gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2019. február 23-án 19.00 órai kezdettel a Városházára, ahol a Budaörsi Sinfonietta ad farsangi koncertet. A rendezvényre a belépés ingyenes.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2019. február 18-tól 22-ig és 2019. február 25-től március 1-ig Tatabánya és Tata állomások között pályakarbantartási munkákat végeznek. Emiatt az érintett vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Védett házak Budaörsön címmel kiállítás nyílt 2019. február 4-én 18 órakor a Budaörsi Városháza aulájában a Budaörsi Napló 2018-as cikksorozatának képi anyaga alapján. A kiállítás február végéig látogatható a Városháza nyitvatartási idejében.
Budaörs Város Önkormányzatának képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Budafoki utcában található, Budaörs, 4733/1 hrsz-ú, „kivett beépítetlen terület” megnevezésű, 620 m2 területű belterületi ingatlan értékesítésére. A pályázat beadási határideje 2019. március 29. 14,00 óra.
Az alábbiakban közöljük a BTG honlapján is megjelent közleményt, amely az elmaradt szemétszállítás pótlásának ütemezéséról ad tájékoztatást.
2019. január elsejétől Budaörs város kéményseprőipari közszolgáltatója a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. A kémények éves felülvizsgálata érdekében, amely továbbra is elengedhetetlen, hozzájuk kell fordulni. Ne feledje: a rendszeresen karbantartott fűtőeszköz nemcsak biztonságos, hanem gazdaságosabban is működtethető.
Budaörsön a lakosság is folyamatosan érzékeli, hogy erősen akadozik a hulladék elszállítása. Bár Budaörs Város Önkormányzatának semmilyen közvetlen ráhatása nincs a feladatot ellátó Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft. (ÉTH) tevékenységére, ennek ellenére kezdeményezte az ÉTH felügyelőbizottságának összehívását. Arról, hogy hogyan jutottunk idáig, és hogyan próbálunk enyhíteni a gondokon, az alábbiakban olvasható összefoglaló. Ezen az e-mail-címen lehet bejelenteni a budaörsi szemétszállítási problémákat: hulladekproblema@budaors.hu
"Budaörs jó példája annak, hogy az őszinte szembenézés a múlttal, bár fájdalmas, de szükségszerű ahhoz, hogy pontosan tudjuk, kik vagyunk és honnan jöttünk. (...) Élhető város, kiegyensúlyozott, öntudatos, összetartó és szolidáris közösség csak ilyen alapokon jöhet létre." - fogalmazott Wittinghoff Tamás polgármester a magyarországi németek kitelepítésének 74. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.
Megújult a Rózsa utca 17. alatt található Csicsergő tagóvoda régi épülete: külső és belső felújításra, komplex energiakorszerűsítésre, napelemek kihelyezésére és udvarfejlesztésre is sor került. Ebben az épületben működik a Leopold Mozart Zeneiskola is. A Csicsergő Óvoda Clemetis utcai központjában pedig belső felújítás valósult meg. A három beruházás közös átadási ünnepségét 2019. január 9-én tartották a Rózsa utcai intézményben.
Hobbikert és szabadidős tevékenység céljára kíván bérbe adni az önkormányzat egy 828 négyzetméteres ingatlant, a Szajkó utcában. A telken egy felújítást igénylő garázs és egy faszerkezetű hétvégi ház áll. A pályázat benyújtásának határideje 2019. március 13. szerda, 16.00 óra.
Az elmúlt napok hóesése idején folyamatosan jártak és járnak a BTG hóekéi, szórógépei és takarítják az utakat. Utóbbira kéri a BTG a lakosságot is, ti. hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák le, valamint hogy a parkolás során ne akadályozzák a hókotrók munkáját.
A budaörsi nyugdíjasok az előző évekhez hasonlóan idén is kedvezményes üdülésen vehetnek részt, amelyre 2019. február 28-áig lehet jelentkezni. Az önkormányzat az igénylők számára az előszezonban szállást, félpanziós ellátást, valamint az üdülőhelyre történő oda- és visszautazást biztosítja.
Legutóbbi ülésén elfogadta a képviselő-testület az Egyesített Bölcsődei Intézmények 2019. évi nyári nyitvatartási rendjét. Eszerint a Pitypang Bölcsőde 2019. 07. 29 és 08. 30., a Százszorszép Bölcsőde pedig 2019. 06. 25. és 07. 26. között lesz zárva, természetesen a gyermekek nyári ellátásának biztosítása mellett.
"Budaörs lakóinak sikereket kívánok a munkájukban, elegendő jövedelmet ahhoz, hogy tisztességesen megélhessenek, boldog családi életet, jó barátokat, és a feltöltődéshez elegendő pihenést és szabadidőt" - üzente az itt élőknek Wittinghoff Tamás polgármester a Budaörsi Infóban megjelent újévi köszöntőjében. A városnak pedig azt kívánta, hogy a nehézségek ellenére maradjunk továbbra is összetartó, toleráns közösség, amely együttes erővel tette sokak által irigyelt hellyé a városunkat.