gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Idén megújul a Hársfa és a Puskás Tivadar utca egy-egy fontos szakasza
Március elején megkezdődött az útfelújítás a Hársfa utcában, a Stefánia utcára merőleges részen, valamint a Puskás Tivadar utcában, a Szivárvány utcai parkolótól a Baross utcáig. A munkálatokra 122 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.
Április 5-éig jelölhetők a fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró ülnökök
Április 5-éig jelölhetők, és az Ügyrendi Bizottság javaslata alapján április 17-ei ülésén választja meg a képviselő-testület a fiatalkorúak büntető ügyeiben a Budaörsi Járásbíróságon eljáró ülnököket. A pedagógus ülnököket a budaörsi alap- és középfokú oktatási intézmények tantestületei, a nem pedagógus ülnököket társadalmi szervezetek, érdekképviseleti szervek és munkaadók jelölhetik.
Versképek címmel kiállítás nyílik a Városházán
Kiállítás nyílik a Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola tanulóinak alkotásaiból a Városházán 2019. április 9-én Versképek címmel.
Módosul a menetrend április 6-án és 7-én Budapest és Hegyeshalom között
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2019. április 6-án és 7-én Nagyszentjános - Győrszentiván állomások között pályakarbantartási munkákat végeznek, emiatt Budapest és Hegyeshalom között egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Rendőrségi figyelmeztetés: tilos idegen rendszámmal közlekedni
Tilos az autókra idegen rendszámot kitenni, ezen belül a P-betűvel kezdődő ideiglenes rendszámok használatát is törvény tiltja azok számára, akik nem autóimportőr cég alkalmazottai – hívja fel a figyelmet a Budaörsi Rendőrkapitányság közleménye. A felhívásból kiderül: P-rendszámok vásárlására interneten keresztül próbálják rávenni az autósokat, holott annak használata akár három év börtönnel is büntethető, mivel egyedi azonosító jellel való visszaélésnek minősül.
Tájékoztató az általános iskolai beiratkozásról
2019. április 11-én és 12-én kell beíratni az általános iskolákba az augusztus 31-éig hatodik életévüket betöltő gyermekeket a 2019/2020-as tanévre. A pontos teendőkről a Budakeszi Járási Hivatal hirdetménye tájékoztatja a szülőket.
Tanár-diák-szülő szimpózium az 1. számú Általános Iskolában
A pedagógus titka címmel gondolatébresztő előadásokat és kerekasztal-beszélgetést tartottak 2019. március 14-én az 1. számú Általános Iskolában a tanár-diák-szülő kapcsolat témakörében.

Március 15-e üzenete: a 12 pont a szabadság és a jólét alapja

"A 12 pont tiszteletben tartása nélkül nincsen jólét, csak keveseknek, és nincsen szabadság a többségnek" – fogalmazott Wittinghoff Tamás polgármester 2019. március 15-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett városi ünnepségen.
Ingyen wifit nyújt az önkormányzat a buszvégállomásnál és két buszmegállóban

A Városházánál és az Illyés Gyula Gimnáziumnál található buszmegállókban, valamint a Szivárvány utcai buszvégállomáson a WifiZone rendszerén keresztül ingyenes wifit biztosít Budaörs Város Önkormányzata márciustól. Emellett a szolgáltató két kamerát is kihelyez, egyet a Patkó utcai szelektív gyűjtőnél, egyet pedig a kamaraerdei buszvégállomásnál.
Március 27-én lesz legközelebb gyermekjogi fogadóóra

2019-ben is havonta tart gyermekjogi fogadóórát és jogsegélyt Budaörsön a Hintalovon Alapítvány. A civilszervezet ügyvédje gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt ingyenes segítséget.Videók