Budaörs Egészségügyéért Díjat kapott Dr. Balogh László fül-orr-gégész szakorvos
A vírushelyzet miatt csak szűk körben adta át Wittinghoff Tamás polgármester a Budaörs Egészségügyéért Díjat, amelyben idén Dr. Balogh László fül-orr-gégész szakorvos részesült.

Az elismerő oklevelen kívül plakettet, egy karórát és egy kis ajándékot vehetett át a szűkkörű díjátadó rendezvényen 2020.október 14-én.


Dr. Balogh László életútja


Tanulmányait a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen cum laude minősítéssel végezte. 1994-ben fül-orr-gégészeti szakképesítést szerzett. Szakmai gyakorlatát a Fővárosi Szent László Kórházban szerezte, ahol 18 évig dolgozott. Ott a légúti allergiás, illetve gyermekbetegek kivizsgálásával és kezelésével foglalkozott. 2008 óta a Fővárosi Szent János Kórház Fül-, Orr-, Gége és Szájsebészeti Osztályán dolgozik, ahol a szédüléses betegekkel foglalkozó otoneurológiai rendelést vezeti. Számos hazai, és külföldi intézetben vett részt szakmai gyakorlaton, illetve továbbképzésen, orvosi folyóiratokban cikkei jelentek meg. Legfőbb érdeklődési területe az orr-, és melléküregek heveny és idült gyulladásos betegségei, az orrpolipózis, és ezek endoszkópos sebészete.


Egy szerencsés véletlen folytán került Budaörsre, ahol 1998. július 1-e óta heti egy, majd két alkalommal rendel a budaörsi szakrendelőben. Az elmúlt időszakban – a járvány idején – rendeléseit folyamatosan megtartotta, telefonon, súlyosabb esetekben személyes megjelenést biztosítva nyújtott segítséget.


Nős, büszke, nagycsaládos édesapja. Szabadidejét sportolással, (kerékpár, sí), kertészkedéssel és utazással, lehetőleg családjával tölti.


Hosszú évek óta gyógyítja a budaörsieket, szakmája iránt elkötelezett, betegei nagyon szeretik, panaszaikat türelmesen, megértéssel és kiváló szakmai tudásával kezeli.  Az Egészségügyi Központ kollégái is nagyon szeretik, kiemelkedő személyisége a csapatnak.


Gratulálunk az elismeréshez!