gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Budaörs Klímabarát Város
A sikeres URBACT III. – Cities4CSR nemzetközi projekt után Budaörs a következő 30 hónapos nemzetközi városfejlesztési projektben is részt vesz.

2023. május 30-án a tervezettek szerint elkészült a 16 férőhelyes, korszerű és környezetbarát minibölcsőde a Dózsa György utcában. Budaörs Város Önkormányzata a bölcsődefejlesztésre a „VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhíváson nyert 142,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást.

Október 18-án a Városházán az önkormányzattal együtt budaörsi kis- és nagyvállalatok, valamint civil egyesületek és non-profit szervezetek alapítóként írták alá a közös értéknyilatkozatot.

Budaörs Város Önkormányzata a Cities4CSR pályázat keretein belül új kezdeményezést indított el június 23-án, Budaörs Közösség névvel.

A hamarosan lezáruló Cities4CSR elnevezésű program részeként indított el az önkormányzat egy újszerű, tematikus rendezvénysorozatot a budaörsi vállalkozók bevonásával, Budaörs Közösség névvel.

A MULTIPLY az Európai Unió kutatási és innovációs projektje, célja, hogy a települések önkormányzatai egymás jó gyakorlatait megismerve, egymástól tanulva tudjanak fejlődni az integrált városfejlesztés és az energiahatékonyság területén. Hét európai ország önkormányzatai szerepelnek a nyertes a pályázók közt: Ausztria, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Svédország, Olaszország. Az Uniós projektben Budaörs, mint „Példamutató település” vett részt.

A budaörsiek véleményét is várják a városi levegő minőség javítását célzó projektben.

Budaörs Város Önkormányzata a 2019-ben elnyert KEHOP projekt keretein belül kidolgozta a város klímastratégiáját, amit különböző szemléletformáló programokat szervezésével ismertetett meg a lakosokkal.

Az EU által finanszírozott 2020 EU City Facility (EUCF) pályázaton az önkormányzat 60 ezer eurót nyert el, hogy szakemberekkel és az érintettekkel együtt gondolkodva kidolgozzák a budaörsi Pozitív Energia Körzet beruházási koncepcióját, ami a jövőben nem csak a szakmai kivitelezés, hanem a további EU-s vagy hazai pályázati források, beruházások sikeres elnyerésének is alapja lehet.

Május 4-én, 12-én és 14-én izgalmas programokat szervez az önkormányzat a klímavédelem és klímatudatosság jegyében, amelyekre szeretettel várja az érdeklődőket.