gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Eredményes időszakot zárt a budaörsi asztalitenisz szakosztály
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

2014 áprilisa és májusa rendkívül sűrű, és eredményekben gazdag időszak volt a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz szakosztályának életében."A felnőtt bajnokságok túlnyomó részt befejeződtek, válogatott játékosaink megjárták Japánt, Spanyolországot, míg az utánpótlás korú versenyzőink továbbra is készülnek a különböző eseményekre" - foglalta össze az eseményeket Szvitán Krisztina szakosztályvezető.

Ecseki NándorKözülük kiemelkedik Ecseki Nándor teljesítménye, aki május elején Szudi Ádámmal párosban aranyérmes lett a spanyol nemzetközi bajnokságon (ITTF Junior Circuit, Platja d’Aro), majd az ifjúsági Országos Bajnokságon szintén elsők lettek párosban, illetve egyéniben ezüstérmet szerzett. Nándi a következő 2 hónapban először Horvátországban egy felnőtt nemzetközi versenyen lép asztalhoz, majd Lengyelországba megy az utánpótlás válogatott tagjaként, hogy a lehető legjobb formába kerüljön a július közepén, Olaszországban megrendezésre kerülő ifjúsági Európa Bajnokságra.

Felnőtt válogatott játékosaink, Pergel Szandra és Madarász Dóra a nemzeti csapat szerves tagjaként az április 28-május 5 között csapat Világbajnokságon 13. helyezést értek el. Tokióban rendezték meg az eseményt, ahol ezt a helyezést 124 induló ország 355 női versenyzője között sikerült megszerezni.

Pihenésre alig volt idő ezután, hiszen május 11-én, vasárnap következett a hazai csapatbajnokság, az Extra Liga döntője a Postás SE csapatával. Ezúttal az őszi eredményt is figyelembe véve ( az otthoni 4:6-os vereséggel számolva) az ellenfél tűnt esélyesebbnek, ami minden küzdelem ellenére sajnos nem fordult meg. (7:3). A Postás idén igen csak „beerősített”, hiszen leigazolták az aktuális világranglista 11. helyén lévő holland-kínai Li Jiao-t, aki mindkét összecsapáson, az összes meccsét megnyerte. (6 egyéni, 2 páros). Így a 2013/2014- es szezonban a női csapat ezüstérmes lett a legfelsőbb osztályban.

Extra liga 2. helyMájus 17-18-ra is akadt esemény, játékosaink a Felnőtt Budapest Bajnokságon egy arany (Pergel-Madarász páros), és egy bronzérmet (Ecseki-Szudi páros) szereztek.

Ami az említett közelgő versenyek mellett nagyon fontos a szakosztálynak az a nyári táborok megszervezése, melyekre június 16-július 4. között, illetve július 21-augusztus 22. között kerül sor, összesen 8 hétben. Bővebb információt erről, a www.budaorsiasztalitenisz.hu, és a www.budaorsisc.hu  honlapon lehet olvasni.

"Mindenkit  kezdő, vagy haladó asztaliteniszt kedvelő gyermeket sok szeretettel vár a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztálya a nyári táborokba" - zárta összegzését a szakosztályvezető.


2014-05-29 12:08

Vissza