gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  0°C, 12.96 km/hD/DNY-i szél, gyengén felhős
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Befejeződött a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakaszának felújítása
Újabb két útszakasz újult meg Budaörsön, amelyek kényelmesebbé teszik a városlakók életét: a Baross utca a Szivárvány és az Árok utca között, valamint a Törökbálinti utca a Forrás és a Stefánia utcák között kapott új burkolatot. A beruházás részleteit Kálóczi Imre alpolgármester ismertette 2018. február 22-én, a Városházán tartott sajtótájékoztatón.
Elfogadta a képviselő-testület a város idei költségvetését
A 2018-as költségvetés legfontosabb célkitűzése az eddig elért szolgáltatási színvonal megőrzése, de azért jut fejlesztésekre is forrás. Változatlan formában és összeggel támogatja a város a pedagógusait a Clementis László ösztöndíjon keresztül, és az iskolák a szakmai programjaikhoz is kapnak pénzügyi segítséget. Erről is döntöttek a képviselők a testület 2018. február 21-én megtartott rendkívüli ülésén.
Pályázat budaörsi civil szervezeteknek
25 millió forintos keretösszeggel pályázatot hirdet Budaörs Város Önkormányzata a helyi feladatok végrehajtásában résztvevő helyi civil szervezetek támogatására. Benyújtási határidő: 2018. március 23.
Mivel fűthetünk és mivel nem? - A felelős döntés életeket menthet
Hazánkban évente több mint 14 ezer ember hal meg idő előtt levegőszennyezés következtében - derül ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adataiból. Gyerekeink élethosszát átlagosan 6-18 hónappal csökkentheti a szennyezett levegő. Ezért a kezeletlen fa és a papír kivételével tilos minden hulladék elégetése - többek közt erről szól a Városépítési Iroda tájékoztatója.
Pályázat a Lévai utcai trafóház hasznosítására
Budaörs Város Önkormányzata bérbeadás útján kívánja hasznosítani a Lévai utcában található, "kivett transzformátorház és üzemi épület" megnevezésű ingatlant. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. március 23. (péntek) 12.00 óra.
Hobbikert bérelhető az önkormányzattól a Ló-hegy déli lejtőjén
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési Bizottsága 169/2017. (XI.6.) TFVB számú határozata alapján nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Galagonya utcában lévő 8191/4 helyrajzi számú, 1263 m2 területű önkormányzati tulajdonú zárkerti ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.
Pályázati hobbikert bérlésére a Frankhegyen
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága 170/2017. (XI.06.) TFVB számú határozata alapján nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Fátyol utca és Zivatar utca sarkán lévő 9063/5 helyrajzi számú, 933 m2 területű önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.

Folyamatos csúszásban van az állami szemétdíj-beszedő vállalat

Már csak féléves elmaradásban van a Nemzeti Hulladék-gazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt., miután múlt héten megérkeztek a városba a 2017. júniusi számlák… Mint ismert, Budaörsön a BTG Nkft. végzi a szemétszállítást, a munka ellenértékét azonban az állam szedi be, arra a BTG-nek és az önkormányzatnak nincs ráhatása. A következő negyedéves csekkeket februárra ígérik.
A magyarországi németek kitelepítésének 72. évfordulójára emlékeztünk

2018. január 21-én megemlékezést tartott a város magyarországi németek kitelepítésének 72. évfordulója alkalmából a St. Vince Óvodánál. A megemlékezés 10 órakor német misével kezdődött a budaörsi Plébániatemplomban, 12 órától pedig a St. Vince Óvodánál volt koszorúzás és megemlékezés. Az alábbiakban Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterének ünnepi beszéde olvasható.
Gyermekjogi fogadóóra és jogsegély a Városházán

Úttörő jellegű szolgáltatásként havonta fogadóórát tart a Városházán a Hintalovon Alapítvány, ahol a civilszervezet ügyvédje gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a budaörsieknek.Videók