gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
December 6-án tart fogadóórát Budaörsön az egyenlőbánásmód-referens
Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens 2018. december 6-án, csütörtökön 11.30 és 15.30 között tart fogadóórát Budaörsön, a Városházán, a 139-es tárgyalóban.
Közművelődési és sportdíjakat adtak át a Városházán
Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési és sportdíjakat 2018. november 14-én a Városháza dísztermében. Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült Selmeczi Ágnes, a Budaörs Fesztivál igazgatója, a PostART kulturális színtér vezetője, Testnevelési és Sport Díjban pedig Juhos Kata, a Budaörs Handball csapatának ikonikus játékosa és Komáromi Gábor, a Budaörsi Sport Club tenisz szakosztályának vezetője. Gratulálunk!
Tájékoztató a talajvízkút engedélyezéséről
A kútak létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez bizonyos esetekben jegyzői engedély szükséges. Az alábbiakban megtalálják ennek feltételeit, szabályait és a szükséges kérelmeket.
Felhívás a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében
Tisztelettel felhívom Budaörs lakosságának figyelmét, hogy a hideg időjárás beköszöntével megnövekszik azok száma, akik a kihűlés miatt lelik halálukat. Elsősorban a fedél nélkül élő hajléktalanok a leginkább veszélyeztettek, de az utóbbi telek tanúsága szerint a fűtetlen lakásokban élő, főként idős, vagy egyedül élő emberek is e körbe sorolhatók. Törődésre, odafigyelésre, segítésre szólítom fel a település lakosságát.
Bírósági ügyfélsegítő a jogi képviselővel nem rendelkező ügyfeleknek
Bírósági panasznap elnevezés helyett ezentúl az "ügyfélsegítő" szolgáltatást kell keresniük a jogi képviselővel nem rendelkező ügyfeleknek, hogy segítséget kapjanak ügyeik intézéséhez. A Budaörsi Járásbíróságon hétfői napokon vehető igénybe a szolgáltatás, amelyre telefonon vagy személyesen lehet időpontot foglalni az ügyfélcentrumban.
Tájékoztató a Patkó utcai szelektív hulladékgyűjtő-sziget használatáról
2018. november elsejétől megváltozik a Patkó utcai szelektív gyűjtősziget működési rendje. A használat szabályairól az alábbiakban olvashatnak.
Hogyan előzzük meg a kéménytüzeket?
Az egyre hűvösebb időjárás következtében napi szinten használjuk az otthoni tüzelő-fűtő berendezéseket. Ezek biztonságáért azonban minden lakástulajdonosnak tennie kell. Mit tehetünk, mire figyeljünk a kéménytüzek megelőzése érdekében? - erről tett közzé tájékoztatót a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége.

A képviselő-testületi ülésen történt

Támogatták a képviselők az új rendőrkapitány kinevezését a testület 2018. november 14-én tartott ülésén. Döntöttek arról is, hogy továbbra is segíti a város a helyi rendőrség munkáját.
Gyermekjogi fogadóóra és jogsegély a Városházán 2018. november 21-én

Úttörő jellegű szolgáltatásként havonta fogadóórát tart a Városházán a Hintalovon Alapítvány, ahol a civilszervezet ügyvédje gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a budaörsieknek.
Megújult a Lévai utcai rendelő

Befejeződött a Lévai utcai orvosi rendelő és védőnői szolgálat felújítása, ahol gyermekbarát bútorzatok, játszósarok és teljesen megújult, akadálymentes környezet fogadja a gyermekes családokat. A beruházásra 70,94 millió forint támogatást nyert Budaörs, amit az önkormányzat további több mint 25 millió forinttal egészített ki.Videók