gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Milyen legyen Budaörs egy, másfél évtized múlva? Ez a központi kérdése a Budaörs 2030 - Távlatok programnak, amely 2016. április 10-én bontott zászlót a Húsznegyven Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület által szervezett Köz/Tér Hónap megnyitójával párhuzamosan. A kérdésre település- és területfejlesztők, építészek, tájépítészek, várostervezők közösen keresik a választ, de nem maradhatnak ki ebből a munkából az érintettek, a helyi lakosság, a budaörsi civilek, vállalkozók sem.
2016. május 15-étől a Kossuth Lajos utca újabb szakaszán, és az Egészségház környékén lévő kis utcákban is bevezette a korlátozott idejű parkolást Budaörs város képviselő-testülete, munkanapokon, délelőttönként. Itt azonban nem kettő, hanem 3 óráig maradhatnak a gépkocsik. Az Ébner György köz és az Öntő utca egy része szintén a parkolási övezetbe került, ezeken a szakaszokon a megszokott módon, 2 óráig lehet egyhuzamban várakozni.
Az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ügyintézés, az új plasztik igazolványok kiadása, módosítása, érvényesítése, cseréje és bevonása az ügyfél állandó lakóhelye szerint illetékes falugazdásznál kérelmezhető. Az eljárás menetéről az alábbiakban tájékozódhat.
Budaörs Város Önkormányzat legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a városlakók 32 százaléka szeret, 67 százaléka pedig nagyon szeret Budaörsön élni. Emellett a többség (71%) úgy ítéli meg, Budaörsön jobbak az életkörülmények, mint más településeken.
Változások a magánfőzés szabályozásában
A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével jelentősen módosultak. A változásokról, a fontos tudnivalókról a következő összefoglalóban kívánjuk felhívni a figyelmet.