Helyi hírek

Befejeződött a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakaszának felújítása
Újabb két útszakasz újult meg Budaörsön, amelyek kényelmesebbé teszik a városlakók életét: a Baross utca a Szivárvány és az Árok utca között, valamint a Törökbálinti utca a Forrás és a Stefánia utcák között kapott új burkolatot. A beruházás részleteit Kálóczi Imre alpolgármester ismertette 2018. február 22-én, a Városházán tartott sajtótájékoztatón.
Elfogadta a képviselő-testület a város idei költségvetését
A 2018-as költségvetés legfontosabb célkitűzése az eddig elért szolgáltatási színvonal megőrzése, de azért jut fejlesztésekre is forrás. Változatlan formában és összeggel támogatja a város a pedagógusait a Clementis László ösztöndíjon keresztül, és az iskolák a szakmai programjaikhoz is kapnak pénzügyi segítséget. Erről is döntöttek a képviselők a testület 2018. február 21-én megtartott rendkívüli ülésén.
Pályázat budaörsi civil szervezeteknek
25 millió forintos keretösszeggel pályázatot hirdet Budaörs Város Önkormányzata a helyi feladatok végrehajtásában résztvevő helyi civil szervezetek támogatására. Benyújtási határidő: 2018. március 23.
Mivel fűthetünk és mivel nem? - A felelős döntés életeket menthet
Hazánkban évente több mint 14 ezer ember hal meg idő előtt levegőszennyezés következtében - derül ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adataiból. Gyerekeink élethosszát átlagosan 6-18 hónappal csökkentheti a szennyezett levegő. Ezért a kezeletlen fa és a papír kivételével tilos minden hulladék elégetése - többek közt erről szól a Városépítési Iroda tájékoztatója.
Pályázat a Lévai utcai trafóház hasznosítására
Budaörs Város Önkormányzata bérbeadás útján kívánja hasznosítani a Lévai utcában található, "kivett transzformátorház és üzemi épület" megnevezésű ingatlant. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. március 23. (péntek) 12.00 óra.
Hobbikert bérelhető az önkormányzattól a Ló-hegy déli lejtőjén
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési Bizottsága 169/2017. (XI.6.) TFVB számú határozata alapján nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Galagonya utcában lévő 8191/4 helyrajzi számú, 1263 m2 területű önkormányzati tulajdonú zárkerti ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.
Pályázati hobbikert bérlésére a Frankhegyen
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága 170/2017. (XI.06.) TFVB számú határozata alapján nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Fátyol utca és Zivatar utca sarkán lévő 9063/5 helyrajzi számú, 933 m2 területű önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.
Az "Irgalmas" címmel nyílt kiállítás a Városházán
Karátson Gábor festőművész akvarelljeiből nyílt kiállítás a Városházán 2018. február 5-én, hétfőn. A megnyitón beszédet mondott Wittinghoff Tamás polgármester, Iványi Gábor lelkész és Zászkaliczky Zsuzsanna művészettörténész. A február 28-áig látható kiállításon a Hermann Ottó Általános Iskola és a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola felső tagozatos diákjainak alkotásai is láthatók.
Menetrendváltozások februárban
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2018. február 10-én és 11-én, valamint február 17-én és 18-án Tatabánya és Tata állomások között, továbbá február 13-tól 2018. február 16-ig és 2018. február 25-én az Osztrák Vasút (ÖBB) vonalán pályakarbantartási munkákat végeznek, emiatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Felhívás tüdőszűrésre
A 40 év feletti budaörsi lakosok számára 2018. február 15-e és 2018. május 31-e között végzi az ingyenes tüdőszűrést a törökbálinti tüdőszűrő-állomás. Kérjük, jelenjenek meg a vizsgálaton, mert az időben felderített betegségek gyógyulási esélye 2,5-szer nagyobb, mint ha későn kerül a beteg orvoshoz.