Sportfejlesztések az 1. Számú Általános Iskolánál

Egy kisméretű sportcsarnokkal és egy játszóudvarral bővülhet a 2010-ben átadott 1. Számú Általános Iskola. Az ehhez szükséges településrendezési tervek módosításának lakossági véleményeztetése a napokban zárult le. A beruházás költsége mintegy 150 millió forint, amely biztosításáról, ütemezéséről 2014. február 27-ei ülésén dönt a város képviselő-testülete.

A beruházást többek között az teszi szükségessé, hogy az 1. Számú Általános Iskola kinőtte a tornatermét, mivel a törvényi változások miatt megnövekedett a tornaórák száma. A kibővült igényeket már nem tudja a meglévő tornaterem kielégíteni, így jelenleg a Hársfa utca túloldalán lévő uszoda és sportcsarnok biztosít lehetőséget a tornaórák lebonyolítására.

Az önkormányzat 2013-ban úgy döntött, hogy a korábban a Budafoki utcában megvásárolt, az iskolával szomszédos hat telken egy kisméretű sportcsarnokot épít, és ezzel oldja meg az iskola tornaterem-szükségletét – tájékoztatottMártonffy István, Budaörs Város főépítésze. A hat telek egyesítésével mintegy 4 800 négyzetméteres terület jön létre, ahol a kis sportcsarnok mellett egy játszóudvar kialakítására is sor kerülhet, a Hársfa utca melletti területen.

A mintegy 20 x 40 méteres sportcsarnok valójában egy fedett kézilabdapálya lesz, amely első sorban az iskola tornaterem-igényeinek kielégítésére szolgál, de akár diákolimpiák megrendezésére is alkalmas lesz, hiszen egy 80 fős mobil lelátó is elhelyezhető benne. A csarnokhoz egy kiszolgáló helyiségeket tartalmazó kisebb épület is kapcsolódik majd, ahova a gépészet, az öltözők, szociális blokkok, és egyebek kerülhetnek. A csarnok alapvetően az iskola felől, az udvaron át lesz megközelíthető.

Budaörs Város Önkormányzata várhatóan a 2014. február 27-ei képviselő-testületi ülésén dönt a város költségvetéséről, ezen belül a beruházás forrásának biztosításáról is.