gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Fórum
építkezések


Hozzászólások
Létrehozás dátuma
Panna3   2020.07.04 17:07
Nem ellenorzik, ok csinaltak. Budaorson az epitkezesek tobb mint tizeve megkezdodtek , az O segedletukkel.
Előzmény
Panna3   2020.07.04 06:52
Facebook , Elheto Budaors csoport neven ez a tema. It senkit nem erdekel amit irsz. Varunk szeretettel.
Előzmény
Panna3   2020.07.04 06:51
Facebook Elheto Budaors csoport, varunk oda. Ez a tema
Előzmény
Panna3   2020.07.04 06:51
Az engedelybe nincs beleszolasa, viszont az engedelyt megelozi a Helyi Epitesi Szabalyzat, ami irany mutato az epitkezesekhez. Ezt a lakosokkal betartatajak a vallakozok kedveert az epitesi szabalyokat , ugy modositjak, hogy az a vallakozonak jo legyen. Onkormanyzati telkeket adnak el es nincs megszabva , hogy mit epithetnek, pedig meglehet szabni.
Előzmény
Panna3   2020.07.04 06:48
Van egy csoportunk a Facebookon "Elheto Budaors" a neve. Eppen ez a tema, lepj be ismerd meg jobban mi folyik Budaorson.
Előzmény
onleany   2020.05.26 17:53
Az Önkormányzatnak előzetes véleményezési joga van. A zöldterületek megmaradását illetve "visszazöldítését" meg soha nem is ellenőrizték. Lásd az elmúlt 10-15 évben épült sor- illetve társasházak "kertjei". Az építési engedélyben még elő volt írva aztán az átvételnél már senki nem foglalkozott vele.
Előzmény
Vidor   2020.05.12 12:32
Mint volt Önkormányzati dolgozó úgy tudom, hogy más építési törvény, szabályzat van érvényben mint régebben. Ez engedi az ilyen mértékű beépítési százalékot. Az Önkormányzatnak nincs beleszólása, nincs tervtanács ilyen esetben. Budakeszin adják ki az építési engedélyeket, ott lehet érdeklődni.
petocsaba   2020.05.01 09:28
Egyetértek,a felvetés teljesen jogos!Száz méter hosszú,kis egynyomtávú zsákutcában lakom.Itt most pont a harmadik,soklakásos társasházépítést szenvedem végig.Az összes zöldet letarolják,fenyő,diófákat,mindent.Akkora házak épülnek,hogy egyszerűen alig férnek rá a telkekre,zöldterület visszatelepítése nulla,mert nincs hova.A megnövekedett autóforgalmat nem bírja el az utca,és miután gondolom a társasházakban fizetős az a pár kocsibeálló ami épül hozzá,akinek nem jutott hely az kint parkol az utcán.Úgyhogy már rutin kell az utcából való ki-,és behajtáskor.És úgy látom egész Budaörsön ez a tendencia.Tényleg,esetleg valaki válaszolhatna az önkormányzattól,hogy ebben mi a poén?
Előzmény
littlepista19   2019.05.19 13:29
Tisztelt Önkormányzat!

Az elmúlt években azt tapasztaltam, hogy olyan telkekre, ahol korábban egy családi ház volt építve, elbontásra kerültek, majd ezek helyére több lakásos társasházakat húztak az építési vállalkozók, befektetők. Az építkezés során az utcák teljes mértékben elveszítették kertvárosi hangulatukat, az utcák zsúfolttá váltak és ez által kissé élhetetlenné.
Kérdésem az, hogy feltétlenül fontos ennek a városnak ez a típusú "fejlődés"?
Azok az emberek akik azért jöttek ebbe a városba mert tetszett Nekik a régi budaörsi hangulat, teljesen tönkreteszik azt amiért ide jöttek. Van ennek így értelme? Ez fejlődés, vagy pusztítás?
A tervtanács tagjai ilyenkor hol vannak? Miért nem szabályozzák ezt a zsúfoltságot?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm: Kiss István