gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
2021.08
 1. H
 2. K
 3. Sz
 4. Cs
 5. P
 6. Szo
 7. V
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7. 1
 1. 2
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 6
 6. 7
 7. 8
 1. 9
 2. 10
 3. 11
 4. 12
 5. 13
 6. 14
 7. 15
 1. 16
 2. 17
 3. 18
 4. 19
 5. 20
 6. 21
 7. 22
 1. 23
 2. 24
 3. 25
 4. 26
 5. 27
 6. 28
 7. 29
 1. 30
 2. 31
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
Wittinghoff Tamás tájékoztatója a koronavírus-helyzet kapcsán
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Kérem a budaörsieket, hogy a tavaszi járványhullámhoz hasonlóan, ezúttal is fegyelmezetten tegyünk meg mindent, amivel csökkenteni tudjuk a vírus terjedését – fogalmazott Wittinghoff Tamás polgármester szeptember 3-ai közleményében, amelyben a vírushelyzettel összefüggésben alkalmazandó szabályokat is ismerteti.

 

 

 

Kedves Budaörsiek!

 

Amitől tartottunk, bekövetkezett, a koronavírus-világjárvány nem múlt el a nyáron, sőt, úgy tűnik, új erőre kapott. Országszerte tapasztaljuk, hogy egyre több az igazolt fertőzött, naivitás volna azt hinni, hogy Budaörs kivétel lehet.

 

Már most is látjuk, hogy nálunk is felütötte fejét a vírus. Talán már értesültek róla a helyi médiából, hogy a Budaörsi Latinovits Színház lemondta a bemutatóját, mert munkatársai közül többen is megbetegedtek. A színháznak otthont adó Jókai Mór Művelődési Ház – beleértve a közösségi tereket is – áttért az online programokra.

 

Hogyan tudjuk fékezni a fertőzés további terjedését? A tavasszal bevezetett és működő módszerekhez kell újra nyúlnunk: aki teheti, maradjon otthon, kerülje a családon kívüli személyes kontaktusokat. Ahol csak lehetséges, térjenek át az online munkavégzésre. Ahol ennek feltételei nem adottak, ott fokozottan ügyeljenek a fertőtlenítésre, zárt helyeken a gyakori szellőztetésre.

 

Viseljünk maszkot! Mára tudományosan bizonyítottá vált, hogy az általános maszkviselés meglepően jó hatásfokkal akadályozza meg a vírus terjedését.

 

A város fenntartásában lévő intézményekben megszigorítottuk az eddig sem túl laza járványvédelmi szabályokat.

 

Az óvodák és a bölcsődék kidolgozták az intézményükre alkalmazandó előírásrendszert. A legkisebb gyermekek természetesen nem viselhetnek maszkot, de rajtuk kívül mindenki másnak kötelező. Az óvodai, bölcsődei dolgozók és a szülők közötti lehetőleg ne legyen kontaktus, és a szülőknek is kötelező a maszkviselés, kézfertőtlenítés. Rendszeresen fertőtlenítjük a helyiségeket, bútorokat, játékokat.

 

Az óvodák, bölcsődék alkalmazottait és az egészségügyi dolgozókat ettől a héttől folyamatosan teszteljük.

 

A városi rendezvények elmaradtak augusztus végén és sajnos így lesz az őszi programokkal is.

 

Szintén nem örömteli, hogy az Idősek Otthonában látogatási tilalmat kellett elrendelnünk, de a lakók védelmében ezt muszáj volt megtennünk.

 

Szeptember 1-jétől a Városházára ismételten csak maszkban, vagy más, a száj és az orr eltakarására alkalmas ruhadarab használata mellett lehet belépni.

 

Kérem a budaörsieket, hogy a tavaszi járványhullámhoz hasonlóan, ezúttal is fegyelmezetten tegyünk meg mindent, amivel csökkenteni tudjuk a vírus terjedését.

 

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Wittinghoff Tamás


2020-09-03 13:45

Vissza