gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Egyenlegértesítő tájékoztató
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
A 2022. II. félévi építményadó, telekadó, helyi iparűzési adóelőleg befizetésének határideje 2022.09.15.

 

 

 

 

 

Az egyenlegértesítők kézbesítése 2022. augusztus végére várható. Az adóhatóság azon adózók részére küld egyenleg értesítőt, akiknek 1.000 Ft-ot meghaladó tartozásuk, illetve kötelezettségük van építményadó, telekadó, helyi iparűzési adó, bírság, késedelmi pótlék, talajterhelési díj, gépjárműadó számlájukon az önkormányzati adóhatóság felé.

 

Személyes megjelenés, postai sorban állás nélkül küldhetik be kérelmeiket, bevallásaikat, ellenőrizhetik adószámla kivonatukat, feldolgozott bevallásaikat megtekinthetik.

 

Adóhatóságunk lehetőséget biztosít a természetes személy ügyfelek számára az elektronikus ügyintézésre. Amennyiben szeretné ügyeit elektronikusan intézni kérjük a Rendelkezési Nyilvántartásban a Kapcsolattartási formát szíveskedjék beállítani az alábbi elérhetőségen.

https://rendelkezes.gov.hu/rny-public/

 

Az Elektronikus Önkormányzati Portál (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) az ügyfélkapuval/cégkapuval rendelkező természetes és jogi személyek számára biztosít lehetőséget a nyomtatványok elektronikus beküldésére illetve adófolyószámla lekérdezésére.

 

A Portálon a kiválasztott önkormányzathoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét (pl. telekadó, építményadó) elektronikus úton teljesítheti, az interneten keresztüli bankkártyás fizetés segítségével.

 

A Portál használata külön regisztrációt nem igényel. Első bejelentkezéskor a KAÜ-azonosítás (ügyfélkapus regisztráció, e-személyi igazolvány, telefonos azonosítás) és az Általános Szolgáltatási Feltételek (ÁSZF) elfogadása után használható.

 

A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással köteles teljesíteni.Kapcsolódó dokumentumok:

2022-08-10 16:02

Vissza