gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet egy Puttony utcai, 1979 négyzetméteres, önkormányzati tulajdonú telek bérbeadására. A pályázat 2019. május 24-e péntek 12.00 óráig nyújtható be.
Budaörs Város Önkormányzata pályázatot hirdet egy Puskás Tivadar utcában található 2 szobás, 57 m2 alapterületű lakás piaci alapú bérbeadására. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 24. (péntek) 12:00 óra
Budaörsi fákat is jelölhetünk az Év Fája versenyen, amelyre május 10-éig lehet jelentkezni. Emellett díjazzák az év Hős Fáját is: erre a címre olyan fák vagy facsoportok jelölését várják a szervezők, amelyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, és amelyek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is.
Budaörs Város Önkormányzata a BTG Nonprofit Kft. közreműködésével lakossági veszélyes- és e-hulladék-gyűjtést szervez 2019. május 11-én szombaton, 8:00-16:00 óra között az Ifjúság utcai parkolóban.
2019. április 23. 07.00 órától április 25-én 18.00 óráig parkfenntartási munkákat végeznek a Szabadság út mindkét oldalán, a Kisfaludy-Petőfi utca és a Károly király utcai körforgalom közötti, valamint a Jókai Művelődési ház előtti szakaszán. A munkavégzés ideje alatt kérjük a szervizút szalaggal körbekerített parkolóhelyeit szabadon hagyni!
Budaörs Város Önkormányzata nyílt pályázatot hirdet Budaörs város kulturális életét gazdagító, kiemelt értéket képviselő helyi kiadványok megjelenésének támogatására. A pályázatokat 2019. május 8-áig lehet benyújtani.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint, hogy 2019. április 26-tól május 26-ig Budaörs - Mosonmagyaróvár állomások között pályakarbantartási munkákat végeznek, emiatt a Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Budaörs Város Önkormányzata erkölcsi elismerésként díszdiplomát adományoz azoknak a pedagógusoknak, akik esetében az oklevelüket kiállító intézmény jogutód nélkül megszűnt, emiatt nem részesültek a képzőhelyüktől díszdiplomában.
Pályázatot írt ki az önkormányzat hagyományos, valamint iparosított technológiával épült lakóházak korszerűsítésének, felújításának támogatására. A pályázatok 2019. május 31-éig nyújthatók be.
Budaörs Város Önkormányzata csatlakozott az ASP országos adószakrendszerhez, ami változást okoz a budaörsi adóügyek elektronikus intézésben. A helyi adóügyekben az elektronikus ügyindítás és az egyenleg-lekérdezés ezentúl az országos Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül történik, amelynek elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu.
Továbbra sem kell bölcsődei térítési díjat fizetni a budaörsieknek – többek között erről is döntött Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete 2019. április 17-én tartott ülésén. Elbírálták emellett a civilszervezetek által benyújtott pályázatokat, valamint a nemzetiségi önkormányzatok programjainak támogatásáról is döntöttek.
Minden páratlan héten szerdán tart kihelyezett ügyfélfogadást a falugazdász májustól a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejében.
Budaörs Város Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdetett egy, a Budafoki utcában található, 620 négyzetméteres telek értékesítésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. április 30., 14:00 óra.
A Nemzeti Eszközkezelő levelet küldött a 32 ezer eszközkezelős lakásban vagy házban élő családnak, amelyben három lehetőséget ajánl számukra: egy összegben vagy részletben megvásárolják az ingatlant, vagy maradnak bérlők a jelenlegi feltételek mellett. Aki erre a levélre nem válaszol 60 napon belül, annak háromszorosára növekszik a bérleti díja!