gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
A korábbi évek gépjáműadó-ügyeit továbbra is Budaörsön kell intézni
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Idén év eleje óta nem az önkormányzathoz tartozik a gépjárműadó, de a korábbi években keletkezett tartozással, túlfizetéssel kapcsolatos ügyeket továbbra is a Budaörsi Polgármesteri Hivatal adóhatóságánál kell intézni.

 

 

 

 

Tisztelt Adózók!

 

Tájékoztatjuk, hogy 2021. január 1-jétől a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal látja el.

 

2021. január 1-jét megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben (2020. december 31-ig terjedő időszak adókötelezettségének megállapítása, ezen időszak adójának beszedése, végrehajtása, erre az időszakra vonatkozó ellenőrzés és szankciók megállapítása) az adóhatósági feladatokat továbbra is az illetékes Budaörsi Polgármesteri Hivatal Adóhatósága végzi.

 

Az önkormányzati adóhatóság továbbra is élhet a végrehajtás lehetőségével, vagy akár a gépjármű forgalomból való kivonására vonatkozó kezdeményezés lehetőségével, ha az adótartozás az egy évi adótételt meghaladja, feltéve, hogy a fizetési kötelezettség 2020. december 31-ig keletkezett.

 

A 2020. december 31-ig fennálló gépjárműadó tartozásokat továbbra is az önkormányzati adóhatóság számlájára kell megfizetni. (11784009-15390053-08970000)

 

A 2021. január 1. után, a NAV által előírt gépjárműadót a 410-es adónemhez tartozó, 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó-bevételi számlára kell megfizetni. Banki átutalásnál az átutalási bizonylat közlemény rovatába az adószámot vagy az adóazonosító jelet kell beírni. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

 

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a 2021. évben az önkormányzati adóhatósághoz fizette meg a gépjárműadóját, a gépjárműadó számláján fennálló túlfizetés összegének átvezetését és/vagy visszaigénylését szeretnék kérni, úgy az önkormányzati adóhatóságunknál rendszeresített, E-önkormányzat portálon található (elérhetőség: https://ohp-20.asp.lgov.hu, Önkormányzat kereső: Budaörs, Ügyindítás: Ágazat: Adóügyek, Ügytípus: Általános adónyomtatványok) Túlfizetés átvezetési és visszatérítési kérelmet adóhatóságunk részére megküldeni szíveskedjenek.

  

Köszönjük az együttműködést!

 

Budaörsi Polgármesteri Hivatal

Adóiroda

 


2021-11-10 10:23

Vissza