gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  29°C, 20.52 km/hDéli szél, közepesen felhős
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Ön is hozzászólhat Budaörs arculatához!
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Képeket, ábrákat vár a Főépítészi Iroda Budaörs Településképi Arculati Kézikönyvének megalkotásához. "Fogalmazzuk meg közösen szeretett településünk esztétikai, arculati értékeit, egykori és mai kincseit és rejtett szépségeit, megalapozva településképünk védelmét, segítve a kézikönyv megszületését" - áll Budaörs főépítészének felhívásában.

Tisztelt Budaörsiek!

 

Budaörs Város Önkormányzata a budaörsiek aktív bevonásával szándékozik elkészíteni Településképi Arculati Kézikönyvét és megalkotni Településképi Rendeletét. A februárban tartott Lakossági Tájékoztatáson a résztvevők részletesen megismerkedhették az elkövetkezendő őszig tartó időszak során készülő Településképi Arculati Kézikönyvével és a Településképi Rendelettel kapcsolatos feladatokat. Az Arculati Kézikönyv elsősorban a lakosság, építtetők, tervezők és a döntéshozók tájékoztatását segítő szemléletformáló eszköz, mely közérthetően gyűjti össze a település helyi építészeti stílusjegyeit és azokat a minőségi elvárásokat, melyeket egy építkezésnél figyelembe kell venni. Jó példák bemutatásával a kézikönyv segítséget nyújt majd az építtetők és építészek számára is annak érdekében, hogy esztétikus környezetbe illeszkedő épületek épülhessenek.

Mit jelent Önnek a mai Budaörs? Mi az, amitől megdobban a szíve, amikor a városban jár? Mi az, ami Önnek Budaörsöt, a tágabb otthont jelenti?  Egy épület, egy kerítés, a táj, egy építészeti részlet?

 

Kérjük, segítse Ön is munkánkat, és fogalmazzuk meg közösen szeretett településünk esztétikai, arculati értékeit, egykori és mai kincseit és rejtett szépségeit, megalapozva településképünk védelmét, segítve a Településképi Arculati Kézikönyv megszületését.

           

  1. KÜLDJÖN KÉPEKET számunkra egy esztétikus épületről, vagy egy építészeti részletről, egy kerítésről, a táj és az épített környezet harmóniájáról.

 

  1. KÉSZÍTSEN SEMATIKUS ÁBRÁKAT, beépítési javaslatokat, melyek Ön szerint pozitívan befolyásolnák településünk arculatát, vagy éppen ellenkezőjéről, melyek előnytelen megjelenést eredményez(né)nek és zavaró településképi hatásuk lenne/van. Budaörs tekintetében az alábbi településkép szempontjából kiemelt fontosságú területeire várjuk javaslataikat:

 

- a látványvédelemmel érintett hegyvidéki területek (Hegyalja utca, Koszorú utca, Panoráma utca, Fügefa utca Tárogató utca, Törökugrató magasabb részei stb.) lejtős terepre való épület „illesztésének” szituációi;

- kiemelt óvárosi területek (Kőhegy és környéke, valamint Templomtér és környéke) jellemzően zártsorú beépítési szituációi;

- kiemelt városközponti területek (Szabadság- és Budapesti út Átlós utca és Göncz Árpád tér közötti szakasza, Károly Király utca, Szakály Mátyás utca, Baross utca Stefánia utca és Komáromi utcai szakasza) jellemzően zártsorú beépítési szituációi;

- egyéb településképet meghatározó lakóterületek;

 

A képeket és sematikus ábra javaslataikat térképen is beazonosítható címmel a foepitesz@budaors.hu mailcímre várjuk.

 

Aktív közreműködésüket előre is köszönve:

                                                                      Csík Edina

                                                                       főépítész

 


2017-04-18 16:35

Vissza