gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Egy telefon vagy e-mail, és házhoz megy a BTG lomtalanítani
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig, ingyenesen házhoz megy a BTG Nkft., és elszállítja a feleslegessé vált lomokat. A szolgáltatás április közepe óta már igényelhető.

 

A BTG főleg szombatonként 8:00 és 17:00 óra között tervezzi a szolgáltatás elvégzését, ezért arra kérik az ügyfeleket, hogy ennek megfelelően rendeljék meg a lomtalanítást!

 


Hogyan tudja megrendelni a lomtalanítást?


A bejelentéseket továbbiakban is megteheti helyben, a BTG Nonprofit Kft. központjában,

Nyitva tartási időben (hétfő, kedd, szerda 7:30 – 15:30, csütörtök 7:30-19:30, péntek 7:30-12:00):

  • Személyesen az ügyfélszolgálaton.
  • 06 23 421 010-es központi szám tárcsázása után a 3-as mellék (hulladékszállítás) kiválasztásával.Minden hétköznap 8:00 és 15:00 óra között:

  • A 06 30 937 8299 mobil telefonszámon.

Bármikor:
  • A lomtalanitas@btg.hu email címre küldött levéllel.
  • A BTG honlapján (www.btg.hu), a főoldal jobb oldalán található „bejelentés, panasz” menü legördülő listájából kiválasztott „lomtalanítás megrendelése” pont használatával.
 
 

A bejelentések során az alábbi információkra van szükség:

  • Az Ön neve és címe, mobil és/vagy vonalas telefonszáma, e-mail címe.

 

  Kattintson id

A lomtalanítási igényeket a BTG nyilvántartásában rögzíti, és - két héten belül – a megadott elérhetőségen jelezi a lehetséges időpontot.

A lomtalanítás megrendelése akkor tekinthető véglegesnek, amikor a BTG e-mailen (e-mail cím hiánya esetén telefonon) visszaigazolt Önnek.

 


Fontos!

A lomtalanítás időpontjában Önnek vagy hozzátartozójának otthon kell tartózkodnia és a szolgáltatás elvégzését aláírásával kell igazolnia!
lomtalanítási hulladékot a lakóingatlanon belül, kapu mellett úgy kell elhelyezni, hogy azt a lomtalanítást végző munkatársak könnyen megközelíthessék.

 

Amennyiben a visszaigazolt időpontban mégsem kerülne kihelyezésre a lom, a cégnek nem áll módjában másik időpontot biztosítani!Mi számít lomhulladéknak?
A lom egyrészről nagydarabos hulladék (pl. ágybetét, bútor, játék, kerékpár, szőnyeg, szánkó, babakocsi), amely a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedényzetben nem helyezhető el, másrészről kisebb, elhasználódott, megunt vagy funkciójukat vesztett textil, fém, fa, műanyag stb. alapanyagú tárgyak gyűjtőneve. 
Ez utóbbiak esetében a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve, dobozolva kerülhetnek elszállításra.Nem tartozik a lomtalanítás körébe:

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék, építési, bontási hulladék,  egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék;
  • elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, számítógép, hűtőgép, mosógép, háztartási kisgép);
  • veszélyes hulladékok, gumiabroncs;
  • heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.
 

A lomtalanítási hulladéknak nem minősülő hulladék nem kerül elszállításra! A helyszínen hagyott hulladék visszapakolásáról az ingatlantulajdonos köteles gondoskodni.A lomok elszállítása kizárólag lakott ingatlantól történhet.

 

Tájékoztatjuk, hogy a bejelentés nélkül történő hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül. A lomtalanítás által érintett közterületek rendjét és tisztaságát a Közterület-felügyeleti csoport ellenőrzi!A kisebb, nem a város lakótelepi övezetében található társasházak esetében a társasház közös képviselőjével egyeztetett időpontban végzi el a BTG a begyűjtést az összes lakó számára.

Az igénybejelentés módja megegyezik a családi házas övezetben lakó ügyfeleknek felajánlott, a fentiekben részletezett lehetőségekkel, azzal a különbséggel, hogy ez esetben a lom - a helyszín adottságából fakadóan - kihelyezhető a közterületre is.

 


2018-04-25 08:34

Vissza