gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Január harmadik hetében, 13-ától 17-éig, a szokásos hulladékgyűjtési napokon viszik el az ÉTH Nonprofit Kft. különjáratai a közterületekre kitett fenyőfákat. A hulladékgyűjtő cég azt kéri, hogy a fákat reggel 7 óráig helyezzék ki a lakók a kommunális kukák mellé.
"Természetes, hogy ilyenkor számot vetünk azzal, mit végeztünk az előző évben, hogyan alakult a saját és a szeretteink sorsa, egyúttal megpróbáljuk a jövőt is kikémlelni, és reális célokat kitűzni. Nekünk, akik egy egész településért felelősséget vállalunk, az egyéni számvetés mellett, a város helyzetéről is számot kell adnunk, és fel kell vázolnunk a jövőbeli terveinket" – fogalmazott a Budaörsi Infó számára írott újévi köszöntőjében Wittinghoff Tamás polgármester.
Azon társasági adóalanynak minősülő, kettős könyvvitelt vezető vállalkozónak, amelynek az adóévet megelőző adóévben az éves szinten számított nettó árbevétele a 100 millió forintot meghaladta, az adóévre megfizetett iparűzési adóelőleget az adóévi várható fizetendő adó összegére ki kell egészítenie.
Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyilvános pályázatot hirdet a Budaörs, Puttony utcában található, 8908 helyrajzi számú, 1979 m2 területű önkormányzati tulajdonú ingatlan bérbeadás útján történő hasznosítására.
Budaörs Város Önkormányzata bérbe kívánja adni a 2040 Budaörs, Szabadság út 134. sz. alatti Városháza földszintjén található éttermet és büfét, határozott, 5 éves időtartamra, amelyre pályázatot hirdet.
„Létfontosságú és nem halogatható tovább, hogy megoldás szülessen a főváros és a nyugati agglomeráció közlekedési gondjaira, aminek kulcskérdése a közösségi közlekedés fejlesztése” – jelentette ki Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere az általa kezdeményezett agglomerációs közlekedési konferencia megnyitóján, 2019. december 13-án, Budaörsön. A közös cselekvés szükségességét sürgette az a közös nyilatkozat, amelyet a megjelent mintegy tucatnyi érintett település és kerület polgármestere, alpolgármestere – köztük Karácsony Gergely főpolgármester –, valamint a térség fideszes országgyűlési képviselője Csenger-Zalán Zsolt is aláírt.
Hozzákezd az önkormányzat a budaörsi távfűtés felújításához abból a 400 millió forintból, amit egy pályázat önrészeként tettek félre – döntött többek között a képviselő-testület a 2019. december 11-én megtartott ülésén.
Tisztelettel felhívom Budaörs lakosságának figyelmét, hogy a hideg időjárás beköszöntével megnövekszik azok száma, akik a kihűlés miatt lelik halálukat. A fedél nélkül élő hajléktalanok a leginkább veszélyeztettek, de az utóbbi telek tanúsága szerint a fűtetlen lakásokban élő, főként idős, vagy egyedül élő emberek is e körbe sorolhatók. Törődésre, odafigyelésre, segítésre szólítom fel a település lakosságát.
Megválasztották a képviselők a részönkormányzatok tagjait és elbírálták a nemzetiségi önkormányzatok pályázatait is a 2019. november 13-án megtartott rendkívüli testületi ülésükön.
A Budaörsi Egészségügyi Központ őszi szakmai tanácskozása a daganatos megbetegedésekkel foglalkozott. Az előadásokat a szakrendelőben gyógyító és más, tudományos tevékenységet is folytató szakorvosok tartották. 2019. november 08-án.
Megbecsülése jeléül a “Tisztelet plakett” bronz fokozatát adományozta Budaörs városának a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség a budaörsi magyar-német katonai temető létrehozása, fenntartása és gondozása terén végzett munkáért. Az elismerést Volkmar Wenzel nagykövet adta át 2019. december 5-én Wittinghoff Tamás polgármesternek Németország Budapesti Nagykövetségén.
Többek között Milánóval, Szófiával, Rijekával, Pozsonnyal közösen Budaörs is bekerült az URBACT elnevezésű nemzetközi városfejlesztési projektbe. A programindító találkozót szeptemberben, ezen a héten rendezik Milánóban, ahol Budaörs is képviselteti magát.
A budaörsiek szinte kivétel nélkül szeretnek a városban élni, elégedettek a helyi szolgáltatásokkal és az önkormányzattal. A megkérdezettek 95 százaléka helytelenítette az iskolaigazgatók pályázatának minisztériumi elutasítását – derült ki a legfrissebb közvélemény-kutatásból.
Havonta fogadóórát tart a Hintalovon Alapítvány Budaörs különböző iskoláiban, ahol gyermekjogokkal összefüggő kérdésekben nyújt segítséget a civilszervezet ügyvédje. A fogadóórára a gyermekjog@hintalovon.hu e-mail címen lehet bejelentkezni, de enélkül is fogadják az ügyfeleket. A következő fogadóóra 2019. november 6-án lesz.