gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  3°C, 7.56 km/hDK-i szél, pára
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Látni és látszani – Ingyenesen készülhetnek fel a télre a gépkocsivezetők
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Ingyenes látásvizsgálaton vehetnek részt és gépkocsijukat is térítésmentesen vizsgáltathatják át a járművezetők az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által szervezett Látni és látszani kampány részeként. Az akció 2017. december 8-áig tart.

A Látni és látszani kampány keretében a kezdeményezéshez csatlakozó optikus szakemberek megállapítják, hogy szükség van-e a járművezető szemének korrekciós segítségre, megállapítják a dioptria méretét és tanácsot adnak a megfelelő szemüveg elkészítéséhez.

 

A másik cél a járművek felkészítése a téli időszakra ingyenes átvizsgálással. A vizsgálatra magánszemélyek és cégek is jelentkezhetnek. A gépjárművezetők részére a szervizek igazoló lapot állítanak ki a vizsgálaton való részvételről, és hogy a jármű megfelelt-e a jogszabályban előírtaknak.

 

További részletek és az akcióban résztvevő optikusok, szervizek listája a www.latnieslatszani.hu, a www.police.hu, és a www.baleset-megelozes.eu weboldalakon érhető el.

 

Figyelem! 2017. december 8-áig mindenki élhet a lehetőséggel: vizsgáltassa meg látását, készítse fel járművét a megváltozott időjárási körülmények között való közlekedésre.

 

Országos Baleset-megelőzési Bizottság

 

Látni és látszani


2017-11-11 11:30

Vissza