gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  27°C, 16.56 km/hNY/DNY-i szél, gyengén felhős
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Menetrendváltozás július 1-én és 2-án
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2017. július 1-én és 2-án a Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Almásfüzitő – Almásfüzitő felső állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek a sötétített alappal jelölt menetrend szerint.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. június 20-tól országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, amely visszavonásig érvényes.
A program a fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére az előző években indított „Nyári diákmunka” program tapasztalatait felhasználva ismét meghirdetésre kerül.
A Kamaraerdőben folyamatban lévő közműépítési munkálatok miatt június végétől augusztus végéig a 288-as buszjárat megváltozott útvonalon közlekedik.
Budaörs Város Önkormányzata, az iskolák állami fenntartásba vétele ellenére, továbbra is biztosítja a budaörsi általános iskolákba járó tanulók nyári felügyeletét.
Pályázható a Kulturált Települési Környezet Díj
A Kulturált Települési Környezetért díjat Pest Megye Önkormányzata alapította, és azon természetes vagy jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek számára adható, amelyek a megyei települések, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetünk szebbé, jobbá tételéhez. A pályázat benyújtási határideje: 2017. július 24.
2017. 07.03-án, hétfőn technikai okok miatt zárva lesz a Budaörsi Polgármesteri Hivatal.
Képeket, ábrákat vár a Főépítészi Iroda Budaörs Településképi Arculati Kézikönyvének megalkotásához. "Fogalmazzuk meg közösen szeretett településünk esztétikai, arculati értékeit, egykori és mai kincseit és rejtett szépségeit, megalapozva településképünk védelmét, segítve a kézikönyv megszületését" - áll Budaörs főépítészének felhívásában.
A Kamaraerdőért Érdekvédelmi Egyesület tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait a Múltidézés Kamaraerdőn című fotókiállítás megnyitójára, 2017. június 8-án, 18 órai kezdettel a Budaörsi Városháza aulájába.
A magas hőmérséklet és a csapadékhiányos időszaknak köszönhetően a nyárfa erdőkben és azok közelében jelentős mennyiségű száraz nyárfapihe réteg alakult ki, amely gyúlékony, az esetleges tűz pedig gyors terjedésű. Emiatt a katasztrófavédelem a tűzgyújtás mellőzésére kéri az ilyen területeken a lakosságot!
Pókhálós molyok jelentek meg Budaörsön, de nincs ok aggodalomra
Budaörsön elszórtan, Kamaraerdő magasabban fekvő területein viszont nagy mennyiségben megjelentek idén tavasszal azok a pókhálós moly fajok, amelyek a kecskerágó és a sajmeggy növényeken károsítanak. A kártevők emberre, állatra nem jelentenek veszélyt, más növényfajokra nem telepednek át, június elején pedig a hernyók lepkévé alakulnak, és a károsítás megszűnik.
Május 29-én, hétfőn 18 órától lakossági fórumon mutattuk be a BKISZ V. csatornafejlesztési projektet Törökbálinton az érintett törökbálinti lakosok számára. A rendezvénynek a Munkácsy Mihály Művelődési Ház adott helyet.
Elfogadta a képviselő-testület a város 2016. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló beszámolót, egyúttal döntöttek a 362,6 millió forint pénzmaradvány felosztásáról is a 2017. május 24-én tartott képviselő-testületi ülésen.
Humanitárius Település díjat nyert Budaörs Város Önkormányzata. A Magyar Vöröskereszt által meghirdetett megtisztelő címet Budaörs az indoklás szerint azért nyerte el, mert az önkormányzat évek óta folyamatosan erősíti szociális hálóját, gondoskodik a településen élő rászorultakról, támogatja a civil szervezeteket, köztük a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetét és a polgármesteri hivatal jelentős szerepet vállal a véradások megszervezésében.