Milyen legyen Budaörs 2030-ban? - Közös gondolkodásra hív az önkormányzat
Kapcsolódó dokumentumok:
Milyen legyen Budaörs egy, másfél évtized múlva? Ez a központi kérdése a Budaörs 2030 - Távlatok programnak, amely 2016. április 10-én bontott zászlót a Húsznegyven Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület által szervezett Köz/Tér Hónap megnyitójával párhuzamosan. A kérdésre település- és területfejlesztők, építészek, tájépítészek, várostervezők közösen keresik a választ, de nem maradhatnak ki ebből a munkából az érintettek, a helyi lakosság, a budaörsi civilek, vállalkozók sem.

 

Budaörs idén 30 éve kapta meg a városi rangot, amely különösen időszerűvé teszi annak átgondolását, hogy milyen közép- és hosszú távú célok és értékek mentén képzeli el városunk a jövőjét.

A tervezési folyamatnak az új Településfejlesztési Koncepció (TK) ad majd keretet, illetve a hozzá kapcsolódó, úgynevezett Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS). Előbbi a helyzetelemzést és az ebből fakadó célokat, utóbbi a konkrét akciókat, programokat tartalmazza majd.

Ön milyennek szeretné látni a várost 2030-ban? Mit építene, mit szüntetne meg, mit alakítana át? A munka jelenlegi fázisában ilyen kérdések mentén történik az előzetes fejlesztési elképzelések, javaslatok gyűjtése. Ezért kérjük, ha szeretné megfogalmazni a városra, vagy egy-egy részterületére vonatkozó terveit, elképzeléseit, azt április végéig legyen kedves eljuttatni számunkra, hogy már a munka elején figyelembe tudjuk venni! (Budaörs Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Főépítészi Iroda, 2040 Budaörs, Szabadság út 134.; e-mail: 2030tavlatok@budaors.hu).

A következő fél évben számos programot, akciót szervezünk, hogy megismertessük a tervezési folyamatot a budaörsiekkel, és megtudjuk véleményüket. Kérjük, kísérjék figyelemmel a honlapunkat a részletekért!

 

Köz/Tér hónap Budaörsön


A Köz/Tér Hónap nyitó rendezvényén 66 európai közteret mutatott be a HÚSZNEGYVEN Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület a a Zichy-majorban.

Az elmúlt években a világon számos helyen járt vándorkiállítást, melynek címe "EURÓPAI TEREK, TEREK EURÓPÁNAK", a Velencei Egyetem Urbanisztikai Tanszéke állította össze. Ezt Pécsen további 6 helyszínnel egészítették ki, így összesen 66 európai közteret mutat be.

A kiállítás a KÖZ/TÉR hónap időtartama alatt tekinthető meg, április 10-e május 8-e között.

Az április 10-én tartott megnyitó után beszélgetéssel, gyermekprogramokkal várta az egyesület az érdeklődőket.

 

 

Legközelebbi programjaink:

 

      2016. április 25., 16.00 óra – Budaörs felülnézetből

          Részletek

 

      2016. május 7. – Budaörs 2030 – Távlatok tervező sátor a Budaörs Fesztiválon