gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Wittinghoff Tamás polgármester hetente összefoglalja a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetet és a megelőző intézkedéseket, amelyről a helyi sajtót is tájékoztatja. Az alábbiakban olvasható a 2020. március 16 – 22. közötti időszak összefoglalója.
Visszavonásig szünetel a Budaörsi Településgazdálkodási (BTG) Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán a személyes ügyintézés, így a zöldzsákok kiadása is. Ez idő alatt bármilyen zsákban ki lehet helyezni zöldhulladékot.
Figyeljünk a szabályokra és egymásra! – Wittinghoff Tamás a Budakörnyéki Televízióban
Nem az a fontos, hogy különböző közéleti szereplők “A nyilvánosság felé egy dolgot kell megfogalmaznunk, még a gyerekeknek is meg kell magyaráznunk, hogy maradjanak otthon. Mindenkit erre próbálunk rávenni” – nyilatkozta a Budakörnyéki Televíziónak Wittinghoff Tamás polgármester. “Ez nem jelenti azt, hogy a demokratikus döntési folyamatokat ne kellene tiszteletben tartani, mi is ezt tesszük.”
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint több változás várható március második felében a Budapest – Hegyeshalom vonalon. Vigyázzanak, mert a vonatok több esetben a menetrendben meghirdetetthez képest lényegesen korábban indulnak. Emellett a Budapest Keleti/Déli – Győr vasútvonalon március 29-e és április 9-e között lesznek menetrendváltozások.
A fogászati ellátásra jelentkező betegek fogászati ellátását az adott járványügyi helyzetben bizonytalan ideig csak a fogászati sürgősségi, életet veszélyeztető ellátások körébe tartozó beavatkozások elvégzésére korlátozzák. Sürgős esetben kérjük, hogy hívják a 20 421 1115 telefonszámot 9.00 és 11.00 óra között!
Közérthető plakátokon magyarázza el a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a koronavírus-fertőzést, illetve hogy mi a teendőnk, ha fennáll annak a gyanúja, hogy elkaptuk.
Szerdától csak időponttal rendelkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák és más kormányhivatali ügyfélszolgálatok, a mobilizált kormányablak ügyfélszolgálatok ügyfélfogadása pedig határozatlan ideig szünetel a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért.
A Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálatán is szünetel a személyes ügyfélfogadás
Március 17-ével ideiglenesen szünetel a személyes ügyfélfogadás a Fővárosi Csatornázási Művek budaörsi ügyfélszolgálati pontján.
A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben Budaörs Város Önkormányzata mindent elkövet annak érdekében, hogy a járvány terjedését lelassítsa, és segítse az arra rászorultakat. Wittinghoff Tamás polgármester arra kér mindenkit, maradjon otthon, csak halaszthatatlan esetben hagyja el a lakását, és szigorúan tartsa be a higiéniai és járványügyi szabályokat!
Az alábbiakban olvasható Wittinghoff Tamás polgármester frissített közleménye, amelyben tájékoztatást ad az óvodai és bölcsődei ügyeletről. A közleményből kiderül: akiknek az otthoni déli étkeztetését a szülők nem tudják megoldani, az önkormányzat előre csomagolt ebéd étkezési csomagot biztosít.
A Fővárosi Vízművek Zrt. tájékoztatása szerint a társaság budaörsi személyes ügyfélszolgálati pultja 2020. március 17-étől további rendelkezésig zárva tart.
Szünetel az egynapos sebészet, a szakrendeléseken csak a sürgős eseteket fogadják, és szünetelnek a 65 év feletti orvosok szakrendelései is a Budaörsi Egészségügyi Központban – derül ki az intézmény tájékoztatójából. A veszélyhelyzet miatt csak a főbejáratnál kialakított szűrőponton való áthaladás után lehet az intézménybe lépni. A 24 órás sürgősségi ügyelet azonban továbbra is fogadja a betegeket.
Wittinghoff Tamás polgármester a veszélyhelyzet idejére biztosított jogkörében eljárva, a budaörsi polgárok biztonsága, és a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében 2020. március 16-án 16 órától megtiltotta a budaörsi játszóterek és szabadtéri sportlétesítmények, sportpályák használatát, a kutyafuttatókét pedig korlátozta.
"Március 15-e értékei világosak és félremagyarázhatatlanok: a szabadság és fejlődés alapja az, hogy nem szabad engedni a demokrácia és a függetlenség alapeszméiből" – fogalmazott Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere ünnepi beszédében, amelyet bár az ünnepi rendezvény elmaradt, a sajtó nyilvánossága előtt elmondott.