gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
A parlagfű elleni védekezés az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége, s a területet parlagfűmentes állapotban kell megőrizni a vegetációs időszak végéig.
Július 26-ától felújítás kezdődik a Gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban, emiatt a nyár hátralévő részében zárva tart, s majd csak szeptemberben nyit ki újra.
A közoktatásért folytatott kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Szakály Mátyás Pedagógus Díjban részesült László Gáborné, a Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda vezetője és Árendás Péter, az Illyés Gyula Gimnázium igazgatója.
Fontos döntéseket hozott a képviselő-testület a hulladékbegyűjtéssel kapcsolatban 2012. június 30-ai rendkívüli ülésén. Eldőlt az is: szeptemberben lesz idén a Budaörs Fesztivál, amely megrendezéséhez biztosították a szükséges forrást.
A Templom téri Telekuckóban május elejétől számos ügyet úgy is el lehet intézni, hogy nem kell személyesen bemenni bankokhoz, biztosítókhoz, egyéb köz- és üzleti szolgáltatókhoz. A videóalapú Szolgáltatói Látogató Pont a szintén újdonságnak számító és különleges OKÉ Szolgálat keretében jött létre. Utóbbi bármilyen kérdés megoldásában, ügy elintézésében segít a budaörsieknek.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2021. július 2-ától 6-áig Komárom - Ács állomások között, valamint az Osztrák Vasút területén végez pályakarbantartási munkákat a MÁV, majd július 10-én, 11-én, valamint 17-én és 18-án Tata – Almásfüzitő felső állomások között. A munkálatok miatt módosulnak a menetrendek, valamint Almásfüzitőnél 17-18-án vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
2021. július 15-étől augusztus 20-áig ítélkezési szünetet tart a Budaörsi Járásbíróság.
A Budaörsi Polgármesteri Hivatal időpontfoglaló rendszer korszerűsítésének az volt a célja, hogy a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő, gyors, biztonságos és zökkenőmentes ügyintézési lehetőséget biztosítson a budaörsi ügyfeleknek.
Tragikus hirtelenséggel, életének 59. évében, június 20-án elhunyt Hovanetz Ottóné, a Budaörs 1-es posta egyesített kézbesítő munkatársa.
Hosszan tartó betegség után, életének 68. évében, június 13-án elhunyt dr. Kisfalvi Péter Budaörs Város Önkormányzatának képviselője. Az önkormányzat saját halottjának tekinti.
Május végén zárult le a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt. Ennek köszönhető, hogy Budaörsön is megépült a dél-budai gyűjtőrendszerbe, és ezen keresztül a modern, harmadik tisztítási fokozattal működő Csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre vezető főgyűjtőcsatorna, így Budaörs (valamelyest tisztított) szennyvize 2017 óta már nem a Hosszúréti-patakba folyik. A nagyrészt uniós forrásból megvalósított, többéves BKISZ-projekt második szakaszába kapcsolódott be Budaörs, ahol 11 utca csatornahálózata is megújult.
A Fővárosi Csatornázási Művek és a Fővárosi Vízművek városházi ügyfélszolgálatai is megnyitnak, és fogadják az ügyfeleket június 15-étől.
Budaörs Város Önkormányzatának megbízásából megkezdődik a Baross u. – Széles u. kereszteződésében lévő közúti híd felújítása, amely a tervek szerint július végéig tart.
A szúnyogok lárvája kis térfogatú, pangó vízgyülemekben is megél, ezért fontos, hogy házunk körül előzzük meg az ilyen tenyészőhelyek kialakulását.