gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Átadták a Rózsa utcai óvodát
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

Hat hónap alatt készült el, és 60 kisgyermek elhelyezésére alkalmas az az új óvodaépület, amely a Csicsergő Óvoda Rózsa utcai telephelyén épült fel Budaörsön. A beruházás 305 millió forintba került, amelyből 230-at a Közép-Magyarországi Operatív Program pályázatán nyert el Budaörs Város Önkormányzata. 

 

 

 

 

– Egy mondás szerint: „A siker útja mindig építés alatt áll.”  Mi, budaörsiek, igazán érezzük ennek a bölcsességnek az igazságát. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk és azok is maradjunk, folyamatos versenyfutásban kell lennünk az egyre változó és bővülő igényekkel, no és persze az idővel is. Ennek a versenyfutásnak egyik leglátványosabb terepe az oktatási és a szociális szféra – fogalmazott Wittinghoff Tamás, Budaörs város polgármestere az új óvoda átadó ünnepségén 2014. október 8-án.

Részben a városban örvendetesen növekvő gyereklétszám tette sürgetővé a bővítéseket, de nagyban hozzájárult az is, hogy a kormányzat 2015 január elsejétől 3 éves kortól kötelezővé tette  az óvodáztatást.

Egy másik óvodaberuházás eredményeként idén szeptembertől új épületbe kezdhettek járni a gyerekek a Kincskereső Óvodában, amely 100 férőhellyel bővült. A régi, Szabadság úti épületük teljes felújításához azonnal hozzáfogott az önkormányzat és várhatóan még ebben az évben ott is létrejön 30 új férőhely.

Az óvodai férőhelyek száma 2008 óta 40 százalékkal bővült Budaörsön, amelynek jelentős részét teljesen önerőből finanszírozta a város.

Fontos közoktatási beruházás még a városban a Herman Ottó Általános Iskola emeletráépítése is, ott 8 új tanterem készül el október végéig.

Hat hónappal ezelőtt tették le a Csicsergő óvoda Rózsa utcai tagóvodája új épületének alapkövét. Sokan hitetlenkedtek, hogy ennyi idő alatt teljesíthető-e ez a vállalás. A kivitelezők azonban időre elkészültek.

A tagóvoda építéséhez uniós forrásból, az Új Szécheny Terv keretében a Közép-Magyarországi Operatív Programon keresztül 230 millió forintot nyert a város, KMOP-4.6.1-11-2012-0028 azonosítószámú pályázatával, ám még így is hozzá kellett tenni saját forrásból további 75 millió forintot.

Az akadálymentes, 3 csoportszobával rendelkező épülethez tágas udvar, valamint fedett és nyitott teraszok is tartoznak. Emellett a csoportszobákhoz kapcsolódó gyermeköltözők és mosdók mellett tornaszoba és szertár, melegítőkonyha, logopédiai foglalkoztató, orvosi szoba, mosó szoba, mozgássérült mosdó, szülői fogadó, öltöző és mosdók, valamint dolgozói öltöző és étkező is helyet kapott az új óvodában. Az egyszintes épület bruttó beépített területe 906 négyzetméter.

Hivatalosan 60 férőhelyes az új épület, de 75 gyerek is kényelmesen, és szabályszerűen elhelyezhető benne.Kapcsolódó dokumentumok:

2016-03-29 13:01

Vissza