gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
2022. szeptember 24-én rendezi meg az önkormányzat az idei Szüreti Mulatság és Testvértelepülési találkozót.
Miután az idei év elején mogyoróallergia miatt halt meg egy hétéves kisfiú Budapesten, a képviselő-testület úgy döntött, annak érdekében, hogy Budaörsön ne történhessen ilyen tragédia, az óvodákban biztosítja az életmentő injekciót.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint októberben több Budaörsöt is érintő, illetve itt áthaladó vonat menetrendje változik.
Pályázati felhívás hulladékgyűjtő gépjárművek értékesítésére
Budaörs Város Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet hulladékgyűjtő gépjárműveinek értékesítésére
A mindenkori nyugdíjminimum hatszorosára emelik azt a határt, amelytől jogosulttá válik valaki a budaörsi szociális támogatásokra. Többek között erről is döntött a képviselő-testület a szeptember 14-én megtartott ülésén.
Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei pedagógus és egészségügyi díjakat 2022. szeptember 14-én a Városháza dísztermében. Szakály Mátyás Pedagógus Díjban részesült Gelencsér Gabriella, az Illyés Gimnázium igazgatóhelyettese, Vermes Éva, a Kesjár Csaba Általános Iskola tanára és Sohajdáné Szabó Anikó a Pagony Óvoda óvodapedagógusa. Budaörs Egészségügyéért Díjat kapott dr. Bognár Péter bőrgyógyász.
Szeptember 10-én, szombaton Wittinghoff Tamás polgármestert és a budaörsi delegációt látták vendégül Kisújfalun.
A családi fogyasztói közösségek, azaz a jogilag egy ingatlanon élő, egy mérőórát használó, de több családból álló lakóközösségek – legfeljebb 4 lakásig - szintén igénybe vehetik a rezsicsökkentett áron elérhető gázmennyiséget.
2022. szeptember 14-én, szerdán, 08:30 órai kezdettel ülésezik Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete a Városháza II. emeleti tanácstermében (2040 Budaörs, Szabadság út 134.). 11:00 órától ünnepi ülést tart a testület, ami keretében a Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérem és Budaörs Egészségügyéért Díj ünnepi átadása lesz.
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2022. szeptember 16-26 között Budapest-Kelenföld – Budaörs állomások között, Hegyeshalom állomáson, valamint az Osztrák Vasút területén pályakarbantartási munkát végeznek, ami miatt több vonat menetrendje változik.
Budaörs Város Önkormányzata pályázatot hirdet a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház igazgatói (vezető állású munkavállaló) munkakörének ellátására.
2022.09.22-én 08:00-16:00-ig áramszünet lesz több utcában új fogyasztó bekapcsolása miatt.
2022.09.13-án, napnyugta utáni órákban földi úton történő szúnyoggyérítés lesz. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
Több alkalommal szervez a Hintalovon Alapítvány az önkormányzat támogatásával ingyenes gyermekjogi tanácsadásokat Budaörsön.