gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Budaörs idén is részt vett a Virágos Magyarország Környezetszépítő versenyen, amelynek zsűrije elismerésben részesítette a várost a Legvirágosabb Úti Cél facebookos közönségszavazáson elért eredményéért, valmint a város közparkjainak színvonalas fenntartásáért és a Vackor Óvoda korszerű kialakításáért.
2018. december 15-e, szombat munkanap lesz. A Budaörsi Polgármesteri Hivatal 8.00 és 11.00 óra között várja az ügyfeleket.
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.
Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens 2018. december 11-én, kedden 11.30 és 15.30 között tart fogadóórát Budaörsön, a Városházán, a 139-es tárgyalóban.
Advent harmadik vasárnapján, december 16-án, ismét együtt karácsonyozik a város a Templom téren. A Budaörs Karácsonya rendezvényre 11 órától egész nap családi programok, koncertek, játékok és vásár várja a látogatókat.
Budaörs Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Budaörs Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Budaörs, Puskás Tivadar u. 55. 2. emelet 1. szám alatti 2 szoba+1 félszobás, 64 m2 alapterületű lakás piaci alapú bérbeadás útján történő hasznosítására
Budaörs Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Budaörs Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Budaörs, Puskás Tivadar u. 55. 1. emelet 4. szám alatti 2 szoba+1 félszobás, 64 m2 alapterületű lakás piaci alapú bérbeadás útján történő hasznosítására.
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet egy Budafoki utcában található, 620 m2 területű telek értékesítésére. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. január 25.
Befejeződött a Lévai utcai orvosi rendelő és védőnői szolgálat felújítása, ahol gyermekbarát bútorzatok, játszósarok és teljesen megújult, akadálymentes környezet fogadja a gyermekes családokat. A beruházásra 70,94 millió forint támogatást nyert Budaörs, amit az önkormányzat további több mint 25 millió forinttal egészített ki.
Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési és sportdíjakat 2018. november 14-én a Városháza dísztermében. Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült Selmeczi Ágnes, a Budaörs Fesztivál igazgatója, a PostART kulturális színtér vezetője, Testnevelési és Sport Díjban pedig Juhos Kata, a Budaörs Handball csapatának ikonikus játékosa és Komáromi Gábor, a Budaörsi Sport Club tenisz szakosztályának vezetője. Gratulálunk!
Felhívás a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében
Tisztelettel felhívom Budaörs lakosságának figyelmét, hogy a hideg időjárás beköszöntével megnövekszik azok száma, akik a kihűlés miatt lelik halálukat. Elsősorban a fedél nélkül élő hajléktalanok a leginkább veszélyeztettek, de az utóbbi telek tanúsága szerint a fűtetlen lakásokban élő, főként idős, vagy egyedül élő emberek is e körbe sorolhatók. Törődésre, odafigyelésre, segítésre szólítom fel a település lakosságát.
Bírósági panasznap elnevezés helyett ezentúl az "ügyfélsegítő" szolgáltatást kell keresniük a jogi képviselővel nem rendelkező ügyfeleknek, hogy segítséget kapjanak ügyeik intézéséhez. A Budaörsi Járásbíróságon hétfői napokon vehető igénybe a szolgáltatás, amelyre telefonon vagy személyesen lehet időpontot foglalni az ügyfélcentrumban.
2018. november elsejétől megváltozik a Patkó utcai szelektív gyűjtősziget működési rendje. A használat szabályairól az alábbiakban olvashatnak.
Az egyre hűvösebb időjárás következtében napi szinten használjuk az otthoni tüzelő-fűtő berendezéseket. Ezek biztonságáért azonban minden lakástulajdonosnak tennie kell. Mit tehetünk, mire figyeljünk a kéménytüzek megelőzése érdekében? - erről tett közzé tájékoztatót a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége.