gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  21°C, 12.96 km/hNyugati szél, közepesen felhős
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
A szabadtéri tüzek jellemzően az év két időszakában jelentenek komoly veszélyt az emberekre és a környezetre: tavasszal és a nyári szárazságok idején. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.
A május 1-jei munkaszüneti nap előtt hétfőn pihenőnap lesz az országban, amit április 21-én, szombaton kell ledolgozni. A Budaörsi Polgármesteri Hivatalban ezen a napon 8.00 órától 12.00 óráig tart a munkaidő és az ügyfélfogadás.
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a 10789 helyrajzi számú, természetben a Budaörs, Szajkó utcában található, az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint 828 m2 területű, „kivett beépítetlen terület” megnevezésű, belterületi ingatlan értékesítésére
Évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig, ingyenesen házhoz megy a BTG Nkft., és elszállítja a feleslegessé vált lomokat. A szolgáltatás április közepe óta már igényelhető.
Budaörs Város Önkormányzata módosítani kívánja a város helyi építési szabályzatát, egyrészt a Bretzfeld utca - Lévai utca - Komáromi utca - Kenyérgyár utca által határolt területre, másrészt a Puskás Tivadar utca - Liget utca - Edison utca által közrezárt telekre vonatkozóan. A két módosítás véleményezési szakaszban van, a Városházán lakossági fórumokat is tartott róluk a Főépítészi Iroda, ahova még írásos észrevételek is benyújthatók a tervezettel kapcsolatban.
Változik a vonatok menetrendje
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2018. április 13-15-ig, 2018. április 21-22-ig és április 27-29-ig Almásfüzitő felső - Mosonmagyaróvár állomások között pályakarbantartási munkákat végeznek, emiatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Galagonya utcában lévő 8191/4 helyrajzi számú, 1263 m2 területű önkormányzati tulajdonú zárkerti ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. április 23. hétfő 12.00 óra
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, 7920/3 hrsz-ú, „kivett udvar és gazdasági épület” megnevezésű 904 m2 területű, természetben az Ibolya utca 80. szám alatti található belterületi ingatlan értékesítésére
Budaörs Város Önkormányzata bérbeadás útján kívánja hasznosítani a Lévai utcában található, "kivett transzformátorház és üzemi épület" megnevezésű ingatlant. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. április 23. (hétfő) 12.00 óra
Május 10-éig még Ön is beküldheti történetét kedvenc háziorvosáról, hiszen addig nyújtható be pályázat „Az év praxisa a Kárpát-medencében” címre.
Több területre kiterjedő adatgyűjtést hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal Budaörsön. Az adatszolgáltatás önkéntes, a felmérést fényképes igazolvánnyal rendelkező munkatársak végzik a KSH megbízásából.
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából megemlékezést tartott Budaörs Város Önkormányzata a Kossuth-szobornál 2018. március 15-én. Beszédet mondott Wittinghoff Tamás polgármester, amely az alábbiakban olvasható. A műsorban közreműködött a Budaörsi Fúvószenekar, a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus, a Budaörsi Latinovits Színház színészei és a Szélrózsa Néptáncegyüttes.
A 2018/2019-es nevelési évre 2018. április 23-án és 24-én lehet jelentkezni idén a budaörsi óvodákba.
Idén 2018. április 12-én és 13-án lesz az iskolaérett, augusztus 31-éig hatodik életévüket betöltő gyermekek általános iskolai beíratása. Az ügyintézéshez a gyermek lakcímkártyátját és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást kell a szülőnek magával vinnie.