gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Út- és csatornaépítések Budaörsön
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Jelenleg a Temesvári, a Hársfa és a Puskás Tivadar utcákban zajlik csatorna-, illetve útfelújítás Budaörsön, március második felében pedig a Fodros utcában is folytatódnak az útépítési munkálatok.

Az építési munkálatok lakossági tájékoztatói az alábbiakban olvashatók:


Temesvári utca

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs városa Európai Uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintően a szennyvízcsatorna-hálózat felújítási programjára. A csatornaátépítést az indokolja, hogy a város szennyvizét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna-hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani.

 

Önkormányzatunk azokban az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatornafelújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít. A Temesvári utca út- és csapadékcsatorna építésének megvalósítására is rendelkezünk kiviteli tervekkel.

 

Jelenleg folyamatban vannak a Temesvári utcában lévő szennyvízcsatorna felújítási munkái, amelynek várható befejezési ideje: 2019. április 1.

 

A csatornafelújítást, valamint az arra vonatkozó közbeszerzési eljárását követően veszi kezdetét az út- és csapadékcsatorna-építés, várhatóan 2019. nyarán.

 

Hársfa és Puskás Tivadar utca


Budaörs Város Önkormányzatának beruházásában a Hársfa utca Stefánia utca felőli szakaszán, és a Puskás Tivadar utcában útfelújítás vette kezdetét.

 

Az útfelújításokra az önkormányzat pályázaton nyert támogatást, mely alapján a költségek 85%-át a Magyar Állam, 15%-át Budaörs Város Önkormányzata finanszírozza. A munkálatok során az útburkolat felmarása, és újraaszfaltozása, az útalap szükség szerinti megerősítése, a burkolati jelek újrafestése, az útszegélyek cseréje, a Hársfa utcában a járdaburkolat, a Puskás Tivadar utcában pedig a parkolók burkolatának felújítása valósul meg.

 

A felújítás nem érinti a gépkocsibejárókat, mivel ezeken nem tett lehetővé rekonstrukciós munkákat a pályázati kiírás. A Puskás Tivadar utcában is változatlanul marad a járda.

 

A kivitelezések várható megkezdése:           2019. március

A kivitelezések befejezése legkésőbb:               2019. április

 

 

Fodros utca

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs Város Önkormányzatának megbízásából a folyamatban lévő szennyvízcsatorna-rekonstrukciós munkálatokat követően a Fodros utcában csapadékcsatorna, majd útépítési munkálatok következnek.

 

Budaörs városa Európai Uniós forrást nyert a város területén több utcát is érintően a szennyvízcsatorna-hálózat felújítási programjára. A csatornaátépítést az indokolja, hogy a város szennyvizét ezentúl a korszerű csepeli szennyvíztisztító fogadja majd. Ennek érdekében a városi szennyvízcsatorna-hálózat egyes elavult szakaszait fel kell újítani.

 

Önkormányzatunk azokban az utcákban, ahol az elnyert pályázati forrásból megvalósul a csatornafelújítás, teljes pályaszerkezetű utat, és az út víztelenítésére zárt rendszerű csapadékcsatornát épít. A Fodros utca út- és csapadékcsatorna-építésének megvalósítására rendelkezünk vállalkozói szerződéssel, így annak kivitelezése már biztosított.

 

Tekintettel arra, hogy az európai uniós támogatású projektek közbeszerzési eljárása hosszabb átfutású, ezért a szennyvízcsatorna-felújítás megvalósítását korábban nem volt lehetőségünk elindítani. A csapadékcsatorna és útépítési beruházás 2019. márciusában veszi kezdetét, és a tavasz folyamán az utca teljes rekonstrukciója megvalósul.

 

A kivitelezéssel járó esetleges kellemetlenségek kapcsán türelmüket és megértésüket kérjük, és előre is köszönjük!


2019-03-11 16:21

Vissza