gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Budaörs Klímabarát Város
Október 18-án a Városházán az önkormányzattal együtt budaörsi kis- és nagyvállalatok, valamint civil egyesületek és non-profit szervezetek alapítóként írták alá a közös értéknyilatkozatot.
Budaörs Város Önkormányzata a Cities4CSR pályázat keretein belül új kezdeményezést indított el június 23-án, Budaörs Közösség névvel.
A hamarosan lezáruló Cities4CSR elnevezésű program részeként indított el az önkormányzat egy újszerű, tematikus rendezvénysorozatot a budaörsi vállalkozók bevonásával, Budaörs Közösség névvel.
A MULTIPLY az Európai Unió kutatási és innovációs projektje, célja, hogy a települések önkormányzatai egymás jó gyakorlatait megismerve, egymástól tanulva tudjanak fejlődni az integrált városfejlesztés és az energiahatékonyság területén. Hét európai ország önkormányzatai szerepelnek a nyertes a pályázók közt: Ausztria, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Svédország, Olaszország. Az Uniós projektben Budaörs, mint „Példamutató település” vett részt.
A budaörsiek véleményét is várják a városi levegő minőség javítását célzó projektben.
Budaörs Város Önkormányzata a 2019-ben elnyert KEHOP projekt keretein belül kidolgozta a város klímastratégiáját, amit különböző szemléletformáló programokat szervezésével ismertetett meg a lakosokkal.
Az EU által finanszírozott 2020 EU City Facility (EUCF) pályázaton az önkormányzat 60 ezer eurót nyert el, hogy szakemberekkel és az érintettekkel együtt gondolkodva kidolgozzák a budaörsi Pozitív Energia Körzet beruházási koncepcióját, ami a jövőben nem csak a szakmai kivitelezés, hanem a további EU-s vagy hazai pályázati források, beruházások sikeres elnyerésének is alapja lehet.
Május 4-én, 12-én és 14-én izgalmas programokat szervez az önkormányzat a klímavédelem és klímatudatosság jegyében, amelyekre szeretettel várja az érdeklődőket.
Két fotópályázatra is várja május 31-éig az amatőr és profi fényképészek friss vagy régebben készült képeit budaörsről az önkormányzat. Az egyik pályázat egyik témája a helyi természeti értékek megőrzése és védelme. A másik téma a biodiverzitás, ökológiai sokszínűség. A másik pályázat címe, amellyel már korábban is lehetett találkozni: "Klímaváltozás a városomban. Mit teszek a klímavédelem érdekében?". A legjobb pályaművek értékes nyereményekben részesülnek.
A klímaváltozás globális probléma, de lokálisan is sokat tehetünk ellene. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy mit tett és tesz Budaörs a klímaváltozás hatásainak csökkentése érdekében.