gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek
Lezárult a Templom téri szabályozás véleményezési szakasza
Lezárult a Templom tér és környékére készülő szabályozási terv és helyi építési szabályzat véleményezési szakasza. A szabályozási terv és helyi építési szabályzat egyeztetésének jegyzőkönyvét, vélemények összegzését, és a Képviselő-testület véleményezést lezáró döntését 2015. december 21. és 2016. január 25. között tesszük közzé.
Véleményezhető a városi építési szabályzat módosítása
Megkezdődött a Budaörs Város Egyes területeire vonatkozó helyi építési szabályzat (BHÉSZ) módosításának tájékoztatási szakasza, amelynek keretében 2016. január 15-éig várja a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodája a lakosság észrevételeit.
Ismét elnyerte a kerékpárosbarát település címet Budaörs
Budaörs városa 2015-ben is elnyerte a Kerékpárosbarát Település címet, amellyel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a települések kerékpárral közlekedőkért tett intézkedéseit, fejlesztéseit ismeri el.
Budaörs Város Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala évek óta vezet be közigazgatási és informatikai innovációkat. Egyik legutóbbi újításunk, a Segít a hivatal program, most elismerésben részesült, és városmarketing gyémánt védjegyet kapott. Budaörs és három másik agglomerációs város tevékenysége révén pedig Pest megye a „Marketingaktív megye” különdíjat is kiérdemelte.
18 nyertes intézmény képviselői vehették át a felújításaikhoz szükséges építőanyagokra szóló utalványokat a Várépítő pályázat idei díjátadóján, június 9-én, Budaörs Város Önkormányzatának dísztermében. Az idén kiosztott, több mint nettó 13 millió forint értékű építőanyaggal összesen nettó 58 millió forintra nőtt a Várépítő pályázaton négy év alatt, a gyermekintézmények és műemlékek számára juttatott építőanyag felajánlás értéke és összesen közel 100 intézmény felújításához járultak hozzá a felajánló építőanyag gyártó cégek.