gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
A veszélyhelyzeti rendelkezések visszavonása után is fenntartja a belépési tilalmat az ivóvízbázisok védterületein a Fővárosi Vízművek. Ezekre a területekre továbbra is csak a társaság munkatársai, és az általuk megbízott szakemberek léphetnek be, munkavégzés céljából.
2020. június 23-ától ismét megnyílik a Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálati pontja a Városházán (2040 Budaörs, Szabadság út 134.). Minden héten kedden 8.00-tól 16.00 óráig fogadják az ügyfeleket.
Budaörsön 15 védőnő segíti az édesanyákat, családokat. Helytállásukat, áldozatos munkájukat levélben köszönte meg Wittinghoff Tamás polgármester június 13-a, a Védőnők Napja alkalmából.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara újra kihelyezett falugazdászi ügyfélfogadást tart Budaörsön. Az ügyfélfogadásra páratlan heteken, pénteki napon kerül sor - elsőként július 3-án -, amelyhez előzetes időpont egyeztetés szükséges.
Budaörs Város Önkormányzata pályázatot hirdet egy Puskás Tivadar utcai, 2 szobás, 57 m2 alapterületű lakás piaci alapú bérbeadására. A pályázat benyújtásának határideje: 2020. július 10. (péntek) 12:00 óra.
A szülői kéréseket figyelembe véve idén nem lesz nyári szünet a bölcsődékben: mindkét intézmény folyamatosan nyitva tart a nyáron.
Kétfordulós, nyilvános pályázatot hirdetett az önkormányzat egy Máriavölgy utcai belterületi ingatlan értékesítésére, amelyen felújítandó lakóház és kő, boltíves pince is található. Az önkormányzat célja az épület fennmaradásának biztosítása.
Június 2-ától folytatódik a 40 év feletti budaörsi lakosok évenkénti, térítésmentes tüdőszűrése. Időpontot rendelési időben, 8.00 és 13.30. között lehet kérni.
A Budaörsi Polgármesteri Hivatal Adóirodája tájékoztatja az adózókat, hogy a 2019. évi helyi iparűzési adóbevallás, illetve a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 3. § (3) bekezdése szerinti nyilatkozat benyújtási határidejét, valamint a 2019. évi adóelőleg és végleges fizetendő adó pozitív különbözetének megfizetési határidejét a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak mérséklése érdekében szükséges adózási könnyítésekről szóló 140/2020.(IV.21.) Kormányrendelet 2020. szeptember 30-ig meghosszabbította.
Bár csökkent a járványveszély, de nem múlt el teljesen, ezért be kell tartanunk a szükséges járványügyi előírásokat és higiéniai tanácsokat – figyelmeztetett Wittinghoff Tamás polgármester heti koronavírus-helyzettel kapcsolatos tájékoztatójában.
2020. május 25-étől a Budaörs területén működő bölcsődék és óvodák a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek tovább. Azokat, akik szeretnék bölcsődébe, óvodába vinni gyermeküket arra kéri az önkormányzat, hogy a megelőző munkanap reggel 9 óráig jelezzék ezt a szándékukat.
Első sorban továbbra is az elektronikus ügyintézsére bátorítja az ügyfeleket a Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit (BTG) Kft., de hétfőn, szerdán és pénteken már személyes ügyfélfogadást is biztosítanak.
Május 18-án hétfőtől kezdődően az ország egész területén – így Budaörsön is – kinyithatnak az üzletek, vendéglők, szálláshelyek, látogathatók a közterületek, parkok és a szabadtéren lévő játszóterek, sportpályák. A vírus azonban még nem múlt el, továbbra is óvatosnak kell lennünk – hívja fel a figyelmet Wittinghoff Tamás polgármester heti koronavírus-helyzettel kapcsolatos tájékoztatójában.
Idén rendhagyó módon nem az önkormányzatok, hanem a lakosság pályázhat a Virágos Magyarország versenyre. A pályázatokat 2020. július 1-éig online módon lehet benyújtani virágos balkonok és virágos előkertek kategóriában. A szakmai zsűri döntése alapján mindkét kategóriában tíz-tíz induló részesül 100-150 ezer forintos díjazásban, valamint közönségdíjakat is kiosztanak.