gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv

2012-07-10 14:00 - Rendkívüli ülés

Rendkívüli képviselő-testületi ülés

A július 10-én tartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen újabb Budaörsön élő sportoló számára szavaztak meg egymillió forintos támogatást, ugyanis Csuri Ferenc úszó is kvótát szerzett a Londoni Olimpiára (Paralimpia).

Napirend előtti felszólalásában Császárné Kollár Tímea (Jobbik Magyarországért Mozgalom) azt nehezményezte, hogy a Budapest EuroGames 2012 játokok (amelyet az ellenzők csak meleg-olimpiaként emlegettek) alkalmával a budaörsi Herman Ottó Általános Iskolában egy kosárlabda mérkőzést bonyolítottak le. Arról érdeklődött, hogy miértegy iskolát adtak bérbe, ki engedélyezte ezt, és miért nem tudtak erről a képviselők? Miért kell szülőket olyan helyzetbe hozni, hogy el kelljen magyarázniuk a gyerekeiknek, kik voltak ott bent és mit csináltak? – kérdezte. A budaörsiek egyébként nem tudhatták, mert minket nem engedtek be – tette hozzá.
Bejelentette, hogy Szabó Attila, a Budaörsi Atlétiai Club spotolója olimpiai kvalifikációt szerzett tízpróbában.

 

Wittinghoff Tamás polgármester elszomorítónak tartotta a felszólalást. Emlékeztetett rá, hogy a napokban a budaörsi katonai temetőben éppen a német nagykövet emlékeztetett arra, hová vezethetnek az ordas eszmék. Ilyen jellegű, másokat megbélyegző nézeteket a náci Németországban lehetett szabadon hangoztatni. Ma az Európai Unióban, amelynek mi is tagjai vagyunk, nem lehet senkit kirekeszteni sem faji, sem vallási, sem politikai nézeteik, sem nemi orientációjuk, sexuális beállítottságuk alapján.
Nem értette, miért kellene beszámolnia a testület tagjainak arról, hogy valakik kibéreltek egy önkormányzati épületet. Nem volt világos számára az sem, miről is kellene magyarázni kisgyerekeknek, amikor a szóban forgó sportesemény egy bezárt épületben zajlott.

 

Bíró Gyula (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) kérte, hogy ne adjanak engedélyt olyan rendezvénynek, mint, ami a napokban lezajlott egy lakótelep melletti étterem külső teraszán, amikor a hangos esküvői mulatság hajnali négyig tartott.

 

Sánta Áron (Fidesz-KDNP) köszönetet mondott a BTG-nek, hogy körzetében elvégezték az útjavításokat.

 

Török István alpolgármester (Fidesz-KDNP) a rendőrség segítségét kérte, mert a Komáromi utcában lévő volt kenyérgyár telkén és épületében hajléktalanok jelentek meg.

 

Ritter Imre kisebbségi szószóló arról számolt be, hogy az idei évi Passió rendkívül jól sikerült.

 

Már a napirend részeként újratárgyalták a német nemzetiségi önkormányzattal kötött megálapodást. Ők ugyanis kifogásolták azt, hogy ha késnek a közterhek befizetésével, akkor a következő évben elesnek a támogatástól. Ritter Imre azt javasolta, hogy kapjon inkasszó jogot az önkormányzat. Végül a testület nem fogadta el Ritter érvelését, és ugyanazt a megállapodást szavazta meg, mint amit a többi kisebbséggel kötöttek.

 

Pontosították a budaörsi vállalkozások helyi támogatására vonatkozó pályázat szövegét, amelyet hamarosan hivatalosan is kiírnak. A pályázat szövege felkerül majd a város honlapjára is.

 

Majd ötven milliós fedezetet biztosítottak út- és mélyépítési tervezésekre. Egyúttal forrást csoportosítottak át útépítési beruházásokhoz is.

 

Több millió forintot költenek majd új karácsonyi fénydekorációs eszközök vásárlására.

 

Huszonöt millió forintot fordítanak az uszoda telkén keletkezett bontási törmelék elszállítására és a terület rekultivációjára.

 

Pénzt szabadítottak fel – ugyancsak 25 millió forintot – a Kőhegyi medence mellett nyomásfokozó gépház létesítésére.

 

Úgy döntött a testület, hogy értékesíti egy Ibolya utcai ingatlanát.

 

Forrást biztosítottak arra, hogy a Városfejlesztő Kft. felmérje a szennyvíztisztító ingatlanának rekultivációs lehetőségeit.

 

Négy millió forintot hagytak jóvá a Kőhegyi ingatlanok védetté nyilvánítására, geodéziai és természetvédelmi célú felmérésekre, valamint a törökugratói bányafalak veszélymentesítésére.

 

Döntés született arról, hogy a Szabadság út 64. szám alatti ingatlanon az új óvoda építéséhez szükséges a meglévő toldalék épület és egyéb építmények elbontása.

 

A város 455 ezer forinttal támogatja az ITF Nemzetközi Junior tenisztornát.

 

Újabb Budaörsön élő sportoló számára szavaztak meg egymillió forintos támogatást, ugyanis Csuri Ferenc úszó is kvótát szerzett a Londoni Olimpiára (Paralimpia).

 

A Budaörsi Sport Club 5 millió 850 ezres plusz támogatást kap az általános működésének biztosításához.

 

A testület egymillió 228 ezer forintot hagyott jóvá tervezésre, hogy a Farkasréti út 53. számú épületet orvosi rendelővé alakítsák.

 

Hozzájárultak ahhoz, hogy a Budaörsi Városfejlesztő Kft. határidőt módosíthasson néhány feladat elvégzésével kapcsolatban.

 

Török István alpolgármesteri keretéből százezer forinttal támogatja a Kertbarátok Egyesületét, akik piacot szeretnének indítani Budaörsön.

 

Egy fő teljes munkaidejű új státuszt biztosítottak az Ifjúsági Klub részére.

 

Ezt követően zárt ülésen folytatta munkáját a testület.


Videó a testületi ülésről - 2012.07.10.