gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  21°C, 12.96 km/hNyugati szél, közepesen felhős
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Előzzük meg a szabadtéri tüzeket!
A szabadtéri tüzek jellemzően az év két időszakában jelentenek komoly veszélyt az emberekre és a környezetre: tavasszal és a nyári szárazságok idején. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.
Szombaton ügyfélfogadás lesz a Polgármesteri Hivatalban
A május 1-jei munkaszüneti nap előtt hétfőn pihenőnap lesz az országban, amit április 21-én, szombaton kell ledolgozni. A Budaörsi Polgármesteri Hivatalban ezen a napon 8.00 órától 12.00 óráig tart a munkaidő és az ügyfélfogadás.
Pályázat egy kamaraerdei ingatlan értékesítésére
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a 10789 helyrajzi számú, természetben a Budaörs, Szajkó utcában található, az ingatlan-nyilvántartás adatai szerint 828 m2 területű, „kivett beépítetlen terület” megnevezésű, belterületi ingatlan értékesítésére
Egy telefon vagy e-mail és házhoz megy a BTG lomtalanítani
Évente egy alkalommal, háztartásonként maximálisan 2 m³ mennyiségig, ingyenesen házhoz megy a BTG Nkft., és elszállítja a feleslegessé vált lomokat. A szolgáltatás április közepe óta már igényelhető.
Még véleményezhető a helyi építési szabályzat módosítási terve
Budaörs Város Önkormányzata módosítani kívánja a város helyi építési szabályzatát, egyrészt a Bretzfeld utca - Lévai utca - Komáromi utca - Kenyérgyár utca által határolt területre, másrészt a Puskás Tivadar utca - Liget utca - Edison utca által közrezárt telekre vonatkozóan. A két módosítás véleményezési szakaszban van, a Városházán lakossági fórumokat is tartott róluk a Főépítészi Iroda, ahova még írásos észrevételek is benyújthatók a tervezettel kapcsolatban.
Változik a vonatok menetrendje
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2018. április 13-15-ig, 2018. április 21-22-ig és április 27-29-ig Almásfüzitő felső - Mosonmagyaróvár állomások között pályakarbantartási munkákat végeznek, emiatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Bérbeadó hobbikert a Galagonya utcában
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Galagonya utcában lévő 8191/4 helyrajzi számú, 1263 m2 területű önkormányzati tulajdonú zárkerti ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. április 23. hétfő 12.00 óra

Budaörs Fesztivál május első hetében

Idén május 2-a és 6-a között ismét a kultúra fővárosává válik Budaörs: immár 21. alkalommal rendezi meg a város Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét, a Budaörs Fesztivált. Öt nap alatt 8 helyszínen mintegy 460 fellépő várja az érdeklődőket.
Pályázat helyi értékvédelmi támogatásra

A Budaörs Város helyi védett érték tulajdonosai fenntartási kötelezettségük teljesítésének elősegítése érdekében az önkormányzat költségvetésében meghatározott keretösszeg erejéig évente egyszer pályázat útján vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek és kaphatnak az önkormányzattól.
A jelenlegi művészeti vezető lesz a Latinovits Színház új igazgatója - ülésezett a képviselő-testület

Berzsenyi Bellaagh Ádám, jelenlegi művészeti vezető lesz a Budaörsi Latinovits Színház igazgatója 2018. július elsejétől öt éven át - döntött egyebek mellett Budaörs Város Önkormányzata a 2018. március 14-én tartott rendkívüli testületi ülésén, ahol hét napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.Videók