Elindult a Klímabarát Budaörs zöld facebook oldal
Budaörs Város Önkormányzata a Cities4CSR pályázat keretein belül új kezdeményezést indított el június 23-án, Budaörs Közösség névvel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Cities4CSR projektet az uniós URBACT III. program keretében valósítja meg Budaörs. A projekt célja, hogy hatékonyan vonják be a helyi vállalkozásokat a város életébe CSR tevékenységük mentén.

 

Az uniós projekt augusztusban lezárul, de az önkormányzat a Budaörs Közösség kezdeményezésével tovább viszi a Cities4CSR projektben felépített együttműködést és kiterjeszti minden, csatlakozni kívánó budaörsi vállalkozásra. Budaörsnek egyaránt fontos részét képezik a lakói, a helyben működő vállalkozások, a civil szervezetek és az önkormányzat. Együtt gondolkozva és közösen fellépve vagyunk képesek a fenntartható városfejlesztés érdekében érdemi célokat megvalósítani.

 

A projekt keretében az önkormányzat helyi cégekkel, civil szervezetekkel és a lakossággal összefogva több száz fát ültetett Budaörsön. Majd a szemléletformálás újabb elemeként elkészült a Klímabarát Budaörs elnevezésű zöld Facebook oldal, amit a június 23-i rendezvényen a projekt koordinátora mutatott be. A zöld Facebook oldal létrehozásának célja a szemléletformálás. Gyakorlati ötletekkel, jógyakorlatokkal segíti a budaörsieket és az itt dolgozókat a klímatudatos életmód kialakításában. Ezáltal széles kör számára megismerhető válnak a helyben működő cégek, szervezetek jó gyakorlatai. Ezek bemutatása példamutató és ösztönző lehet további vállalkozások számára a környezettudatos akciók adaptálásához, ezzel segítve a lokális klíma- és környezetvédelmi célokat.

 

Az önkormányzat várja a budaörsi vállalkozások környezetvédelmi jógyakorlatát bemutató cikkeket, röviden összefoglalva az alábbi paraméterek szerint:

  • Fél A/4-es oldal, azaz nagyjából 2000 (+/- 10%) karakter, szóközökkel:
    • A cége profiljának rövid ismertetése
    • Egy jó gyakorlat/ akció rövid bemutatása
  • Fénykép(ek), grafikák
 

A jógyakorlatokat augusztus 1-től várjuk az acs.annamaria@budaors.hu e-mail címen.