gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Köztemetők fenntartása
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása


A 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. paragrafusa szerint az önkormányzatok kötelező feladata a köztemetők kialakítása és fenntartása. Budaörs Város Önkormányzata ennek a feladatnak a Budaörsi Újtemető fenntartásával tesz eleget, amely Törökbálint területén található. A temető üzemeltetését a BTG Kft. (2040 Budaörs, Dózsa György utca 21; (23) 420 151) végzi.
 
Emellett két további temető is van Budaörsön, az Ó temető és a Nefelejcs utcai Régi temető, amelyeket a Katolikus Egyház tartja fent. Előbbibe azonban már egyáltalán nem, utóbbiba pedig csak rátemetéssel, valamint lejárt és felszámolt sírhelyek helyett lehet temetkezni.
 
Megemlítendő még a magyar-német katonai temető, ahova a második világháború idején a Budapest körzetében, valamint az Észak- és Kelet-Magyarországon elesett mintegy 132 200 német és 570 magyar katona, korábban jeltelen sírokban nyugvó exhumált maradványai kaptak helyet. Ez Magyarország legnagyobb második világháborús katonatemetője, és bár az alapkövet még 1996-ban lerakták, csak 2002-ben szentelték fel.

2014-04-25 23:19

Vissza