Helyi hírek

Permetezik a vadgesztenyefákat
Permetezést végeztet a BTG a vadgesztenyelevél aknázómoly kártételének visszaszorítása érdekében 2018. június 25-e és július 5-e között a délutáni és az éjjeli órákban. A vegyszer emberre nem mérgező, méhekre és vizekre nem veszélyes.
Évi 20 ezer erdőtüzet gondatlanok okoznak - Ön ne legyen köztük!
Magyarországon évente több mint 20 ezer erdő- és vegetációtűz keletkezik, mintegy 500 millió négyzetméteren. Ezek 99 százalékát emberi mulasztás, gondatlanság okozza. Nagyon fontos ezért tájékozódnunk a biztonságos tűzgyújtásról. Ezt segíti a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség alábbi tájékoztatója, valamint a http://erdotuz.hu honlapon fellelhető számos hasznos információ.
Eladó 10 ezer négyzetméternyi telek az autópálya mentén
Három, összesen 10 ezer négyzetméternyi ipari övezetbe sorolt teleket hirdetett meg pályázati úton együttes értékesítésre Budaörs Város Önkormányzata. Az ingatlanok az M1-M7-es autópálya kivezető szakasza mentén, Malomdűlő településrészen helyezkednek el, egy oldaluk a vasúttal határos. A pályázat benyújtási határideje: 2018. július 31.
Ülésezett a képviselő-testület
Hét év alatt felére csökkent Budaörsön a bűncselekmények száma – derült ki a képviselő-testület 2018. május 30-ai ülésén elhangzott rendőrségi beszámolóból. Az ülésen arról is döntöttek a képviselők: Budaörs székhellyel önálló járás kialakítását kezdeményezik három másik településsel közösen. Kényszerhelyzet miatt tudomásul vette a képviselő-testület, hogy mivel idén még nem kapott egy fillért sem a BTG az államtól a szemétszállításért, és nem tudja azt tovább ingyen vállalni, az év második felétől nem végez Budaörsön hulladékgazdálkodási feladatokat.
Bérbeadó hobbikert a Ló-hegy déli lejtőjén
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Galagonya utcában lévő 8191/4 helyrajzi számú, 1263 m2 területű önkormányzati tulajdonú zárkerti ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.
Eladó egy lakóövezeti telek az Ibolya utcában
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, 7920/3 hrsz-ú, „kivett udvar és gazdasági épület” megnevezésű 904 m2 területű, természetben az Ibolya utca 80. szám alatti található belterületi ingatlan értékesítésére.
Eladó a volt kőbánya a Tűzkőhegyen
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Tűzkőhegyi utcában található, Budaörs, 9757 hrsz-ú, „kivett gazdasági épület, udvar” megnevezésű, 5.794 m2 területű belterületi ingatlan értékesítésére.
Ismét Humanitárius Település díjat nyert Budaörs
Második alkalommal nyert Humanitárius Település díjat Budaörs Város Önkormányzata. A díjat a Magyar Vöröskereszt hirdette meg és adományozta a városnak, az itt működtetett széleskörű szociális ellátó rendszer elismeréseként.
Hogyan előzhetjük meg a vízkárokat? - A katasztrófavédelem tájékoztatója
Az utóbbi időszakban Magyarországon átvonuló egyre intenzívebb erősségű viharok jelentős anyagi károkat okoznak az épített környezetben. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltsége tájékoztatót készített a lakosság számára, hogy hogyan tudják csökkenteni a károk előfordulását és mértékét.
Pályázható a Kulturált Települési Környezet Díj
A díj, amelyet Pest Megye Önkormányzata alapított, azon természetes vagy jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek számára adható, amelyek a megyében található települések, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetünk szebbé, jobbá tételéhez. A pályázat benyújtási határideje: 2018. július 23.