gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Ismét megtartották a Városi Pedagógusnapi Ünnepséget a Városházán
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
2022. június 21-én, kedden, Budaörs Város Önkormányzata városi pedagógusnapi ünnepséget szervezett a Városháza Schmidt Mátyás dísztermében.

 

 

 

 

 

 

A rendezvényt Wittinghoff Tamás, polgármester nyitotta meg. Elmondta, hogy két év után először van lehetőségünk személyesen elbúcsúztatni a tanévet. A járvány sújtotta két év apropóján megköszönte a budaörsi kulturális és oktatási intézményeknek a helytállásukat, és köszönetét fejezte ki a budaörsi intézmények egész éves munkájáért.


Kiemelte, hogy ez időszak alatt Magyarországon, más Európai Uniós országokkal ellentétben a kormány súlyos forrásokat vont el az önkormányzatoktól, miközben pont a járvány miatt hatalmas teher hárult az önkormányzatokra.

 

A megszorítások ellenére Budaörs jelentős önkormányzati forrásokat biztosít az intézmények korszerűsítésére. 

Az idei évben tervezett beruházások az alábbi oktatási intézményeket érintik: Pagony Óvoda, Minibölcsőde, Latinovits Színház, Vackor Óvoda, Csicsergő Óvoda, Városi Ifjúsági Klub, Százszorszép Bölcsőde, Pitypang Bölcsőde, Mákszem Óvoda, Holdfény Utcai Óvoda, Kamaraerdei Óvoda.

 

Energiahatékonysági beruházások várhatóak a Csicsergő óvoda, Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár esetében. Hangsúlyozta, hogy a megújuló energiaforrások használata a valódi rezsicsökkentés.

 

Egyszerre büszke, és egyszerre aggódik az Illyés Gimnázium tanárai miatt, akik elsőként jelentették be a polgári engedetlenséget: „Magam részéről annyit ígérhetek, hogy a legtágabban értelmezve, szolidárisak leszünk velük ebben a konfliktusban.”

 

Wittinghoff Tamás elmondta, hogy a város vezetése nagyra értékeli és megbecsüli a pedagógusok munkáját. Majd átadta az önkormányzat ajándékát a nem önkormányzati fenntartású intézmények vezetőinek.  2022-06-21 18:54

Vissza