gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Korszerű, környezetbarát minibölcsőde épül a Dózsa György utcában
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Budaörs Város Önkormányzata 142,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázaton. Az európai uniós projekt keretében, amely a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, egy 16 férőhelyes minibölcsőde épül a Dózsa György utcában.
 
Budaörsön a 3 év alatti gyermekek száma jelentőségen meghaladja a településen elérhető bölcsődei férőhelyek számát. Ezért pályázott az önkormányzat a bölcsődefejlesztési támogatásra, amelyet sikeresen el is nyert.

 

A támogatásból minibölcsőde épül a Dózsa György utcában, az ott található bölcsődeépület bővítésével. A korszerű, környezetbarát minibölcsődében két nyolcférőhelyes csoportot alakítanak ki. Emellett a meglévő épületet is energiatakarékos módon átalakítják. A százszázalékos pályázati támogatásból jut pénz a berendezéshez szükséges eszközök beszerzésére is. 

 

A projekt révén férőhelyszámban és minőségben egyaránt javul Budaörsön a bölcsődei ellátás. A projekt hatására könnyebbé válik a nők munkába állása Budaörsön, ezáltal bővülhet a városban a foglalkoztatás. Az önkormányzat ezzel szeretné segíteni a kisgyermeket nevelő családok helyzetét. Emellett azt is vállalja, hogy a projekt keretében négy új munkahelyet hoz létre az intézményben.

 

A beruházás kiviteli tervei elkészültek, a megvalósításra vonatkozó közbeszerzési eljárás várhatóan 2022. első félévében indul. 

 

A beruházás tervezett befejezése 2023.05.30.

 

A projekt azonosítószáma: VEKOP-6.1.1-212021-00027


 

További információ kérhető:

 

Szabó Sándor – pályázati koordinátor
szabo.sandor@budaors.hu2022-04-25 01:34

Vissza