Helyi hírek

A képviselő-testületi ülésen történt
A helyi civilszervezetek és a nemzetiségi önkormányzatok 2017. évi támogatásáról is döntöttek a képviselő-testület 2017. április 26-án megtartott ülésén.
Eloltották a tüzet a Vasút utcai gyógyszerraktárban
Kora délutánra sikerült megfékezni a tüzet a Vasút utcai gyógyszerraktárban. A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint nem került toxikus anyag a levegőbe, a korlátozásokat 15 órától megszüntetik a környéken.
Egy újabb varázslatos ExperiDance produkció Budaörsön
Az ExperiDance tánckara 5 fő musical színésszel és 4 fő zenésszel, valamint 21 ismert Omega sláger segítségével egy balatoni tündérmesébe repíti nézőit. Egy fiatal lány felnőtté válásán, első szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton, a tó ősi mitikus legendáit.
Az ombudsmanok szerint nem is működhetne a budaörsi lőtér
Törvénytelenül adta ki az illetékes hatóság a budaörsiek százainak életét megkeserítő lőtér üzemeltetési engedélyét – állapította meg közös jelentésében az Alapvető Jogok Biztosa és az ombudsman jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese. A hatályos jogszabályok szerint a több száz szomszédos telektulajdonosnak is lett volna beleszólása az engedélyezésbe, ám őket – akárcsak az önkormányzatot – elmulasztották bevonni az eljárásba. Ráadásul a létesítmény természetvédelmi területen egyáltalán nem is kaphatott volna engedélyt. Az ombudsmanok felügyeleti eljárást kezdeményeztek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnál.
Ismét tart Budaörsön fogadóórát a falugazdász
2017. 04. 28-án (pénteken) 9.00-12.00 óráig I/109. sz. tárgyalóban ismét elindul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászának budaörsi, kihelyezett ügyfélfogadása.
Kortárs kiállítás nyílt a Városházán
Budaörs Város Önkormányzata és az ARTalakulás Galéria "Mene mene tekel ufarszin" - Megmérettetett és könnyűnek találtatott címmel kiállítást rendez a Városháza dísztermében, melynek témája a kirekesztés.
Civil nyitott napot tart a Budapest Környéki Törvényszék
2017. április 27-én civil nyitott napot tart a Pest megyei civil szervezetek számára a Budapest Környéki Törvényszék Budapesten, az M3 Irodaházban. A rendezvényen többek között szó lesz a civil szervezetekre vonatkozó új szabályokról, újdonságokról is, amelyekről fontos tudniuk a budaörsi civileknek is.
Még másfél hónapig ajánlhatja háziorvosát!
Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer indult el az OTH/ÁNTSZ égisze alatt „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, amelyben keresik a tavalyi év év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát határon innen és határon túl.
Kossuth: az önkormányzat elvén kívül nincs szabadság
Budaörs Város Önkormányzata 2017. március 15-én 10 órai kezdettel ünnepi megemlékezést tartott az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából, a Kossuth-szobornál. Wittinghoff Tamás polgármester ünnepi beszédében Deák és Kossuth szavait is idézte.
Ülésezett a képviselő-testület
A Volánbusz Zrt. veszi át a város területén közlekedő helyközi buszjáratok üzemeltetését, amelyhez hozzájárulását adta Budaörs Város Képviselő-testülete 2017. március 22-én tartott rendkívüli ülésén.