gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  3°C, 25.92 km/hDéli szél, szitálás, gyenge eső
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Senki ne ijedjen meg, ha lakott területen rókát lát, de kerülje az állattal való közvetlen érintkezést – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Ha az állat hagyja magát néhány lépésre megközelíteni, vagy támadó magatartást mutat, hívja a NÉBIH zöld számát: +36 80 263 244!
2018. január 17-én a város több pontján karbantartási munkákat végez az ELMŰ, emiatt számos utcában áramszünet várható.
A forgalmi adatokat figyelembe véve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyta több Volánbusz, így a Budaörsöt érintő 755-ös és 756-os járat menetrendjének változását. A módosítások 2017. december 10-étől lépnek életbe.
Hogy az Advent és a Karácsony nyugalomban, békében teljen, fontos, hogy odafigyeljünk a tűzesetek megelőzésére is. Erre figyelmeztet, és ad tanácsokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.
Törődésre, odafigyelésre, egymás segítésére szólítja Wittinghoff Tamás polgármester a budaörsieket annak érdekében, hogy megelőzzük a kihűléses baleseteket. Felhívja a település lakosságának figyelmét a telefonos és személyes bejelentési lehetőségekre, ha veszélyeztetett, magányos, idős, hajléktalan emberről szereznek tudomást.
A képviselő-testület 2017. november 15-ei ülésén módosította az építményadó, a telekadó és a helyi iparűzési adó mértékeit. A módosítások 2018. január elsején lépnek hatályba.
Budaörs Város Önkormányzata pályázati úton értékesíteni kíván egy Törökugratón található, 904 négyzetméteres telket. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. január 31., 12:00 óra
Egy 510 négyzetméteres lakóövezeti telket kíván pályázati úton értékesíteni az önkormányzat Kamaraerdőn. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. január 31., 12:00 óra
Több mint 300 település közül Veszprém és Lajoskomárom nyerte el az idén a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját. Budaörs a Szervező Bizottság elnöki díjában részesült.
Nyílt levélben fordult Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a város gazdálkodó szervezeteihez a helyi adók emelése miatt. A polgármester ebben arról tájékoztatja az érintetteket, hogy a drasztikus állami elvonás az oka annak, hogy ilyen lépésre kényszerül a város.
A Ló-hegy déli lejtőjén egy 1263 négyzetméteres gyümölcsös bérbeadására írt ki pályázatot az önkormányzat.
Pályázatot hirdet Budaörs Város Önkormányzata a Lévai utcában található, 75 négyzetméter alapterületű trafóház bérbeadására. útján történő hasznosítására. A pályázatot 2018. január 31. (szerda) 12.00 óráig lehet benyújtani.
Pályázatot hirdet az önkormányzat a Kőhalom és Zengő utca találkozásánál egy 956 nm területű, önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadására.
Pályázatot hirdet az önkormányzat a Fátyol és a Zivatar utca találkozásánál egy 933 nm területű, önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadására.