Helyi hírek

Pályázat egy frankhegyi telek bérbeadására
Budaörs Város Önkormányzat Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága nyilvános pályázatot hirdet egy Puttony utcai, 1979 négyzetméteres, önkormányzati tulajdonú telek bérbeadására. A pályázat 2019. május 24-e péntek 12.00 óráig nyújtható be.
Pályázat egy kétszobás lakás bérleti jogára
Budaörs Város Önkormányzata pályázatot hirdet egy Puskás Tivadar utcában található 2 szobás, 57 m2 alapterületű lakás piaci alapú bérbeadására. A pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 24. (péntek) 12:00 óra
Május 10-éig fogadják a jelöléseket az Év fája díjra
Budaörsi fákat is jelölhetünk az Év Fája versenyen, amelyre május 10-éig lehet jelentkezni. Emellett díjazzák az év Hős Fáját is: erre a címre olyan fák vagy facsoportok jelölését várják a szervezők, amelyek élete vagy természetes környezete, élőhelye veszélyben van, és amelyek megmentéséért a jelölők sikeresen küzdöttek vagy küzdenek még most is.
Veszélyeshulladék-gyűjtés május 11-én
Budaörs Város Önkormányzata a BTG Nonprofit Kft. közreműködésével lakossági veszélyes- és e-hulladék-gyűjtést szervez 2019. május 11-én szombaton, 8:00-16:00 óra között az Ifjúság utcai parkolóban.
Parkolási korlátozás keddtől csütörtökig a Szabadság út központi részén
2019. április 23. 07.00 órától április 25-én 18.00 óráig parkfenntartási munkákat végeznek a Szabadság út mindkét oldalán, a Kisfaludy-Petőfi utca és a Károly király utcai körforgalom közötti, valamint a Jókai Művelődési ház előtti szakaszán. A munkavégzés ideje alatt kérjük a szervizút szalaggal körbekerített parkolóhelyeit szabadon hagyni!
Pályázat helyi kiadványok megjelentetésére
Budaörs Város Önkormányzata nyílt pályázatot hirdet Budaörs város kulturális életét gazdagító, kiemelt értéket képviselő helyi kiadványok megjelenésének támogatására. A pályázatokat 2019. május 8-áig lehet benyújtani.
Pályakarbantartás miatt változik egyes vonatok menetrendje
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint, hogy 2019. április 26-tól május 26-ig Budaörs - Mosonmagyaróvár állomások között pályakarbantartási munkákat végeznek, emiatt a Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Április 30-áig kérelmezhető a pedagógusok díszdiplomája
Budaörs Város Önkormányzata erkölcsi elismerésként díszdiplomát adományoz azoknak a pedagógusoknak, akik esetében az oklevelüket kiállító intézmény jogutód nélkül megszűnt, emiatt nem részesültek a képzőhelyüktől díszdiplomában.
Pályázat lakóépületek korszerűsítésére, felújítására
Pályázatot írt ki az önkormányzat hagyományos, valamint iparosított technológiával épült lakóházak korszerűsítésének, felújításának támogatására. A pályázatok 2019. május 31-éig nyújthatók be.
Változik a budaörsi adónyilvántartási rendszer
Budaörs Város Önkormányzata csatlakozott az ASP országos adószakrendszerhez, ami változást okoz a budaörsi adóügyek elektronikus intézésben. A helyi adóügyekben az elektronikus ügyindítás és az egyenleg-lekérdezés ezentúl az országos Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül történik, amelynek elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu.