gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Burján László bronzérmes lett Madridban
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

Burján László, aki néhány héttel korábban a Londoni Európa Kupán ezüstérmet szerzett, a Madridi Világkupán is tatamira állhatott a Budaörsi Sport Club színeiben. BurjánA május végén a Madridi Világkupával megkezdődött az olimpia kvalifikációs sorozat. Ez a verseny egyben a világbajnokságon való részvétel szempontjából is meghatározó, mivel válogató versenyként lett megnevezve a magyar csapat számára.

Az észt Alijev Elnur volt az első, akivel meg kellett mérkőzni Burján Lászlónak. A mérkőzést végigküzdve bár csak egy intéssel, de győztesként hagyhatta el a küzdőteret.

A nyolc közé jutásért következett az orosz Dimukhametov Anton, aki ellen ipponnal nyert. Következő ellenfele a bolgár Yanislav Gerchev volt, az utolsó percig kezében tartotta a mérkőzést, az ellenfele három intéssel rendelkezett, amikor egy csípődobással meglepte a budaörsi judóst ippon győzelmet aratva,  ezzel Burján László a vigaszágra kényszerült.

A visszamérkőzésen egy hazai (spanyol) versenyző, Nunez Rodriguez állt vele szemben kék judogiban. Burján László magabiztosan verte wazari értékű dobással és egy szintén wazari értékű leszorítással. Ezzel ötödször is tatamira állhatott, ezúttal a bronzéremért !

A bronzmeccsen ismét egy hazai versenyzővel, Garrigos Rosa Franciscoval mérkőzött, és ismét sikerült a győzelem, így Burján László bronzérmes lett.


2014-06-13 07:58

Vissza