gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Új autóval segíti a máltaiak munkáját az önkormányzat
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Egy új OPEL gépkocsit adott használatba az önkormányzat nevében 2021. október 29-én Biro Gyula alpolgármester a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budaörsi intézményvezetőjének. Az autót a máltaiak által működtetett Gondviselés Háza Szociális Szolgáltatásokat Nyújtó Integrált Intézmény működési feltételeinek javítása érdekében határozatlan időre kapta meg a szeretetszolgálat.

 

A Máltai Szeretetszolgálattal több mint tíz éve kötött feladatellátási szerződést az önkormányzat. Budaörsi intézményük, a Gondviselés Háza szociális étkeztetést, házi segítségnyújtást (jelzőrendszereset is) és a fogyatékos személyek napközbeni ellátását biztosítja Budaörsön, valamint az idősek klubját is ők üzemeltetik. 

 

Az önkormányzat a napi feladatok ellátása érdekében eddig egy 2008-as évjáratú Ford Fusion gépjárművet biztosított a szeretetszolgálatnak. A már 13 éves autó azonban korszerűtlenné vált, fenntartása és szervizelése komoly kiadásokat jelentett, ezért indokolt volt a lecserélése.

 

Az új autó egy OPEL Combo Life Edition, amelyet 5,7 millió forintért vásárolt az önkormányzat, emellett a forgalomba helyezés 85 ezer forintos költségét is vállalta. 

 

A gépjárművet, amelyre fóliázással felkerült Budaörs Város címere, ünnepélyes keretek között adta át Biró Gyula alpolgármester a Gondviselés Háza intézményvezetőjének, Bíró Valériának. Az átadáson jelen volt Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régióvezetője is.


2021-10-29 15:37

Vissza