gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  18°C, 12.96 km/hNyugati szél, közepesen felhős
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Megkezdődött a Vackor Óvoda játszóudvarának felújítása
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy megkezdődött a Vackor Óvoda játszóudvarának a felújítása. A munkálatok befejezésére előreláthatólag 2017. november végén kerül sor.
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs város területén a BFK által engedélyezett szerekkel és dózisban szúnyoggyérítés történik a héten.
A gyermekek szeptemberi iskolai étkezése augusztus 5. és 15. között rendelhető meg az iskola honlapján. Az étkezési kedvezményt július 31-éig kérhetik a szülők.
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága a 2017/2018. tanévre vonatkozóan kiírta a Közoktatási intézményben tanulók ösztöndíjpályázatát. A pályázat 2017. szeptember 01. és szeptember 30. között nyújtható be.
2017. augusztus 24-én 14 órától 18 óráig ismét fogadóórát tart a Városházán a Hintalovon Alapítvány, ahol a civilszervezet ügyvédje gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a budaörsieknek.
Idén is meghirdették a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat
Pest Megye Önkormányzata 2017-ben ismét meghirdeti a „Pest Megye Környezetvédelméért Díj” című pályázatot. A díjak odaítélésére önkormányzatok, a területileg illetékes országgyűlési képviselők illetve a közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot; feléjük azonban bárki javaslattal élhet. A pályázat beadási (postára adás) határideje: 2017. október 2.
Budaörs egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzatról szóló 24/2014.(IX.29.) ÖKT sz. rendeletet (BHÉSZ) eseti módosítása tájékoztatási szakaszba lépett. A módosítás 2017. szeptember 4-éig véleményezhető.
Menekülés, elűzetés, otthonra találás - Geflohen, vertrieben, angekommen címmel kiállítás nyílt 2017. július 24-én a Városházán. A Német Hadisírgondozó Népi Szövetség vándorkiállítása már egész Németországot bejárta, és most a Hadisírgondozó Ifjúsági Tábor programjához kapcsolódóan Budaörsön is megtekinthető.
Nem teljesítette az Érdi Tankerületi Központ szerződésben vállalt kötelezettségét, és nem történt meg az államosítás következtében általa vagyonkezelésbe vett budaörsi iskolák nyári felújítása. Ezért Budaörs jogi lépésekre készül – derült ki az önkormányzat 2017. július 26-án tartott képviselő-testületi ülésén.
A Budaörsi Polgármesteri Hivatal dolgozói is csatlakoztak ahhoz a sztrájkhoz, amelyet a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete hirdetett meg az önkormányzati dolgozók béremelése érdekében hétfő reggelre.
Június 30-ával lejárt a parlagfű-mentesítési türelmi idő. Ezt követően belterületen a jegyző, külterületen a növény- és talajvédelmi hatóság köteles hatósági eljárást indítani azokkal szemben, akik elmulasztották a parlagfű elleni védekezést.
Első fokon ítéletet hirdetett a Fővárosi Törvényszék a Budaörs Város Önkormányzata által a Magyar Állam ellen indított perben, és a jogtalanul elvont több mint hétszázmillió forint és kamatai visszafizetésére kötelezte az államot.
Új, úttörő jellegű szolgáltatásként ezentúl havonta fogadóórát tart a Városházán a Hintalovon Alapítvány, ahol a civilszervezet ügyvédje gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a budaörsieknek.
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. június 20-tól országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, amely visszavonásig érvényes.