gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  15°C, 9.36 km/hÉ/ÉNY-i szél, szitálás, gyenge eső
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
A képviselő-testületi ülésen történt
A helyi civilszervezetek és a nemzetiségi önkormányzatok 2017. évi támogatásáról is döntöttek a képviselő-testület 2017. április 26-án megtartott ülésén.
Eloltották a tüzet a Vasút utcai gyógyszerraktárban
Kora délutánra sikerült megfékezni a tüzet a Vasút utcai gyógyszerraktárban. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem került toxikus anyag a levegőbe, a korlátozásokat 15 órától megszüntetik a környéken.
Egy újabb varázslatos ExperiDance produkció Budaörsön
Az ExperiDance tánckara 5 fő musical színésszel és 4 fő zenésszel, valamint 21 ismert Omega sláger segítségével egy balatoni tündérmesébe repíti nézőit. Egy fiatal lány felnőtté válásán, első szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton, a tó ősi mitikus legendáit.
Az ombudsmanok szerint nem is működhetne a budaörsi lőtér
Törvénytelenül adta ki az illetékes hatóság a budaörsiek százainak életét megkeserítő lőtér üzemeltetési engedélyét – állapította meg közös jelentésében az Alapvető Jogok Biztosa és az ombudsman jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese. A hatályos jogszabályok szerint a több száz szomszédos telektulajdonosnak is lett volna beleszólása az engedélyezésbe, ám őket – akárcsak az önkormányzatot – elmulasztották bevonni az eljárásba. Ráadásul a létesítmény természetvédelmi területen egyáltalán nem is kaphatott volna engedélyt. Az ombudsmanok felügyeleti eljárást kezdeményeztek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál.
Ismét tart Budaörsön fogadóórát a falugazdász
2017. 04. 28-án (pénteken) 9.00-12.00 óráig I/109. sz. tárgyalóban ismét elindul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászának budaörsi, kihelyezett ügyfélfogadása.
Kortárs kiállítás nyílt a Városházán
Budaörs Város Önkormányzata és az ARTalakulás Galéria "Mene mene tekel ufarszin" - Megmérettetett és könnyűnek találtatott címmel kiállítást rendez a Városháza dísztermében, melynek témája a kirekesztés.
Civil nyitott napot tart a Budapest Környéki Törvényszék
2017. április 27-én civil nyitott napot tart a Pest megyei civil szervezetek számára a Budapest Környéki Törvényszék Budapesten, az M3 Irodaházban. A rendezvényen többek között szó lesz a civil szervezetekre vonatkozó új szabályokról, újdonságokról is, amelyekről fontos tudniuk a budaörsi civileknek is.

Budaörs Fesztivál huszadik alkalommal!

Huszadik alkalommal rendezzük meg Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét Budaörsön. 1 város, 5 nap, 8 helyszín, 40 program, 480 fellépő - a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit.
Ön is hozzászólhat Budaörs arculatához!

Képeket, ábrákat vár a Főépítészi Iroda Budaörs Településképi Arculati Kézikönyvének megalkotásához. "Fogalmazzuk meg közösen szeretett településünk esztétikai, arculati értékeit, egykori és mai kincseit és rejtett szépségeit, megalapozva településképünk védelmét, segítve a kézikönyv megszületését" - áll Budaörs főépítészének felhívásában.
Adja adója 1 százalékát budaörsi civileknek!

Az adózóknak nem kerül semmibe, a civilszervezeteknek viszont nagyon sokat jelent, ha számukra rendelkeznek adójuk egy százalékáról. Az alábbiakban megtalálja a budaörsi civilszervezetek adatait, amelyek a felajánláshoz szükségesek.Videók