gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Csicsergő Óvoda bővítése

Hat hónap alatt készült el, és 60 kisgyermek elhelyezésére alkalmas az az új óvodaépület, amely a Csicsergő Óvoda Rózsa utcai telephelyén épült fel Budaörsön. A beruházás 305 millió forintba került, amelyből 230-at a Közép-Magyarországi Operatív Program pályázatán nyert el Budaörs Város Önkormányzata.

 

 

 

 

 

– Egy mondás szerint: „A siker útja mindig építés alatt áll.”  Mi, budaörsiek, igazán érezzük ennek a bölcsességnek az igazságát. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk és azok is maradjunk, folyamatos versenyfutásban kell lennünk az egyre változó és bővülő igényekkel, no és persze az idővel is. Ennek a versenyfutásnak egyik leglátványosabb terepe az oktatási és a szociális szféra – fogalmazott Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere az új óvoda átadó ünnepségén 2014. október 8-án.

Részben a városban örvendetesen növekvő gyereklétszám tette sürgetővé a bővítéseket, de nagyban hozzájárult az is, hogy a kormányzat 2015 január elsejétől 3 éves kortól kötelezővé tette  az óvodáztatást.

Egy másik óvodaberuházás eredményeként idén szeptembertől új épületbe kezdhettek járni a gyerekek a Kincskereső Óvodában, amely 100 férőhellyel bővült. A régi, Szabadság úti épületük teljes felújításához azonnal hozzáfogott az önkormányzat és várhatóan még ebben az évben ott is létrejön 30 új férőhely.

Az óvodai férőhelyek száma 2008 óta 40 százalékkal bővült Budaörsön, amelynek jelentős részét teljesen önerőből finanszírozta a város.

Fontos közoktatási beruházás még a városban a Herman Ottó Általános Iskola emeletráépítése is, ott 8 új tanterem készül el október végéig.

Hat hónappal ezelőtt tették le a Csicsergő óvoda Rózsa utcai tagóvodája új épületének alapkövét. Sokan hitetlenkedtek, hogy ennyi idő alatt teljesíthető-e ez a vállalás. A kivitelezők azonban időre elkészültek.

A tagóvoda építéséhez uniós forrásból, az Új Szécheny Terv keretében a Közép-Magyarországi Operatív Programon keresztül 230 millió forintot nyert a város, KMOP-4.6.1-11-2012-0028 azonosítószámú pályázatával, ám még így is hozzá kellett tenni saját forrásból további 75 millió forintot.

Az akadálymentes, 3 csoportszobával rendelkező épülethez tágas udvar, valamint fedett és nyitott teraszok is tartoznak. Emellett a csoportszobákhoz kapcsolódó gyermeköltözők és mosdók mellett tornaszoba és szertár, melegítőkonyha, logopédiai foglalkoztató, orvosi szoba, mosó szoba, mozgássérült mosdó, szülői fogadó, öltöző és mosdók, valamint dolgozói öltöző és étkező is helyet kapott az új óvodában. Az egyszintes épület bruttó beépített területe 906 négyzetméter.

Hivatalosan 60 férőhelyes az új épület, de 75 gyerek is kényelmesen, és szabályszerűen elhelyezhető benne.
Kapcsolódó dokumentumok:


 Megkezdődött a Rózsa utcai óvoda bővítése

 

Budaörsön köztudottan magas minőségű oktatást, nevelést folytató közoktatási intézmények érhetők el, de a 9 óvoda és a 2 bölcsőde mára már nem elegendő, az intézmények egyre inkább túlzsúfoltak.

 

A kialakult helyzetet enyhíti, hogy a város a KMOP-4.6.1-11 pályázat keretében 230 millió Ft támogatást nyert el a Csicsergő Óvoda Rózsa utcai tagóvodájának férőhelybővítésére, mely tulajdonképpen új épület építését jelenti az újabb generációk számára is biztosítva ezzel a XXI. századi körülményeknek megfelelő óvodai ellátást a városban.   

 

Az elnyert uniós támogatás segítségével, az intézmény bővítési munkálatai 2014 februárjában kezdődnek el. A 60 újabb óvodai férőhelyet biztosító beruházás keretében megépülő akadálymentes épületben az alábbi helyiségek kerülnek kialakításra:

 

*         3 csoportszoba

*         fedett/nyitott teraszok a csoportszobákhoz

*         tornaszoba, tornaszertár

*         melegítőkonyha

*         logopédiai foglalkoztató

*         orvosi szoba

*         3 gyermeköltöző és mosdó

*         szülői fogadó, öltöző, mosdók

*         mozgássérült mosdó

*         mosó szoba

*         dolgozói öltöző, étkező

*         udvar

 

A projekt főbb adatai:

 

Projekt címe: Kapacitásbővítés a budaörsi Csicsergő Óvoda Rózsa utcai tagóvodájában

Projekt azonosító száma: KMOP-4.6.1-11-2012-0028

Kedvezményezett: Budaörs Város Önkormányzata

Projekt elszámolható összköltsége:210.526.315 Ft

A projekt teljes összköltsége:305.652.415 Ft

Támogatás összege:230.000.000 Ft

Projekt kezdete: 2014. február 13.

Projekt várható befejezése: 2014 év december 17.

Kivitelező: Progress-B’90 Zrt.

Közreműködő szervezet: PRO Regio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.

 
Kapcsolódó dokumentumok: