gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  10°C, 3.6 km/hváltozó szél, közepesen felhős
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Véleményezhetők a Szervízút környéki építési szabályok
Módosítani tervezi az önkormányzat a Csata utca – Károly király utca és a Szervízút által határolt tömbre vonatkozó építési szabályokat, amelynek megkezdődött a véleményezési szakasza. A módosítással kapcsolatos javaslatokat postai úton, vagy a foepitesz@budaors.hu email címen várja a Főépítészi Iroda 2018. július 02-én 12:00-ig.
Permetezik a vadgesztenyefákat
Permetezést végeztet a BTG a vadgesztenyelevél aknázómoly kártételének visszaszorítása érdekében 2018. június 25-e és július 5-e között a délutáni és az éjjeli órákban. A vegyszer emberre nem mérgező, méhekre és vizekre nem veszélyes.
Évi 20 ezer erdőtüzet gondatlanok okoznak - Ön ne legyen köztük!
Magyarországon évente több mint 20 ezer erdő- és vegetációtűz keletkezik, mintegy 500 millió négyzetméteren. Ezek 99 százalékát emberi mulasztás, gondatlanság okozza. Nagyon fontos ezért tájékozódnunk a biztonságos tűzgyújtásról. Ezt segíti a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség alábbi tájékoztatója, valamint a http://erdotuz.hu honlapon fellelhető számos hasznos információ.
Eladó 10 ezer négyzetméternyi telek az autópálya mentén
Három, összesen 10 ezer négyzetméternyi ipari övezetbe sorolt teleket hirdetett meg pályázati úton együttes értékesítésre Budaörs Város Önkormányzata. Az ingatlanok az M1-M7-es autópálya kivezető szakasza mentén, Malomdűlő településrészen helyezkednek el, egy oldaluk a vasúttal határos. A pályázat benyújtási határideje: 2018. július 31.
Ülésezett a képviselő-testület
Hét év alatt felére csökkent Budaörsön a bűncselekmények száma – derült ki a képviselő-testület 2018. május 30-ai ülésén elhangzott rendőrségi beszámolóból. Az ülésen arról is döntöttek a képviselők: Budaörs székhellyel önálló járás kialakítását kezdeményezik három másik településsel közösen. Kényszerhelyzet miatt tudomásul vette a képviselő-testület, hogy mivel idén még nem kapott egy fillért sem a BTG az államtól a szemétszállításért, és nem tudja azt tovább ingyen vállalni, az év második felétől nem végez Budaörsön hulladékgazdálkodási feladatokat.
Bérbeadó hobbikert a Ló-hegy déli lejtőjén
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Galagonya utcában lévő 8191/4 helyrajzi számú, 1263 m2 területű önkormányzati tulajdonú zárkerti ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.
Eladó egy lakóövezeti telek az Ibolya utcában
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, 7920/3 hrsz-ú, „kivett udvar és gazdasági épület” megnevezésű 904 m2 területű, természetben az Ibolya utca 80. szám alatti található belterületi ingatlan értékesítésére.

Ülésezett a képviselő-testület

Átépül a buszvégállomás és a Kamaraerdei Idősotthon felújítása is zöld utat kapott a képviselő-testület 2018. június 20-án tartott ülésén, amelyen arról is döntöttek: kibővül a korlátozott várakozási övezet a Városháza környékével.
Felújítják a Lévai utcai rendelőt

2018. június 18. és 2018. augusztus 31-e között felújítás miatt zárva tart a Budaörs, Lévai u. 31. szám alatti házi gyermekorvosi rendelő és védőnői tanácsadó szolgálat. A rendelés és a tanácsadás változatlan időpontok mellett más helyszíneken lesz elérhető.
Június végéig nyújtható be a Tiszta, virágos Budaörsért pályázat

Idén is meghirdeti az önkormányzat a "Tiszta, virágos Budaörsért" pályázatot. Benyújtási határidő 2018. június 30.Videók