gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Közösen ünnepeltük a bretzfeldiekkel testvérvárosi kapcsolatunk 30. évfordulóját
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

Közel 200 vendég érkezett a németországi Bretzfeldből 2019. május 3-án Budaörsre, hogy együtt ünnepeljük a két település testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóját. A bretzfeldiek vasárnapig élvezték a város vendégszeretetét és részt vettek a Budaörs Fesztivál programjain.

Bretzfeld és Budaörs 1989-ben írta alá ünnepélyes keretek között a testvérvárosi okmányokat. A német város kiválasztása nem volt véletlen, hiszen a II. világháborút követően a Budaörsről elűzött családok nagy része Bretzfeld környékén talált otthonra. 
 
Az együttműködés a kulturális és oktatási kapcsolatokon túl a közigazgatás és a gazdaság területeire is kiterjed. Rendszeresek emellett a találkozók, és a kapcsolatok építése a budaörsi intézmények és a civilszervezetek részéről is.
 
A kapcsolat évfordulóit nagyszabású ünnepségekkel tette mindkét település emlékezetessé az elmúlt évtizedek során. Idén a 30 éves ünnepségre kerül sor, amelyet amelyet mindkét településen megrendeznek május folyamán.
 
 
A testvérvárosi találkozó programjából


2019. május 3., péntek
Délelőtt kötetlen nemzetiségi programok a Heimatmuseumban, kiállítás megtekintése, hagyományok bemutatása, budaörsi iskolások műsora


17.00  Hivatalos ünnepség a Jókai Mór Művelődési Házban
Polgármesteri beszédek, a testvérvárosi együttműködés megerősítése oklevél aláírásával, ajándékozás és elismerések átadása.
Fellép: Lyra Dalkör, bretzfeldi és budaörsi fúvószenekarok, bretzfeldi tangoharmónika zenekar


2019. május 4., szombat 
A Budaörs Fesztivál keretében 
délelőtt a Szabadság út lezárt szakaszán a Bretzfeld sátorban bemutatkozik a bretzfeldi gasztronómia
2019-05-06 15:02

Vissza