gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Győzelmet aratott Ecseki Nándor a World Tour-on
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

Ecseki Nándor egyesben és párosban aranyérmes lett a lengyelországi World Tour-on, a magyar ifjúsági fiú csapat tagjaként pedig ezüstérmet szerzett.Nem talált legyőzőre Ecseki Nándor Lengyelországban az ITTF Körversenyen az egyes versenyszámokban. Élete első egyéni aranyérmét szerezte Wladyslawowóban, az ITTF Körverseny lengyel állomásán.

Rendkívül erős mezőny jött össze Lengyelországban, mely az európai utánpótlás élmezőnyének az utolsó versenye volt az év kiemelt eseménye, az Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokság előtt.

A verseny erősségére továbbá jellemző még, hogy nemcsak az európai, hanem az ázsiai kontinenst is képviselték játékosok.

31 országból 285 asztaliteniszező nevezett a wladyslawowoi viadalra. Nándi egyéniben a hetedik kiemeltként kezdte meg az egyéni versenyszámot: a főtáblán végül két japánt, és az első kiemelt cseh játékost is legyőzve végzett az első helyen. Az egyéni aranyérem mellett Szudi Ádámmal az ifjúsági fiú páros versenyszámot is veretlenül zárták, így két első hellyel fejezte be a budaörsi játékos az egyéni számokat.

A csapatverseny során a magyar válogatott gond nélkül jutott tovább a csoportjából, miután simán 3-0-ra először Romániát, majd 3-1-re  japán „A” csapatát  is legyőzte. A negyeddöntőben 3-1-re verte a házigazda lengyeleket, majd az elődöntőben ugyanilyen arányú győzelmet arattak az orosz válogatottal szemben is. Végül a fehérorosz csapat állította meg a fiúkat a döntőben, ahol – bár szoros mérkőzéseket vívtak – nem sikerült a Szudi Ádám, Majoros Bence, Ecseki Nándor alkotta triónak.Így Nándor az egyéni és párosbeli aranyérme után a dobogó második fokára állhatott a magyar válogatott csapat tagjaként az ITTF Körverseny lengyel állomásán, mely pályafutásának nagyon fontos állomása lett.

Most egy kis pihenő következik az ifi válogatottak számára, majd egy hosszabb felkészülési időszak következik az Ifjúsági és Serdülő Európa-bajnokságra, melynek idén az olaszországi Riva Del Garda ad otthont július 11-20. között.


2014-06-13 07:55

Vissza