gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Bérbeadás útján szeretne hasznosítani az önkormányzat egy Galagonya utcai, 905 m2 területű kertes, mezőgazdasági ingatlant.
Pályázat egy Kőhalom és Zengő utca találkozásánál lévő, 956 m2 területű önkormányzati tulajdonú ingatlan bérlésére.
Januártól új szolgáltató veszi át a szemétszállítást Budaörsön, és a távhőszolgáltatás is új kezekbe kerül - döntött a képviselő-testület 2021. december 8-ai ülésén. A több mint 50 napirendi pont között éves beszámolókról, szerződések meghosszabbításáról, év végi jutalmakról is döntöttek, valamint az is eldőlt, hogy a Károly király út – Baross utca – Csata utca közötti részre is kiterjesztik a korlátozott idejű parkolást.
Több mint négyszáz rajz érkezett az önkormányzat által meghirdetett klímatudatossági rajzpályázatra, amelyek közül 9-et díjazott a zsűri. Aki most lemaradt, nem kell aggódnia: januárban újabb rajzpályázatot hirdet az önkormányzat hasonló témában.
Ne menjen el senki szó nélkül, ha magányos, idős vagy hajléktalan emberről szerez tudomást, akire veszélyt jelenthetnek a téli hidegek, hanem haladéktalanul jelentse be a Budaörsön működő szociális telefonszámok valamelyikén – áll Wittinghoff Tamás polgármesternek a lakossághoz intézett felhívásában.
Nagyszabású faültetési akció indult a CITIES4CSR elnevezésű URBACT-projekthez kapcsolódva Budaörsön, amelynek részeként kétszáz fa ültetését tervezte a város. Ennek azonban a sokszorosa, legalább 1300 fa földbe helyezése várható az idén.
2021. december 11-én, szombaton munkanap lesz a Budaörsi Polgármesteri Hivatalban, az ügyfélszolgálat fogadja az ügyfeleket, a többi munkatárs azonban otthoni munkavégzésben látja el feladatait. 2021.december 24-e, péntek, viszont pihenőnap lesz.
Idén is meghirdette a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról. Az alábbiakban néhány gyakori kérdés és a rájuk adott válasz is olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának tájékoztatója alapján.
Kurucz Olívia és Dobos Botond Zsolt építészek munkája a budaörsi buszpályaudvar nyerte el idén az Év homlokzata pályázatot középület kategóriában.
A közösség, a társadalom megbecsülésének jeleként ünneplik világszerte november 12-én a Szociális Munka Napját. A budaörsi szociális intézményekben dolgozók példásan állnak helyt a járványidőszakban, de kiváló munkát végeznek a hétköznapokban is. Köszönet érte!
A hulladékszállítás átszervezése érdekében hívott össze Wittinghoff Tamás polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülést 2021. november 10-ére, valamint döntöttek egy egymilliárd forintos keretösszegű pályázaton való indulásról is.
Idén év eleje óta nem az önkormányzathoz tartozik a gépjárműadó, de a korábbi években keletkezett tartozással, túlfizetéssel kapcsolatos ügyeket továbbra is a Budaörsi Polgármesteri Hivatal adóhatóságánál kell intézni.
November 8-a és 15-e között lezárják a Kereszt utcát a Kossuth Lajos utca felől, az ott található rács javítása miatt. A Kereszt utca forgalmát ebben az időszakban kétirányúsítják, és csak a Bor utca felől lehet bejutni.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2021. november 16 és december 11-ig több vonat módosított menetrend szerint közlekedik, és nem érinti a Keleti-pályaudvart.