gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2020. március 30-tól a COVID 19 koronavírus-járvány okán elrendelt veszélyhelyzet miatt több változás lép életbe a belföldi és nemzetközi vonatok közlekedésében.
A BTG NKft. – a hulladékszállítást végző érdi ÉTH-val egyeztetve – arról tájékoztatja a lakosságot, hogy plusz járatok beiktatásával április első hetének végére elszállítják a városban felhalmozódott zöldhulladékot.
Bizonytalan időre felfüggesztették a kéményseprők a kötelező kéményellenőrzéseket és átütemezik azokat. Budaörsön eredetileg májusra tervezték a társasházak ellenőrzését.
A Budakeszi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya tájékoztatót adott ki az álláskeresőknek a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet alatti ügyintézési lehetőségekről.
Budaörs város óvodapszichológusainak intézménybezárás alatti segítségnyújtásáról (konzultáció, tanácsadás) részletesen az óvodák honlapján tájékozódhatnak, illetve az óvodák tájékoztatják erről a szülőket.
Tiszta levegőben nagyobb valószínűséggel kerül el a fertőzés, és kevésbé súlyos tünetekkel jár a betegség, mint szennyezett levegőben. Ezért arra kér mindenkit a Levegő Munkacsoport, hogy tegyen a tiszta levegőért, és többek között ne dohányozzon, csökkentse az autóhasználatot, ne égessen, főleg ne hulladékot.
Wittinghoff Tamás polgármester hetente összefoglalja a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzetet és a megelőző intézkedéseket, amelyről a helyi sajtót is tájékoztatja. Az alábbiakban olvasható a 2020. március 16 – 22. közötti időszak összefoglalója.
Visszavonásig szünetel a Budaörsi Településgazdálkodási (BTG) Nonprofit Kft. ügyfélszolgálatán a személyes ügyintézés, így a zöldzsákok kiadása is. Ez idő alatt bármilyen zsákban ki lehet helyezni zöldhulladékot.
Figyeljünk a szabályokra és egymásra! – Wittinghoff Tamás a Budakörnyéki Televízióban
Nem az a fontos, hogy különböző közéleti szereplők “A nyilvánosság felé egy dolgot kell megfogalmaznunk, még a gyerekeknek is meg kell magyaráznunk, hogy maradjanak otthon. Mindenkit erre próbálunk rávenni” – nyilatkozta a Budakörnyéki Televíziónak Wittinghoff Tamás polgármester. “Ez nem jelenti azt, hogy a demokratikus döntési folyamatokat ne kellene tiszteletben tartani, mi is ezt tesszük.”
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint több változás várható március második felében a Budapest – Hegyeshalom vonalon. Vigyázzanak, mert a vonatok több esetben a menetrendben meghirdetetthez képest lényegesen korábban indulnak. Emellett a Budapest Keleti/Déli – Győr vasútvonalon március 29-e és április 9-e között lesznek menetrendváltozások.
A fogászati ellátásra jelentkező betegek fogászati ellátását az adott járványügyi helyzetben bizonytalan ideig csak a fogászati sürgősségi, életet veszélyeztető ellátások körébe tartozó beavatkozások elvégzésére korlátozzák. Sürgős esetben kérjük, hogy hívják a 20 421 1115 telefonszámot 9.00 és 11.00 óra között!
Közérthető plakátokon magyarázza el a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a koronavírus-fertőzést, illetve hogy mi a teendőnk, ha fennáll annak a gyanúja, hogy elkaptuk.
Szerdától csak időponttal rendelkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák és más kormányhivatali ügyfélszolgálatok, a mobilizált kormányablak ügyfélszolgálatok ügyfélfogadása pedig határozatlan ideig szünetel a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért.
A Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálatán is szünetel a személyes ügyfélfogadás
Március 17-ével ideiglenesen szünetel a személyes ügyfélfogadás a Fővárosi Csatornázási Művek budaörsi ügyfélszolgálati pontján.