gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  29°C, 20.52 km/hDéli szél, közepesen felhős
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Permetezést végeztet a BTG a vadgesztenyelevél aknázómoly kártételének visszaszorítása érdekében 2018. június 25-e és július 5-e között a délutáni és az éjjeli órákban. A vegyszer emberre nem mérgező, méhekre és vizekre nem veszélyes.
Magyarországon évente több mint 20 ezer erdő- és vegetációtűz keletkezik, mintegy 500 millió négyzetméteren. Ezek 99 százalékát emberi mulasztás, gondatlanság okozza. Nagyon fontos ezért tájékozódnunk a biztonságos tűzgyújtásról. Ezt segíti a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség alábbi tájékoztatója, valamint a http://erdotuz.hu honlapon fellelhető számos hasznos információ.
Eladó 10 ezer négyzetméternyi telek az autópálya mentén
Három, összesen 10 ezer négyzetméternyi ipari övezetbe sorolt teleket hirdetett meg pályázati úton együttes értékesítésre Budaörs Város Önkormányzata. Az ingatlanok az M1-M7-es autópálya kivezető szakasza mentén, Malomdűlő településrészen helyezkednek el, egy oldaluk a vasúttal határos. A pályázat benyújtási határideje: 2018. július 31.
Hét év alatt felére csökkent Budaörsön a bűncselekmények száma – derült ki a képviselő-testület 2018. május 30-ai ülésén elhangzott rendőrségi beszámolóból. Az ülésen arról is döntöttek a képviselők: Budaörs székhellyel önálló járás kialakítását kezdeményezik három másik településsel közösen. Kényszerhelyzet miatt tudomásul vette a képviselő-testület, hogy mivel idén még nem kapott egy fillért sem a BTG az államtól a szemétszállításért, és nem tudja azt tovább ingyen vállalni, az év második felétől nem végez Budaörsön hulladékgazdálkodási feladatokat.
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Galagonya utcában lévő 8191/4 helyrajzi számú, 1263 m2 területű önkormányzati tulajdonú zárkerti ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, 7920/3 hrsz-ú, „kivett udvar és gazdasági épület” megnevezésű 904 m2 területű, természetben az Ibolya utca 80. szám alatti található belterületi ingatlan értékesítésére.
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Tűzkőhegyi utcában található, Budaörs, 9757 hrsz-ú, „kivett gazdasági épület, udvar” megnevezésű, 5.794 m2 területű belterületi ingatlan értékesítésére.
Második alkalommal nyert Humanitárius Település díjat Budaörs Város Önkormányzata. A díjat a Magyar Vöröskereszt hirdette meg és adományozta a városnak, az itt működtetett széleskörű szociális ellátó rendszer elismeréseként.
Az utóbbi időszakban Magyarországon átvonuló egyre intenzívebb erősségű viharok jelentős anyagi károkat okoznak az épített környezetben. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége tájékoztatót készített a lakosság számára, hogy hogyan tudják csökkenteni a károk előfordulását és mértékét.
Pályázható a Kulturált Települési Környezet Díj
A díj, amelyet Pest Megye Önkormányzata alapított, azon természetes vagy jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek számára adható, amelyek a megyében található települések, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetünk szebbé, jobbá tételéhez. A pályázat benyújtási határideje: 2018. július 23.
25 év alatti, nappali tagozatos diákok számára hirdet nyári munkalehetőséget a Budaörsi Polgármesteri Hivatal. A diákmunkára 2018. június 18. és 2018. augusztus 31. közötti időszakban van lehetőség, napi 6 órában; a munkabér a minimálbér ennek megfelelő, időarányos része.
A Budaörs Város helyi védett érték tulajdonosai fenntartási kötelezettségük teljesítésének elősegítése érdekében az önkormányzat költségvetésében meghatározott keretösszeg erejéig évente egyszer pályázat útján vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek és kaphatnak az önkormányzattól.
Elbírálta a képviselő-testület a nemzetiségek és a civil szervezetek számára 2018. évre kiírt pályázatokat 2018. április 25-én tartott ülésén. Támogatták egy fitneszpark kialakítását is az uszoda-sportcsarnok területén, amelyet a budaörsi lakosok ingyen látogathatnak majd.
Hat darab ezüst hársfát ültettek ma el Wittinghoff Tamás polgármester vezetésével a Föld Napja alkalmából. A növényeket a Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör ajánlotta fel a város számára.