gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
KEHOP-támogatás három iskola energiakorszerűsítésére
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.9-16-2016-00002 azonosítószámú pályázata keretében 242,52 millió forint támogatást nyert Budaörs Város Önkormányzata, amelyből három iskolában történnek energiakorszerűsítési beruházások, így napelem kerül az épületekre, valamint nyílászárócsere és hőszigetelés is megvalósul.

A támogatásnak köszönhetően a Rózsa utcai iskola illetve óvoda, a Herman Ottó Általános Iskola, valamint a Kesjár Csaba Általános Iskola épületeit korszerűsíti Budaörs Város Önkormányzata.

A Kesjár Csaba valamint a Herman Ottó Általános Iskola  esetében a közelmúltban történt energetikai felújítás, azonban azok egyes szerkezeteket nem érintettek; most ezek korszerűsítése is megtörténik. A  Leopold Mozart Zeneiskola épületének minden szerkezete elavult hőtechnikai szempontból, így itt teljes körű határolószerkezet-szigetelés és nyílászárócsere is történik. Emellett mind három épületre napelemes rendszert helyeznek el.

Az Illyés Gyula Gimnázium, az 1. Számú Általános Iskola, a Kamaraerdei Óvoda és a Városháza épületein már néhány éve működik napelemes rendszer.

 

„épületenergetikai felújítás budaörs településen”

 

Kedvezményezett: Budaörs Város Önkormányzata

Támogatás összege: 242.519.338.-Ft

Projektazonosító: KEHOP-5.2.9-16-2016-00002

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.08.31.

Támogatás intenzitása: 100%

 

 

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.9-16-2016-00002 azonosítószámú pályázata keretében 242,52 millió forint támogatás segíti a település tulajdonában lévő oktatási épületek energiahatékonyságának növelését.

 

A projekt tartalma:

 

Budaörs Város Önkormányzata hosszú távú céljául tűzte ki, hogy a tulajdonában lévő intézmények energiahatékonyságát javítja, amennyiben ezt az aktuális pályázati rendszer, valamint rendelkezésre álló konstrukciók lehetővé teszik. A tervezés során megtörtént az épületállomány azon részének vizsgálata, mely fejlesztési potenciállal rendelkezik, így a Támogatási Kérelem keretein belül 3 épület fejlesztése mellett döntött az Önkormányzat. Ezen épületek közül a Kesjár Csaba Általános Iskola esetében nyílászárócsere, valamint napelemes rendszer telepítése, a Herman Ottó Általános Iskola kiszolgáló-épületrészének esetében utólagos hőszigetelés, nyílászárócsere, valamint napelemes rendszer telepítése valósul meg, a Rózsa utcai Intézmény esetében pedig komplex épületenergetikai felújítás történik, mely magában foglalja a teljes épület hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, valamint a födém és tető-hőszigetelést, megújuló energiahordozó felhasználásával kombinálva.

 

Összességében tehát elmondható, hogy jelen projekt kiemelt célkitűzése – összhangban a hazai és EU stratégiával – ösztönözni az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását és elősegíteni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését. Jelen projekt hozzájárul az épületek energiahatékonyságának javítására és megújuló energiafelhasználás fokozására irányuló beruházások céljának teljesüléséhez.

 

A projekt megvalósításban résztvevők:

 

Budaörs Város Önkormányzata, mint Kedvezményezett

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint Irányító Hatóság



2021-12-25 15:16

Vissza