gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Megújul a Lévai utcai gyermekorvosi rendelő
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Játszósarok, gyermekbarát bútorzatok és teljesen megújult, akadálymentes környezet fogadja 2018. október végétől a Lévai utcai orvosi rendelőben a gyermekes családokat. A felújításra 70,94 millió forintot nyert Budaörs Város Önkormányzata.

Sikeres pályázatot nyújtott be az Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében című pályázatra Budaörs Város Önkormányzata, amelynek keretében megújul a Lévai utca 31. szám alatt található orvosi rendelő és védőnői szakszolgálat.

A kivitelezés várhatóan október végéig tart, addig zárva lesz az épület, a rendelőben dolgozó három háziorvos és négy védőnő azonban folyamatosan fogadja a gyerekeket, ebben az időszakban más helyszínen, de azonos időpontokban.

A projekt keretében megtörténik az önkormányzati tulajdonú rendelő belső felújítása, ezen belül új burkolatokat alakítanak ki és a beépített rendszerek cseréjét is elvégzik. A felújítás során szigetelést kap a padlózat és a homlokzati falak. Emellett akadálymentesítésre is sor kerül.

A beruházás során cél a gyermekbarát belsőépítészeti megoldások alkalmazása, a rendezett, higiénikus környezet biztosítása, modern egészségügyi eszközök felszerelése, valamint családbarát funkciók kialakítása – így például játszósarkkal is gazdagodik a rendelő. A projekt részeként egészséges életmódra és prevencióra irányuló szemléletformáló programok is megvalósulnak, újdonságként például babamasszázzsal is bővülnek majd a rendelő szolgáltatásai.

A PROJEKT CÍME: Lévai utcai orvosi rendelő fejlesztése Budaörsön

A PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2040 Budaörs, Lévai u. 31.

A projekt kezdésének dátuma: 2018.05.31.

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2019.01.31.

A támogató neve: Nemzetgazdasági Minisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

További információ kérhető:

Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezető

E-mail: lorincz.mihaly@budaors.hu

Szabó Sándor pályázati koordinátor

E-mail: szabo.sandor@budaors.hu

A fejlesztés alapadatai

Kedvezményezett neve

Budaörs Város Önkormányzata

Pályázat neve

Önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében

Projekt címe

Lévai utcai orvosi rendelő fejlesztése Budaörsön

Támogatási szerződés száma

PM_EUALAPELLATAS_2017/45

Projekt tartalmának bemutatása

A Lévai utcai orvosi rendelő Budaörs lakótelepi környezetében található. A ház jól megközelíthető gyalogosan, tömegközlekedéssel vagy autóval is. A kialakított helyiségekben jelenleg 3 házi gyermekorvos és 4 területi védőnő dolgozik. A rendelő megfelel a jogszabályok által meghatározott követelményeknek, de átalakításra és korszerűsítésre szorul.

A kivitelezés várhatóan október végéig tart, addig zárva lesz az épület, a rendelőben dolgozó három háziorvos és négy védőnő azonban folyamatosan fogadja a gyerekeket, ebben az időszakban más helyszínen, de azonos időpontokban.

A projekt keretében az önkormányzati tulajdonú rendelő belső felújítása, továbbá akadálymentesítés, családbarát funkciók kialakítása, egészséges életmódra és prevencióra irányuló szemléletformáló programok valósulnak meg (ezek nem engedélyköteles tevékenységek).

A gyermekorvosi rendelő és a védőnői szakszolgálat helyiségei egy tíz emeletes panelos szerkezetű lakótelepi épület földszinti helyiségeiben helyezkednek el, amely terület eredetileg nem volt beépítve, így a helyiségek padozata vízszigetelés nélkül készült. A falszigetelés nélkül épült homlokzati falak erőteljesen vizesedtek. Elsődleges feladat a látható vizesedési foltok eltüntetése, és a további vizesedés költséghatékony csökkentése, illetve a helyiségek teljeskörű belső felújítása, mivel a helyiségekben alkalmazott burkolatok és beépített rendszerek elavultak.

A fejlesztés során többlet érték keletkezik: babamasszázs, gyermekbarát belsőépítészeti kialakítás, játszó sarok, rendezett, higiénikus környezet, modern egészségügyi eszközök.

Két házi gyermekorvos is rendelkezik nemzetközi szakmai és kórházi gyakorlati tapasztalattal. Nyitottak az újszerű, preventív programok megvalósítására, amelyek szintén a projekt részei.

Beruházás helye

2040 Budaörs, Lévai u. 31.

Támogató neve

Nemzetgazdasági Minisztérium

Támogatás forrása

Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

Szerződött támogatás összege

70,94 millió Ft

Kivitelezés tervezett befejezési dátuma

2018. október vége

Projekt tervezett befejezési dátuma

2019.01.31.Kapcsolódó dokumentumok:

2018-08-17 13:13

Vissza