Hat hetente fogadóórát tart Budaörsön az áldozatsegítő szolgálat
Hat hetente fog fogadóórát tartani Budaörsön, a rendőrkapitányság épületében, a Pest Megyei Kormányhivatal Áldozatsegítő Szolgálata. Kevesen tudják, hogy az áldozati státusz igazolását feljelentéskor kell kérni, a bűncselekmény elkövetését követő 8 napon belül, de legkésőbb - indoklással - 45 napon belül lehet kérelemmel fordulni a Pest Megyei Kormányhivatal Áldozatsegítő Szolgálatához. Ez esetben jogi és anyagi segítséget is kaphatnak az áldozatok - ezekről is tájékoztatnak a szolgálat munkatársai a fogadóórán.

 

 

 

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

BŰNÜGYI IGAZGATÓSÁG

BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

TÁJÉKOZTATÁSA

 

 

A bűncselekmények áldozatainak minél szélesebb körű tájékoztatása, igényeinek megfelelő mihamarabbi segítséghez juttatása érdekében Dr. Nagy László r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei Rendőrfőkapitány Úr és Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott Úr, a Pest Megyei Kormányhivatal Vezetője megállapodást kötött.

 

A megállapodás értelmében  a Pest MRFK helyi szervei, a Rendőrkapitányságok épületeiben biztosítják a Pest Megyei Kormányhivatal  Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Áldozatsegítő Szolgálatának munkatársai részére az ügyfélfogadás megtartását, melynek keretében Bűnügyi főkapitány-helyettes Úrral történt előzetes egyeztetés alapján  egymást követően két kapitányságon fogadóórát tartanak, Vác - Gödöllő, Szentendre – Dunakeszi, Budaörs - Érd, Szigetszentmiklós – Ráckeve, Cegléd - Dabas, Monor – Nagykáta helyszíneken.

 

A budaörsi és érdi fogadóórákra az alábbi időpontokban kerül sor:Budaörs (2040 Budaörs, Szabadság út 160.)


Érd (2030 Érd, Felső u. 4. )

 

 

A fogadóórák augusztus hónapban szünetelnek. Ezt követően, 2021. szeptember 1-től folytatódónak a kihelyezett fogadóórák a korábban kialakított rendszer alapján.

 

A Pest Megyei Kormányhivatal Áldozatsegítő Szolgálatának kijelölt munkatársai Dr. Szabó Krisztina, áldozatsegítő szakügyintéző (tel: 06-1-236-41-51, e-mail: szabo.krisztina@pest.gov.hu) és Jandás Alexandra Lilla, áldozatsegítő szakügyintéző (tel: 06-1-236-41-51, e-mail: jandás.alexandra@pest.gov.hu).

 

Tájékoztatom továbbá, hogy a fogadóórák koordinálását a Pest MRFK Bűnmegelőzési Osztályának áldozatvédelmi referense, Szalai Márton r. főhadnagy Úr látja el.

Elérhetőségei:

tel.:      06-1 4607101/28-687

e mail: szalaimar@pest.police.hu