gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Schmidt Mátyásról nevezték el a Városháza dísztermét
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Budaörs díszpolgáráról, Schmidt Mátyásról nevezték el a Városháza dísztermét. Schmidt Mátyás munkásságával hidat képezett Bretzfeld és Budaörs között, hazaszeretetének köszönhető a Budaörs és Bretzfeld között létrejött testvérvárosi kapcsolat és a két város szoros együttműködése.

 

 

 

 

 

 

 

A május 13-án tartott névadó ünnepséget a bretzfeldi Havasi Kürt zenekar nyitotta meg, majd Wittinghoff Tamás polgármester és Bretzfeld alpolgármestere, Jürgen Wiedel emlékezett meg Schmidt Mátyásról.

Schmidt Mátyás életútja szorosan összefügg Budaörssel. Bár a várost 16 éves korában, a II. világháború alatt elhagyni kényszerült, és családjával a németországi Bretzfeld városába emigrált, de egész életében honvágyat érzett szülőföldje iránt. Ez a hazaszeretet volt a motorja a Budaörs és Bretzfeld közötti testvérvárosi megállapodás létrejöttének. Schmidt Mátyás rengeteget dolgozott azért, hogy szülővárosa, Budaörs és új hazája, Bretzfeld között valódi kapcsolat legyen, szervezte a hagyományörző rendezvényeket, programokat, látogatásokat, kapcsolatfelvételeket. 2000-ben Budaörs díszpolgári címével tüntették ki. 

 

Az ünnepséget a bretzfeldi Havasi Kürt zenekar és a Lyra Dalkör nyitotta meg. Beszédet mondott Wittinghoff Tamás polgármester és Jürgen Wiedel bretzfeldi alpolgármester is, majd felavatták az emléktáblát. Május 13-ától hivatalosan Schmidt Mátyás nevét viseli a Városháza díszterme. 2022-05-19 07:42

Vissza