gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  3°C, 25.92 km/hDéli szél, szitálás, gyenge eső
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Mit tegyünk, ha rókát láttunk?
Senki ne ijedjen meg, ha lakott területen rókát lát, de kerülje az állattal való közvetlen érintkezést – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Ha az állat hagyja magát néhány lépésre megközelíteni, vagy támadó magatartást mutat, hívja a NÉBIH zöld számát: +36 80 263 244!
Áramszünet lesz több utcában január 17-én
2018. január 17-én a város több pontján karbantartási munkákat végez az ELMŰ, emiatt számos utcában áramszünet várható.
Változik a 755-ös és 756-os busz menetrendje
A forgalmi adatokat figyelembe véve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyta több Volánbusz, így a Budaörsöt érintő 755-ös és 756-os járat menetrendjének változását. A módosítások 2017. december 10-étől lépnek életbe.
Vigyázzunk az adventi gyertyákkal!
Hogy az Advent és a Karácsony nyugalomban, békében teljen, fontos, hogy odafigyeljünk a tűzesetek megelőzésére is. Erre figyelmeztet, és ad tanácsokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.
Felhívás a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében
Törődésre, odafigyelésre, egymás segítésére szólítja Wittinghoff Tamás polgármester a budaörsieket annak érdekében, hogy megelőzzük a kihűléses baleseteket. Felhívja a település lakosságának figyelmét a telefonos és személyes bejelentési lehetőségekre, ha veszélyeztetett, magányos, idős, hajléktalan emberről szereznek tudomást.
Január elsejétől változnak a helyi adók
A képviselő-testület 2017. november 15-ei ülésén módosította az építményadó, a telekadó és a helyi iparűzési adó mértékeit. A módosítások 2018. január elsején lépnek hatályba.
Telekértékesítési pályázatot írt ki az önkormányzat
Budaörs Város Önkormányzata pályázati úton értékesíteni kíván egy Törökugratón található, 904 négyzetméteres telket. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. január 31., 12:00 óra

Megkezdődött az adventi programsorozat

December 2-án kezdetét vette a Budaörsi Advent programsorozat. Idén is számos színes és lélekemelő programmal, gyertyagyújtással, vásárral készülünk a Karácsonyra. A részletes program elérhető: www.budaorsiadvent.hu honlapon.
Elfogadta a képviselő-testület a jövő évi költségvetés koncepcióját

A 2018-as év lehetőségeit nagyban meghatározza, hogy idén és jövőre is 2,1 milliárd forintot von el az állam szolidaritási hozzájárulás címén a várostól, jelentős részben az önkormányzat saját bevételei terhére – hangzott el többek között a képviselő-testület 2017. november 15-én megtartott ülésén.
Kötelező a szakmai konzultáció az egyszerű bejelentéssel épülő lakóházaknál

Változtak a budaörsi helyi építésügyi szabályok, amelynek egyik legfontosabb eleme, hogy ezután az egyszerű bejelentéssel épülő lakóházak esetében kötelező lefolytatni egy szakmai konzultációt a Főépítészi Irodával.Videók