Helyi hírek

Megkezdődött a Vackor Óvoda játszóudvarának felújítása
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy megkezdődött a Vackor Óvoda játszóudvarának a felújítása. A munkálatok befejezésére előreláthatólag 2017. november végén kerül sor.
Méhészek figyelem! - Szúnyogirtás augusztus 15-16-án
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Budaörs város területén a BFK által engedélyezett szerekkel és dózisban szúnyoggyérítés történik a héten.
Augusztus 15-éig rendelhető meg a szeptemberi iskolai étkezés
A gyermekek szeptemberi iskolai étkezése augusztus 5. és 15. között rendelhető meg az iskola honlapján. Az étkezési kedvezményt július 31-éig kérhetik a szülők.
Ösztöndíjpályázat közoktatási intézményben tanulók számára
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága a 2017/2018. tanévre vonatkozóan kiírta a Közoktatási intézményben tanulók ösztöndíjpályázatát. A pályázat 2017. szeptember 01. és szeptember 30. között nyújtható be.
Ismét gyermekjogi fogadóóra és jogsegély a Városházán
2017. augusztus 24-én 14 órától 18 óráig ismét fogadóórát tart a Városházán a Hintalovon Alapítvány, ahol a civilszervezet ügyvédje gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a budaörsieknek.
Idén is meghirdették a Pest Megye Környezetvédelméért Díjat
Pest Megye Önkormányzata 2017-ben ismét meghirdeti a „Pest Megye Környezetvédelméért Díj” című pályázatot. A díjak odaítélésére önkormányzatok, a területileg illetékes országgyűlési képviselők illetve a közgyűlés tagjai tehetnek javaslatot; feléjük azonban bárki javaslattal élhet. A pályázat beadási (postára adás) határideje: 2017. október 2.
Tájékoztató a helyi építési szabályzat eseti módosításáról
Budaörs egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzatról szóló 24/2014.(IX.29.) ÖKT sz. rendeletet (BHÉSZ) eseti módosítása tájékoztatási szakaszba lépett. A módosítás 2017. szeptember 4-éig véleményezhető.
Menekülés, elűzetés, otthonra találás - kiállítás a Városházán
Menekülés, elűzetés, otthonra találás - Geflohen, vertrieben, angekommen címmel kiállítás nyílt 2017. július 24-én a Városházán. A Német Hadisírgondozó Népi Szövetség vándorkiállítása már egész Németországot bejárta, és most a Hadisírgondozó Ifjúsági Tábor programjához kapcsolódóan Budaörsön is megtekinthető.
Ülésezett a képviselő-testület
Nem teljesítette az Érdi Tankerületi Központ szerződésben vállalt kötelezettségét, és nem történt meg az államosítás következtében általa vagyonkezelésbe vett budaörsi iskolák nyári felújítása. Ezért Budaörs jogi lépésekre készül – derült ki az önkormányzat 2017. július 26-án tartott képviselő-testületi ülésén.
Budaörs is csatlakozott a közszolgálati sztrájkhoz
A Budaörsi Polgármesteri Hivatal dolgozói is csatlakoztak ahhoz a sztrájkhoz, amelyet a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete hirdetett meg az önkormányzati dolgozók béremelése érdekében hétfő reggelre.