Helyi hírek

Menetrendváltozás július 1-én és 2-án
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2017. július 1-én és 2-án a Budapest – Hegyeshalom vasútvonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve Almásfüzitő – Almásfüzitő felső állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek a sötétített alappal jelölt menetrend szerint.
Tájékoztatás országos tűzgyújtási tilalomról
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. június 20-tól országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, amely visszavonásig érvényes.
Tájékoztató a 2017. évi „Nyári diákmunka” központi munkaerő-piaci programról
A program a fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére az előző években indított „Nyári diákmunka” program tapasztalatait felhasználva ismét meghirdetésre kerül.
Új útvonalon jár a 288-as helyi busz a nyáron
A Kamaraerdőben folyamatban lévő közműépítési munkálatok miatt június végétől augusztus végéig a 288-as buszjárat megváltozott útvonalon közlekedik.
Nyári napközis tábor Budaörs 2017
Budaörs Város Önkormányzata, az iskolák állami fenntartásba vétele ellenére, továbbra is biztosítja a budaörsi általános iskolákba járó tanulók nyári felügyeletét.
Pályázható a Kulturált Települési Környezet Díj
A Kulturált Települési Környezetért díjat Pest Megye Önkormányzata alapította, és azon természetes vagy jogi személyek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek számára adható, amelyek a megyei települések, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetünk szebbé, jobbá tételéhez. A pályázat benyújtási határideje: 2017. július 24.
Július első hétfőjén zárva lesz a hivatal
2017. 07.03-án, hétfőn technikai okok miatt zárva lesz a Budaörsi Polgármesteri Hivatal.
Ön is hozzászólhat Budaörs arculatához!
Képeket, ábrákat vár a Főépítészi Iroda Budaörs Településképi Arculati Kézikönyvének megalkotásához. "Fogalmazzuk meg közösen szeretett településünk esztétikai, arculati értékeit, egykori és mai kincseit és rejtett szépségeit, megalapozva településképünk védelmét, segítve a kézikönyv megszületését" - áll Budaörs főépítészének felhívásában.
Múltidézés Kamaraerdőn - kiállítás a Városházán
A Kamaraerdőért Érdekvédelmi Egyesület tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait a Múltidézés Kamaraerdőn című fotókiállítás megnyitójára, 2017. június 8-án, 18 órai kezdettel a Budaörsi Városháza aulájába.
Nyárfák közelében ne gyújtsunk tüzet!
A magas hőmérséklet és a csapadékhiányos időszaknak köszönhetően a nyárfa erdőkben és azok közelében jelentős mennyiségű száraz nyárfapihe réteg alakult ki, amely gyúlékony, az esetleges tűz pedig gyors terjedésű. Emiatt a katasztrófavédelem a tűzgyújtás mellőzésére kéri az ilyen területeken a lakosságot!