gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Pályázat egy frankhegyi telek bérbeadására
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet egy Puttony utcai, 1979 négyzetméteres, önkormányzati tulajdonú telek bérbeadására. A pályázat 2019. május 24-e péntek 12.00 óráig nyújtható be.
Pályázat egy kétszobás lakás bérleti jogára
Budaörs Város Önkormányzata pályázatot hirdet egy Puskás Tivadar utcában található 2 szobás, 57 m2 alapterületű lakás piaci alapú bérbeadására. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 24. (péntek) 12:00 óra
Május 10-éig fogadják a jelöléseket az Év fája díjra
Budaörsi fákat is jelölhetünk az Év Fája versenyen, amelyre május 10-éig lehet jelentkezni. Emellett díjazzák az év Hős Fáját is: erre a címre olyan fák vagy facsoportok jelölését várják a szervezők, amelyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, és amelyek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is.
Veszélyeshulladék-gyűjtés május 11-én
Budaörs Város Önkormányzata a BTG Nonprofit Kft. közreműködésével lakossági veszélyes- és e-hulladék-gyűjtést szervez 2019. május 11-én szombaton, 8:00-16:00 óra között az Ifjúság utcai parkolóban.
Parkolási korlátozás keddtől csütörtökig a Szabadság út központi részén
2019. április 23. 07.00 órától április 25-én 18.00 óráig parkfenntartási munkákat végeznek a Szabadság út mindkét oldalán, a Kisfaludy-Petőfi utca és a Károly király utcai körforgalom közötti, valamint a Jókai Művelődési ház előtti szakaszán. A munkavégzés ideje alatt kérjük a szervizút szalaggal körbekerített parkolóhelyeit szabadon hagyni!
Pályázat helyi kiadványok megjelentetésére
Budaörs Város Önkormányzata nyílt pályázatot hirdet Budaörs város kulturális életét gazdagító, kiemelt értéket képviselő helyi kiadványok megjelenésének támogatására. A pályázatokat 2019. május 8-áig lehet benyújtani.
Pályakarbantartás miatt változik egyes vonatok menetrendje
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint, hogy 2019. április 26-tól május 26-ig Budaörs - Mosonmagyaróvár állomások között pályakarbantartási munkákat végeznek, emiatt a Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kulturális forgatag öt napon át a Budaörs Fesztiválon

A jazztől az alternatív rockon és indie folkon át a komoly zenéig, a fémszobor kiállítástól a fotókiállításig, a színházi nyílt próbától a képzőművészeti nyitott műhelyig, és gyerekprogramokig minden stílus megtalálható lesz a kultúra minden szegletéből a 22. Budaörs Fesztiválon 2019. május 1-e és 5-e között. A rendezvénysorozatra Bretzfeldről is várunk fellépőket és vendégeket, testvérvárosi kapcsolatunk 30. éves évfordulója alkalmából.
Kezdődik a buszvégállomás átépítése – Lakossági konzultáció április 26-án

Megkezdődik a Szivárvány utcai autóbusz-végállomás átépítése április 23-án. Az önkormányzati finanszírozásban megvalósuló, igényes és modern kialakítású, immár biztonságosan használható, fedett utasváró épülettel – benne vizesblokkal, üzletekkel – bővített buszvégállomás várhatóan novemberre készül el. A beruházásról 2019. április 26-án lakossági konzultációt tart a polgármesteri hivatal.
Meghirdette az önkormányzat a 2019-es helyi értékvédelmi támogatást

Az önkormányzat pályázati úton vissza nem térítendő támogatást nyújt a helyi védett értékek tulajdonosai számára, fenntartási kötelezettségük teljesítésének elősegítése érdekében. A támogatás a tervezett beruházás 50%-ára igényelhető, legfeljebb bruttó 2 millió forint erejéig. A pályázatok benyújtására az év során kétszer van lehetőség, május 13-ai és szeptember 16-ai határidővel.Videók