gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Ötödik alkalommal rendezett megemlékező kiállítást az ARTalakulás Galéria a budaörsi Városházán. Az egy hónapon át, Párhuzamok címmel látható kiállítás célja, hogy ne merüljön feledésbe a holokauszt. A tárlat Gerlóczy Sári és Horgas Péter alkotásaiból és az Illyés Gyula Gimnázium fotószakkörös diákjainak képeiből áll. A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Wittinghoff Tamás polgármester, Tölgyesi Katalin és Horgas Péter szervezők. Megjelent és felszólalt Fahidi Éva, holokauszttúlélő is, aki szerint a gyűlölet, az egymás el nem fogadása teszi tönkre a világunkat.
Kilencedszer hirdeti meg a háziorvosok és nővérek presztízsét és megbecsülését erősító pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az egykori Az év praxisa helyett a Nemzet háziorvosa címen.
Megújult a Budaörsön közlekedő helyközi és elővárosi buszjáratok menetrendje. A változások alapján több, az M4-es metró elérését biztosító autóbusz indul, és az azonos irányban közlekedő járatok összességében a korábbinál egyenletesebben közlekednek. Bővült Budaörs közösségi közlekedési kapcsolata Budakeszi és Diósd felé, valamint a Budaörsi Ipari és Technológiai Park minden időszakban elérhető lesz.
Megkezdődött a Szivárvány utcai autóbusz-végállomás átépítése. Az önkormányzati finanszírozásban megvalósuló, igényes és modern kialakítású, immár biztonságosan használható, fedett utasváró épülettel – benne vizesblokkal, üzletekkel – bővített buszvégállomás várhatóan novemberre készül el.
Minden páratlan héten szerdán tart kihelyezett ügyfélfogadást a falugazdász májustól a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejében.
Karbantartás miatt május 13-tól 26-ig zárva tart a Keleti pályaudvar, emiatt számos – többek között a Budaörsöt is érintő, Budapest–Győr–Hegyeshalom között közlekedő – vonat menetrendje, útvonala és végállomása is módosul. A lezárás idején a vonatok nem érintik a Keletit, minden járat induló- és végállomása más pályaudvarokra és állomásokra kerül át.
Közel 200 vendég érkezett a németországi Bretzfeldből 2019. május 3-án Budaörsre, hogy együtt ünnepeljük a két település testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóját. A bretzfeldiek vasárnapig élvezték a város vendégszeretetét és részt vettek a Budaörs Fesztivál programjain.
Véget ért a 22. Budaörs Fesztivál, ahol a jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a komoly zenéig, a fémszobor kiállítástól a fotókiállításig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti nyitott műhelyig, és gyerekprogramokig minden stílus megtalálható volt a kultúra minden szegletéből 2019. május 1-e és 5-e között.
Budaörs Város Önkormányzata csatlakozott az ASP országos adószakrendszerhez, ami változást okoz a budaörsi adóügyek elektronikus intézésben. A helyi adóügyekben az elektronikus ügyindítás és az egyenleg-lekérdezés ezentúl az országos Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül történik, amelynek elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu.
Továbbra sem kell bölcsődei térítési díjat fizetni a budaörsieknek – többek között erről is döntött Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 2019. április 17-én tartott ülésén. Elbírálták emellett a civilszervezetek által benyújtott pályázatokat, valamint a nemzetiségi önkormányzatok programjainak támogatásáról is döntöttek.
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó pályára készülőket keres. A munkára egy 5 hónapos, havi támogatással járó, beosztott tűzoltói képzés elvégzését követően lehet bekerülni. A jelentkezés feltétele a fizikai, egészségügyi és pszichikai alkalmasság, valamint a kifogástalan életvitel.
Rendkívüli ülést tartott Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete, ahol fontos, több százmillió forintot érintő döntéseket hoztak a buszpályaudvar felújítása, illetve a BSC-sportlelátó befejezése érdekében. Az ülésen kiderült: a hulladékgyűjtési probléma egyik oka, hogy a budaörsiek „túlságosan környezettudatosak”, túl sok szelektív hulladékot gyűjtenek – legalábbis az érdi hulladékszállító szerint.
Március elején megkezdődött az útfelújítás a Hársfa utcában, a Stefánia utcára merőleges részen, valamint a Puskás Tivadar utcában, a Szivárvány utcai parkolótól a Baross utcáig. A munkálatokra 122 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.
Kiállítás nyílik a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola tanulóinak alkotásaiból a Városházán 2019. április 9-én Versképek címmel.