gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
A Patkó utcai játszótér 2022. július 18-tól felújítás miatt zárva
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Tájékoztatjuk Tisztelt Lakosságot, hogy a Patkó utcai játszótér és környezete rekonstrukciója miatt a játszóteret 2022. július 18. napján lezárják. A beruházás várható időtartama 80 nap.

 

 

 

 

 

 

Felvetődött a Budaörs, Patkó utca 9. - Ifjúság utca közötti területen elhelyezkedő játszótér rehabilitációjának szükségessége. 2019. évben a lakosság észrevételeit figyelembe véve elfogadtak egy koncepció terv, melyet némi korszerűsítést követően a megbízott Tervező cég kiviteli tervvé alakította. A tervezés során minden tervezéssel érintett feladatrészt költséghatékony anyagfelhasználással, a gazdaságos fenntarthatóság, üzemeltethetőség és az energiahatékonyság figyelembevételével alakíttattunk ki.

 

Célunk a Budaörs Város Önkormányzata tulajdonában levő 1036/67 hrsz-ú ingatlan, játszóterének és környezetének felújítása a jelen kor igényének megfelelő használati értékűre.

 

A tervezési/kivitelezési terület kb. 2780 m2, lakótelepi játszótér és környezetének zöldfelülete.  A játszótéri eszközöket kb. 2000-ben helyezték ki, és többet időközben elbontottak. A hinták 2020. évben újultak meg, 2021. évben új gumiburkolatot kaptak és 2020. évben további 2 darab új mérleghinta került kihelyezésre.

 

A tervek elfogadását követően közbeszerzési eljárás keretében történt a kivitelezést végző vállalkozás kiválasztása.

 

És akkor nézzük sorban, hogy mi is valósul meg a területen:


 • A kerékpárosok számára a tárolás a játszótéren belül megoldott mindkét bejárat felől.
 
 • Növeljük a köztéri bútorok (padok, asztalok) számát. Az idősebb korosztály számára egy pihentetőbb részt alakítunk ki sakkasztallal.
 
 • A növényzet is megújul, újabb fákat ültetünk és a gyepszint mellett megjelennek biodiverz növényágyások. Környezettudatosság jegyében madáretetőket és madárodúkat is kihelyezünk.
 
 • Modernizáljuk és kisgyerekek számára is könnyebben használhatóra cseréljük a külső ivókutat és a játszótéren belül is elhelyezünk további ivókút.
 
 • A játszótéren megépítésre kerül egy akadálymentes pelenkázós-vizes blokk (mosdó pavilon), mellyel meg kívánjuk könnyíteni a kisgyerekes anyukák „helyzetét”.
 
 • A játszóeszközök számának bővítése mellett, igyekszünk figyelembe venni a korosztályos igényeket. Az alapvetően 2-14 éves korosztály számára tervezett parkban újdonságként vizes-pancsolós játékelem kerül kiépítésre, mely a fáradhatatlan örökmozgók rendelkezésére állnak a nyári kánikula alatt.
 
 • A kreatív gyermekek számára aszfaltos rajzfelületet építünk.
 
 • De a közkedvelt trambulin sem fog hiányozni.
 
 • A játszóeszközök között, illetve körül a kicsiknek motoros pálya biztosít további ún. „energia levezető” lehetőséget.
 
 • A füves terület mezítlábas mozgáshoz biztosít megfelelő környezetet.
 
 • A tinik és serdülő fiatalok számára is készül egy aktívabb kötélpiramisos és egy beszélgetős, különleges ülőkékkel kialakított rész.
 

Célunk egy modern, mégis környezettudatos, de új és különleges elemekkel megépített, minden korosztály számára használható, élvezhető és pihentető park kialakítása.

 

A kivitelezési munkákat Budaörs Város Önkormányzata megbízásából a Kobold’2003 Növénytermesztő és Parképítő Kft. végzi.
A beruházás várható időtartama 80 nap.

Beruházással kapcsolatos tájékoztatás: Nagy Tamás Richárdné főkertész +36-23/447-835 telefonszámon kérhető.2022-07-18 14:40

Vissza