Helyi hírek

Mit tegyünk, ha rókát láttunk?
Senki ne ijedjen meg, ha lakott területen rókát lát, de kerülje az állattal való közvetlen érintkezést – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Ha az állat hagyja magát néhány lépésre megközelíteni, vagy támadó magatartást mutat, hívja a NÉBIH zöld számát: +36 80 263 244!
Áramszünet lesz több utcában január 17-én
2018. január 17-én a város több pontján karbantartási munkákat végez az ELMŰ, emiatt számos utcában áramszünet várható.
Változik a 755-ös és 756-os busz menetrendje
A forgalmi adatokat figyelembe véve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyta több Volánbusz, így a Budaörsöt érintő 755-ös és 756-os járat menetrendjének változását. A módosítások 2017. december 10-étől lépnek életbe.
Vigyázzunk az adventi gyertyákkal!
Hogy az Advent és a Karácsony nyugalomban, békében teljen, fontos, hogy odafigyeljünk a tűzesetek megelőzésére is. Erre figyelmeztet, és ad tanácsokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.
Felhívás a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében
Törődésre, odafigyelésre, egymás segítésére szólítja Wittinghoff Tamás polgármester a budaörsieket annak érdekében, hogy megelőzzük a kihűléses baleseteket. Felhívja a település lakosságának figyelmét a telefonos és személyes bejelentési lehetőségekre, ha veszélyeztetett, magányos, idős, hajléktalan emberről szereznek tudomást.
Január elsejétől változnak a helyi adók
A képviselő-testület 2017. november 15-ei ülésén módosította az építményadó, a telekadó és a helyi iparűzési adó mértékeit. A módosítások 2018. január elsején lépnek hatályba.
Telekértékesítési pályázatot írt ki az önkormányzat
Budaörs Város Önkormányzata pályázati úton értékesíteni kíván egy Törökugratón található, 904 négyzetméteres telket. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. január 31., 12:00 óra
Pályázati úton megvásárolható egy kamaraerdei telek
Egy 510 négyzetméteres lakóövezeti telket kíván pályázati úton értékesíteni az önkormányzat Kamaraerdőn. A pályázat benyújtásának határideje: 2018. január 31., 12:00 óra
Budaörs különdíjat kapott a Virágos Magyarország versenyen
Több mint 300 település közül Veszprém és Lajoskomárom nyerte el az idén a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját. Budaörs a Szervező Bizottság elnöki díjában részesült.
Wittinghoff Tamás polgármester nyílt levelet írt a helyi vállalkozóknak
Nyílt levélben fordult Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere a város gazdálkodó szervezeteihez a helyi adók emelése miatt. A polgármester ebben arról tájékoztatja az érintetteket, hogy a drasztikus állami elvonás az oka annak, hogy ilyen lépésre kényszerül a város.