gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
2020.10
 1. H
 2. K
 3. Sz
 4. Cs
 5. P
 6. Szo
 7. V
 1.  
 2.  
 3.  
 4. 1
 5. 2
 6. 3
 7. 4
 1. 5
 2. 6
 3. 7
 4. 8
 5. 9
 6. 10
 7. 11
 1. 12
 2. 13
 3. 14
 4. 15
 5. 16
 6. 17
 7. 18
 1. 19
 2. 20
 3. 21
 4. 22
 5. 23
 6. 24
 7. 25
 1. 26
 2. 27
 3. 28
 4. 29
 5. 30
 6. 31
 7.  
Átadták a Hauser József és a Sportdíjakat
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

Ünnepi ülés keretében adta át Budaörs Város Önkormányzata nevében Wittinghoff Tamás polgármester az idei Hauser József Városi Közművelődési Díjakat és a Testnevelési és Sport Díjakat. Az idei Hauser díjas Török Géza karnagy lett. Testnevelési és Sport Díjban részesültek: Vanek Margit tratlonista, Fazekas Csaba judóedző és a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz szakosztályának férfi és női extra ligás csapatai.  

ISMERTETŐ

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

 

A Díjat annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a Képviselő-testület aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

 

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

 

A fentiek mellé a kitüntetett egy Budaörs címerrel gravírozott sorszámozott egyedi karórát is kap.

 

2013-ban:

TÖRÖK GÉZA KARNAGY (Vivart Budaörsi Sinfonietta) 

 

TÖRÖK GÉZA


25 éven át volt a Magyar Állami Operaház dirigense, koncerten vezényelte Magyarország szinte minden jelentős zenekarát. Feladatának tekintette kortárs zeneszerzők műveinek megszólaltatását, így sok szimfonikus jellegű mű ősbemutatója is a nevéhez fűződik. Liszt Ferenc- díjas, kétszeres Artisjus-díjas, a Komor Vilmos-emlékplakett birtokosa. E tudás és tapasztalat birtokában vette át a VIVART Budaörsi Sinfonietta művészeti vezetését, hogy a város közönségének „helybe hozza” a zeneirodalom legnagyobb alkotásait.


 • A Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolát zongora-, ütő- és zeneszerzés szakon végezte. A budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián 1977-ben karvezetői és felsőfokú zenetanári diplomát szerzett, majd 1981-ben karmesteri diplomát.
 • 1982-ben posztgraduális képzésben vett részt a bécsi Zeneművészeti Főiskolán. 1981-től 1984-ig a debreceni Csokonai Színház operatársulatának karmestere, 1982-86 között a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar vezetője volt.

 

Vendégszerepelt Európa számos országában, az Egyesült Államokban és Japánban. Olyan hírességekkel lépett fel, mint pl. Montserrat, Luciano Pavarotti, Ruha István, Kovács Dénes, Jandó Jenő, Rost Andrea, Tokody Ilona, Melis György.

 

2007 óta dolgozik Budaörsön olyan ambiciózus muzsikusokkal, akik helyben lakó vagy helyben dolgozó művészek. Először vonószenekari formációban léptek közönség elé, aztán bővült a repertoár. Török Géza külön érdeme, hogy az általa megteremtett szimfonikus pódiumon helyet biztosított a városban és a környező településeken működő, magas színvonalon megszólaló amatőr énekkaroknak, felejthetetlen estekben részesítve a közönséget.

 

Elsőként vette birtokba klasszikus zenei célokra a Városi Sportcsarnokot és bizonyította be, hogy egy ilyen műfajidegennek tartott környezet némi ráfordítással emlékezetes hangversenyhelyszínné alakítható, és egyszerre csaknem ezer emberhez jutatták el a zene örömét.

 

A budaörsi zenebarátok magukénak érzik és szeretik az általa dirigált VIVART Budaörsi Sinfonietta-koncerteket.

 

Török Géza karmester jelenléte és munkássága új fejezetet teremtett Budaörs kulturális életében.

 

TESTNEVELÉSI ÉS SPORT DÍJ - ISMERTETŐ


Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

 

A Díj három kategóriában adományozható:

 

a) kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért, EGYÉNIBEN és CSAPATBAN

b) a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

 

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

 

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott sorszámozott egyedi karórát is kapnak.

 

Egyéni sportoló: VANEK MARGIT (Budaörsi Triatlon Klub)

Csapat: BSC NŐI ÉS FÉRFI ASZTALITENISZ CSAPATA

Sportszervező:FAZEKAS CSABA (Szakosztályvezető, BSC judo)

Idén először Örökös Sport Díj átadása az Asztaliteniszezőknek


VANEK MARGIT


Vanek Margit az elmúlt években mutatott formájával, egyenletes teljesítményével és elért eredményeivel a női triatlon élmezőnyébe tartozik.

 

2011-ben és 2012-ben is az Év női Triatlonosának választották Magyarországon.

 

Világkupa versenyeken több alkalommal végzett az első tízben, 2011-ben Kolumbiában a 4. helyet szerezte meg, több neves versenyzőt maga mögé utasítva. Ez az elmúlt 15 év legjobb magyar női sportteljesítménye volt triatlonban.

 

A Londoni Olimpiáról a legkisebb különbséggel maradt le, így a női mezőny 1. számú tartalékaként szurkolta végig a küzdelmeket.

 

A Mix-váltó Világbajnokságokon 2010, 2011 és 2012-ben a 6., 7. és 8. helyen végzett váltó tagja volt.

 

2013 júniusában a Triatlon Európa Bajnokságon a törökországi Alanyában 7. helyezést ért el, majd a Mix-váltó első embereként az egyéni Európa Bajnokkal azonos idővel váltva döntő érdeme volt a váltó 5. helyezésében.

 

FAZEKAS CSABA


Sportolói pályafutását 1982-ben kezdte a Budaörsi Sport Club Judo Szakosztályában. Közel 30 éve vesz részt a szakosztály életében, eleinte versenyzőként, 2004-től szakosztályvezetőként és versenyzőként. 2004-2010 között a senior korcsoportban versenyezve Világ- és Európa Bajnoki címeket szerzett, sportteljesítményét 2008-ban egyéni sportoló kategóriában Városi Sport Díjjal ismerte el a képviselő-testület.

 

Az utóbbi években már főként a szakosztályvezetés és a vezetőedzői feladatok ellátása köti le idejének legnagyobb részét.

 

A judo szakosztályt az alapjaitól kezdte felépíteni, és az eredetileg 20 fős tanfolyamos csoport létszáma a többszörösére duzzadt az elmúlt években. Elindították az óvodások judo oktatását is, és egyre több budaörsi kötődésű sportoló, edző kapcsolódott be a munkába. A cél az volt, hogy egy erős, utánpótlás nevelésen alapuló, az összes korcsoportot átölelő, hazai és nemzetközi szinten is jegyzett és elismert szakosztályt hozzanak létre.

 

A folyamatos magas színvonalú munka egyre inkább beérik. A budaörsi judósok folyamatosan jól szerepelnek a hazai és nemzetközi versenyeken. 2013-ban Magyar Bajnoki címet és Világkupa érmeket szereztek a szakosztály sportolói.

 

 

BUDAÖRSI SPORT CLUB ASZTALITENISZ SZAKOSZTÁLYÁNAK FÉRFI ÉS NŐI EXTRA LIGÁS CSAPATAI


 • A BSC Asztalitenisz Szakosztályának férfi és női csapata az elmúlt évek során folyamatosan magas színvonalú teljesítményt nyújtott, amely az eredményekben is megmutatkozott.
 • A Hepke Johanna,Madarász Dóra, Molnár Cornelia, Pergel Szandra összetételű csapat 2011 után ismét Magyar Bajnok lett az Extra Ligában.
 • A Bajnokok Ligája elmúlt évi szezonbeli küzdelmeiben döntőig jutottak, ahol az ezüstérmet szerezték meg. A másik nemzetközi kupában, a Klubcsapatok Szuperligájában szintén a dobogó második fokára állhattak fel a lányok.
 • A férfi csapat, amelynek tagjai: Dohnál Gábor, Ecseki Nándor, Jakab János, Nagy Attila messze túlteljesítve az előzetes várakozásokat, ezüstérmet szerzett a férfi Extra Ligában.
 • A Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya a női csapat aranyérmével és a férfi csapat második helyével egyedülálló sikert ért el.
 • Az eddig elért sikereiket jelzi, hogy első csapatként vehetik át a Városi Sport Díj Örökös Kitüntetettje címet.

 

A Képviselő-testület 2013 évi döntése alapján e Címet – egy gravírozott dísztál formájában - az a csapat, vagy személy kapja meg, aki 3 alkalommal elnyerte már Budaörs Város Sport Díját. A BSC Asztaliteniszezői a díjat elnyerték  2000, 2004, 2010, 2012 és idén már 5. alkalommal kapják meg.

 

 • Idén elnyerték Pest Megye Önkormányzatának díját is

 

AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI CSAPATA FELNŐTT KOROSZTÁLYBAN
a BUDAÖRSI SPORT CLUB ASZTALITENISZ SZAKOSZTÁLY I. DÍJ-ban részesült.dsa1dsa2dsa3dsa4dsa5dsa6dsa7das8dsa9dsa10dsa11dsa12


 

 

 

 

 


2014-06-13 14:05

Vissza