Helyi hírek

Megújul a Baross és Törökbálinti utca egy-egy szakasza
Közel 66 millió forint pályázati támogatás elnyerésével újabb két utca, a Baross és a Törökbálinti utca egy-egy szakasza újul meg Budaörsön. Az önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium belterületi utak építésének, felújításának támogatására kiírt pályázatán nyerte el az összeget.
Kiírták a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázatokat
Budaörs Önkormányzata kiírta a 2018. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2017/2018. tanév második és a 2018/2019. tanév első félévére vonatkozóan, valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. Jelentkezni november 7-éig lehet.
Városi megemlékezés október 23-án
Budaörs Város Önkormányzata meghívja a város polgárait 2017. október 23-án 10.00 órára az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóját köszöntő ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra a Szakály Mátyás utcai parkba, az 1956-os emlékműhöz.
Megújult négy budaörsi utca csatornahálózata a BKISZ projekt keretében
Megújult az első négy utca csatornahálózata a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) címen futó projekt keretében. A fővárossal közös fejlesztés során megszűnik a budaörsi szennyvíztisztító telep, és a budaörsiek szennyvize is a legmodernebb technológiával működő csepeli tisztítóműbe kerül, valamint nyolc utca szennyvíz rekonstrukciója is megvalósul. Ezek közül készült el most az első négy.
A Kúriához fordul a budaörsi önkormányzat
Nem vizsgálta érdemben a Fővárosi Ítélőtábla a Budaörs kontra Magyar Állam per másodfokú tárgyalásán Budaörs érveit, s hogy valóban jogtalanul von-e el az állam évi 2,1 milliárd forintot a várostól. Azzal zárta le a pert, hogy csak az Alkotmánybíróság mondhatja ki, ha az állam alaptörvény-ellenes, vagy önkormányzati törvénnyel ütköző jogszabályt alkotott. Ez viszont egy jogi paradoxon, mivel az önkormányzatnak nincs arra hatása, hogy az Alkotmánybíróság elindítja-e az eljárást, vagy éppenséggel mikor dönt egy adott kérdésben. Vagyis a polgári peres eljárásban olyan feltételt szabott a bíróság, amely nem teljesíthető, s amely a jogszabályokból nem olvasható ki. Ezért a város a Kúriához fordul.
Menetrendváltozások októberben
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint pályakarbantarási munkák miatt változások lesznek a vonatok közlekedésében októberben, amelyekről a mellékelt menetrend nyújt bővebb információt.
Ülésezett a képviselő-testület
Két napirendi pontot tárgyalt 2017. október 11-én tartott rendkívüli ülésén Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete, emellett tájékoztatást kaptak a megjelentek a magyar állam ellen indított per másodfokú tárgyalásának eredményéről.
Ösztöndíjas foglalkoztatás az Adóirodán
A Budaörsi Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet pályakezdő fiatalok ösztöndíjas foglalkoztatására. Az ideális jelölt komoly érdeklődést mutat a közigazgatás adóügyi területe iránt, illetve szakmai pályafutását a Budaörsi Polgármesteri Hivatalban szeretné elkezdeni. A pályázat beérkezési határideje: 2017. október 31.
Budaörs az egyik legzöldebb kisváros az országban
Az országos sajtóban közelmúltban megjelent állításokkal ellentétben, melyek szerint Budaörsön veszélyben vannak az erdők, a település közel 40 hektár közcélú zöldfelülettel, benne gondozott közparkokkal, sportudvarral, szabadidőparkkal, valamint körülbelül 20 hektár önkormányzati tulajdonú közcélú parkerdővel büszkélkedhet.
Fejlődik, szépül Budaörs
Bár az oktatási intézmények államosítása ürügyén 2,1 milliárd forintot vontak el a várostól, és ugyan az állam ellen indított pert első fokon megnyertük, de a pénz tényleges visszaszerzése még távoli jövő, ennek ellenére – mivel már korábban sikerült stabil gazdasági alapot teremteni – továbbra is fejlődik Budaörs.