gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  15°C, 9.36 km/hÉ/ÉNY-i szél, szitálás, gyenge eső
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
A helyi civilszervezetek és a nemzetiségi önkormányzatok 2017. évi támogatásáról is döntöttek a képviselő-testület 2017. április 26-án megtartott ülésén.
Kora délutánra sikerült megfékezni a tüzet a Vasút utcai gyógyszerraktárban. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem került toxikus anyag a levegőbe, a korlátozásokat 15 órától megszüntetik a környéken.
Az ExperiDance tánckara 5 fő musical színésszel és 4 fő zenésszel, valamint 21 ismert Omega sláger segítségével egy balatoni tündérmesébe repíti nézőit. Egy fiatal lány felnőtté válásán, első szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton, a tó ősi mitikus legendáit.
Törvénytelenül adta ki az illetékes hatóság a budaörsiek százainak életét megkeserítő lőtér üzemeltetési engedélyét – állapította meg közös jelentésében az Alapvető Jogok Biztosa és az ombudsman jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese. A hatályos jogszabályok szerint a több száz szomszédos telektulajdonosnak is lett volna beleszólása az engedélyezésbe, ám őket – akárcsak az önkormányzatot – elmulasztották bevonni az eljárásba. Ráadásul a létesítmény természetvédelmi területen egyáltalán nem is kaphatott volna engedélyt. Az ombudsmanok felügyeleti eljárást kezdeményeztek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál.
2017. 04. 28-án (pénteken) 9.00-12.00 óráig I/109. sz. tárgyalóban ismét elindul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászának budaörsi, kihelyezett ügyfélfogadása.
Budaörs Város Önkormányzata és az ARTalakulás Galéria "Mene mene tekel ufarszin" - Megmérettetett és könnyűnek találtatott címmel kiállítást rendez a Városháza dísztermében, melynek témája a kirekesztés.
2017. április 27-én civil nyitott napot tart a Pest megyei civil szervezetek számára a Budapest Környéki Törvényszék Budapesten, az M3 Irodaházban. A rendezvényen többek között szó lesz a civil szervezetekre vonatkozó új szabályokról, újdonságokról is, amelyekről fontos tudniuk a budaörsi civileknek is.
Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer indult el az OTH/ÁNTSZ égisze alatt „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, amelyben keresik a tavalyi év év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát határon innen és határon túl.
Budaörs Város Önkormányzata 2017. március 15-én 10 órai kezdettel ünnepi megemlékezést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából, a Kossuth-szobornál. Wittinghoff Tamás polgármester ünnepi beszédében Deák és Kossuth szavait is idézte.
A Volánbusz Zrt. veszi át a város területén közlekedő helyközi buszjáratok üzemeltetését, amelyhez hozzájárulását adta Budaörs Város Képviselő-testülete 2017. március 22-én tartott rendkívüli ülésén.
Február 27-én, hétfőn 18 órától lakossági fórumot tartott a Budaörsi Polgármesteri Hivatal a BKISZ V. csatornafejlesztési projektről a Kamaraerdei Közösségi Házban.
Újabb három iskolaépületre kerül napelem, valamint nyílászárócsere és hőszigetelés is megvalósul, miután 243 millió forintot nyert Budaörs egy épületenergetikai (KEHOP-5.2.9 kódszámú) pályázaton.
Térítésmentes mammográfiás szűrővizsgálat
Az állandó bejelentett budaörsi lakcímmel rendelkező, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt két év, névre szóló meghívólevelet kaptak mammográfiás szűrésre, amelyben szerepel, hogy mikor és hova várják őket vizsgálatra. Fontos, hogy mindenki elmenjen a megadott szűrési időpontra!
Budaörs Város Önkormányzata pályázatot írt ki a tulajdonában álló buszvégállomás és szolgáltatóház hasznosítására. Az ingatlan területén a nyertes pályázó új buszvégállomást hoz létre és működtet.