gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Közművelődési és sportdíjakat adtak át a Városházán
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Ünnepi ülés keretében adta át Wittinghoff Tamás polgármester az idei közművelődési és sportdíjakat 2021. december 8-án a Városháza dísztermében. Posztumusz Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült dr. Kisfalvi Péter, volt önkormányzati képviselő, a Kamaraerdei Részönkormányzat korábbi elnöke, a Budaörs Rádió alapítója. Testnevelési és Sport Díjat kapott Vanek Gábor, a Budaörsi Triatlon Klub Sportegyesület elnöke és Fazekas Mária, a Budaörsi Sport Club asztalitenisz csapatának kapitánya.

Hauser József Városi Közművelődési Díjban részesült


Dr. Kisfalvi Péter, Budaörs Város Önkormányzatának képviselője, aki hosszan tartó betegség után, életének 68. évében, 2021. június 13-án hunyt el, posztumusz Hauser József díjban részesült.

Dr. Kisfalvi Péter 1953-ban született Budapesten, de több mint négy évtizeden át Kamaraerdőn élt. Végzettsége szerint közgazdász, illetve marketing szakközgazdász. Elhivatottságát és szakmai ismereteit mi sem bizonyítja jobban, mint a szakterületén megszerzett doktori fokozat. Megalakulásától kezdve tagja volt a Kamaraerdei Részönkormányzatnak. A Pénzügyi Bizottság külsős tagjaként dolgozott 1994-től 2002-ig, majd 2002-től 2010-ig, illetve 2014-től napjainkig megválasztott területi képviselőként vett részt az önkormányzat munkájában.

Elnöke volt a Kamaraerdő Alapítvány kuratóriumának és tagja a Budaörsi Városvédő Egyesületnek.

Ő alapította a Budaörs Rádiót, ahol zenei műsorokat is vezetett, a legnépszerűbb ezek közül a Bakelit volt. 

A Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben megválasztott képviselőként - 

Budaörsért és Kameraerdőért dolgozott. Kiemelt figyelmet fordított és támogatta a Kamaraerdei Közösségi Ház munkáját, és a kamaraerdei részen megvalósuló kulturális programok egyik lelkes szervezője volt.

 

Budaörs város kulturális életében, hosszú időn át végzett magas szintű munkájáért posztumusz Hauser József Közművelődési Díjban részesítette a Képviselő-testület. Az elismerést özvegye, Kisfalviné Lauber Andrea vette át.

 

A Hauser József Városi Közművelődési Díjról

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális életének fejlődése érdekében végzett kiemelkedő munka elismerésére alapította a Hauser József Városi Közművelődési Díjat 2003-ban.

A díjat annak a személynek, vagy szervezetnek ítéli oda a képviselő-testület aki hosszú időn keresztül eredményesen tevékenykedett Budaörs város kulturális, közművelődési életében, munkássága, magatartása példaként állítható mindannyiunk elé.

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár.

 

 

Testnevelési és Sport Díjban részesült


Vanek Gábor, a Budaörsi Triatlon Klub Sportegyesület elnöke

 

1966-ban kezdett atletizálni a Vasas Sportegyesületben,

1985-ben atléta edzői végzettséget szerzett a Testnevelési Főiskolán.

2003-ban megalapította a Budaörsi Triatlon Klubot,

 

Fiatalos lendületével rengeteg időt, pénzt és fáradtságot áldozott a triatlonért. Egy olyan sportegyesületet teremtett, ami érték lett Budaörsön és az országban is egyedülálló.

A klub nem csak az elit és világszintű versenyzőknek ad otthont, hanem a tiniktől egészen a 70 év feletti versenyzőkig.

Vanek Gábor személyéből fakadóan a 60 fős klub olyan, mint egy nagy család, ahol a sport szeretete mellett az egészség, a megbecsülés, a segítség és az elismerés a legfontosabb értékek.

Az egyesület színeiben versenyző sportolók számtalan kimagasló eredményt értek el, legnagyobb sikereik között szerepel:

-2014-ben megszerezték Magyarországnak az első világkupa aranyérmet

- 2014-ben kizárólag a Klub versenyzőiből összeállított magyar válogatott a sportág első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg Hamburgban.

- a 2016. évi Rioi nyári Olimpián, 4 indulóból 3 budaörsi triatlonos képviselte a magyar triatloncsapatot.

-2021-ben az egyesület 2 versenyzője a Tokiói Olimpiai játékok kvalifikált versenyzője lett

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján Vanek Gábor a Budaörsi Triatlon Klub Sportegyesület elnöke - magas színvonalú, kiemelkedő sporteredményeket felmutató munkájának elismeréseként Városi Sport Díjban részesül.

 


Fazekas Mária, a Budaörsi Sport Club asztalitenisz csapatának kapitánya

 

 

Közel 10 éve a Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapatának tagja, jelenlegi csapatkapitánya.

Több alkalommal kiemelkedő teljesítménnyel járult hozzá a klub magyar csapatbajnoki címéhez.

 

2020-ban meghívást kapott a magyar válogatottba és tudásával, profizmusával sporttörténelmi sikerhez segítette a válogatottat, első alkalommal jutott ki csapatban a sporttág az Olimpiára.

Fazekas Mária így Budaörs városát és a BSC -t is képviselve készült a Tokiói Olimpiára.

2021-ben az Országos Bajnokságon párosban magyar bajnoki címet szerzett.

 

Fontos győzelmekkel járult hozzá az idei nemzetközi Europe Cup versenysorozatban megszerzett ezüstéremhez.

 

Az utóbbi években edzőként is igyekszik tudását átadni a budaörsi gyerekek számára, így a szakosztályban sportoló fiatalok egy olimpikon versenyzővel tökéletesítik az asztalitenisz tudásukat.

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése alapján Fazekas Mária - magas színvonalú, kiemelkedő sporteredményeket felmutató munkájának elismeréseként Városi Sport Díjban részesül.

 

 

A Testnevelési és Sport Díjról

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete a testnevelés és a sport területén kifejtett kiemelkedő és eredményes tevékenység megbecsüléseként alapította a Budaörs Város Önkormányzat Testnevelési és Sport Díját 2000-ben.

 

A díj két kategóriában adományozható:

a) sportolóknak, kiemelkedő hazai illetve nemzetközi sportteljesítményért

b) a város testnevelési és sportmozgalmában kifejtett sportmunkáért, sportolók felkészítéséért, az egészséges életmódra nevelés, vagy a testnevelés terén kimagasló szakmai, hivatalbeli tevékenységük során hosszabb ideje végzett kiemelkedő munkáért

 

A bronzból készült Emlékérem mellé díszoklevél jár, valamint az adományozottat a mindenkori minimálbér ötszöröse illeti meg.

A fentiek mellé a kitüntettek egy Budaörs címerrel gravírozott egyedi karórát is kapnak.

 

A kitüntetésekhez szívből gratulálunk!


2021-12-08 16:09

Vissza