gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Kultúra, szórakozás

Csajkovszkij egyik legismertebb művét, "A diótörő"-t december 22-én este 6 órától mutatják be a Városi Sportcsarnokban a Vivart Budaörsi Sinfonietta és a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével. A balettzenéből, Csajkovszkij zenekari szvitjéből Duke Ellington és Billy Strayhorn készítette el azt az átiratot, amely lehetőséget ad arra, hogy egy szimfonikus zenekar és egy big band együtt jelenjen meg a színpadon. Ez az átirat teljes egészében nem hangzott még el Magyarországon.

Egy friss fejlesztés eredményeként mostantól az okostelefonokon is hozzáférhetőek lesznek a Budaörsről szóló hasznos és praktikus információk.

Az augusztus 31-én megtartott, immár hagyományos Idesüss-Budaörs Napja rendezvényen idén is sokan vettek részt. Képek az esemény legjellegzetesebb pillanatairól.

Anna Fűszermadár című zenés mesejátékának ősbemutatója után a Budaörsi Játékszín most Michael Stewart Szeretem a feleségem című vígjátékának februári debütálására készül, Magyar Attilával.
Halálának évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezésre került sor a Budaörsön élt és alkotott Kende Sándor író emléktáblájánál.
Tankó Anna, Lendvay Dóra, Egri Gyula és a Ganz-Kesjár Karate Klub részesült idén közművelődési, illetve sportdíjakban. Az ünnepélyes díjátadást követően a megye ezer éves fennállása alkalmából millenniumi zászlót adott át Szűcs Lajos közgyűlési elnök Wittinghoff Tamás polgármesternek.
Nagy sikerű koncertet adott a Zene Világnapja alkalmából a Vivart Vonósnégyes a Városházán.