Pályázati pénzből készül Budaörs klímastratégiája
Kapcsolódó dokumentumok:
Közel 20 millió forintot költ Budaörs Város Önkormányzata 2021 végéig a budaörsiek klímatudatosságának fejlesztésére és a helyi klímastratégia kidolgozására. A projekt 100%-os pályázati támogatásból valósul meg, KEHOP-forrásból.

FEJLESZTÉS ALAPADATAI

Kedvezményezett neve

Budaörs Város Önkormányzata

Pályázati felhívás neve és kódszáma

Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás KEHOP-1.2.1

Projekt címe

Klímastratégia kidolgozása és klímatudatossági szemléletformáló programok megvalósítása Budaörsön

Projekt azonosító száma

KEHOP-1.2.1-18-2018-00139

Szerződött támogatás összege

19 988 050 Ft

Támogatás mértéke

100%

Projekt tervezett befejezési dátuma

2021. 12. 29.

Projekt tartalmának bemutatása


Projektünk fő célja a lakosság klímaváltozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, településünk klímastratégiájának elkészítése, a lehetséges és szükséges klímaváltozáshoz való alkalmazkodást szolgáló tevékenységek, követendő magatartás-minták megismertetetése különböző interaktív rendezvényeinken.

 

Projektünk keretében workshopok, programsorozatok, klímatudatossági stand, mesejátékok, rajzpályázatok, illetve egyéb kreatív és interaktív rendezvények mellett médiakampányunk segítségével kívánjuk biztosítani, hogy projektünk keretében üzenetünk elérjen az óvodás korosztálytól kezdve egészen a felnőtt lakosságig. Így tudjuk minél szélesebb körben átadni a környezettudatos életmóddal kapcsolatos ismereteket, jó gyakorlatokat. Programelemeink által a klímatudatos gondolkodás, a kapcsolódó viselkedésminták, szokások széleskörű lehetőségeivel ismerkedhetnek meg lakosaink.

 

Projektünk ezáltal a környezettudatos magatartás elterjedését, a klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálást és a helyi klímastratégia kidolgozását eredményezi, mely révén a lakosság, a helyi köz- és gazdasági szereplők klímaváltozással összefüggő ismeretei bővülnek, ezáltal pedig javul településünk klímaadaptációs intézkedéseinek végrehajtásának hatékonysága.