gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Budaörs Város Önkormányzat energiapolitikája
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Budaörs Város Önkormányzata az éghajlatvédelem és a város fenntartható fejlődése melletti elhivatottsága jegyében felelős döntéseket kíván hozni az energiagazdálkodás terén. Önkormányzatunk ezért elkötelezett amellett, hogy intézményeink energiafogyasztási hatékonysága és energiateljesítménye növekedjen.

 Budaörs Város Önkormányzat energiapolitikája

 

Budaörs Város Önkormányzata az éghajlatvédelem és a város fenntartható fejlődése melletti elhivatottsága jegyében felelős döntéseket kíván hozni az energiagazdálkodás terén. Önkormányzatunk ezért elkötelezett amellett, hogy intézményeink energiafogyasztási hatékonysága és energiateljesítménye növekedjen. A város az éghajlatvédelem és a fenntartható energiagazdálkodás felé tett tanúbizonyságot 2011-ben azzal, hogy csatlakozott a Polgármesterek Szövetségéhez és elkészítette Budaörs Fenntartható Energia Akciótervét (2012). Az Akciótervben vállaltuk, hogy 2020-ig legalább 20 %-kal csökkentjük a város CO2 kibocsátását. A célkitűzés elérése megfelelően halad és a kedvező folyamatok továbbvitele érdekében a következő lépésként energiairányítási rendszert kívánunk bevezetni az Önkormányzatnál. Az energiairányítási rendszer támogatja az energiahatékonyságot és az energiateljesítmény javítását. A rendszer bevezetésével szemléletformálás is a célunk, hogy az önkormányzat dolgozói és a jó példák továbbadásával szélesebb körben a budaörsi polgárok is energiatudatosabban éljenek, szokásaik megváltoztatásával csökkenthessék energiafelhasználásukat.

Mindezen célok elérése érdekében elkötelezzük magunkat, hogy:

  • Figyelmet fordítunk beszerzési és beruházási folyamataink során az energetikai szempontokra.
  • Korszerű, energiahatékony és innovatív megoldásokat alkalmazunk intézményeink üzemeltetése során.
  • Törekszünk az energiateljesítmény folyamatos javítására és energiafogyasztásunk csökkentésére a legfontosabb működési területeken.
  • MSZ EN ISO 50001:2018 Energiairányítási Rendszert vezetünk be az önkormányzati épületek területén.
  • Biztosítjuk a megfelelő információ áramlást és a szükséges forrásokat annak érdekében, hogy az energiairányítási rendszer által kitűzött célokat el tudjuk érni.
  • Figyelemmel kísérjük az energiateljesítménnyel és az energiafogyasztással kapcsolatos jogszabályi előírásokat, biztosítjuk az előírásoknak való megfelelést.
  • Törekszünk arra, hogy az önkormányzat munkatársai az energiapolitikát tiszteletben tartsák munkájuk elvégzése során.

Vállajuk, hogy energiapolitikánkat megismertetjük az önkormányzat valamennyi munkavállalójával és együttműködő partnerével, továbbá a budaörsi polgárokkal.

 

Budaörs, 2018. december 12.

                                              

 

 

Wittinghoff Tamás

                                                                                         polgármesterKapcsolódó dokumentumok:

2019-11-25 16:24

Vissza