gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Idén 25 éves Budaörs és Kisújfalu testvérvárosi kapcsolata
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Szeptember 10-én, szombaton Wittinghoff Tamás polgármestert és a budaörsi delegációt látták vendégül Kisújfalun.

 

 

Budaörs és Kisújfalu 25 éve, 1997-ben hivatalosan megkötötte a testvérvárosi szerződést, ami az elmúlt negyed évszázadban nem csak formalitás volt, a kapcsolatot valós tartalommal töltötte meg a két város: kulturális- és sportrendezvényeket, gyerekek részére nyári táborokat szerveztek, közös pályázatokat nyújtottak be és együtt bonyolítottak le több sikeres projektet.

 

A mostani találkozásnak a Nyitott Pincék Napja borfesztivál adott ürügyet, ahol a kulturális program részeként a budaörsi Piros Rózsa Dalkör és a Budaörsi Néptánccsoport is fellépett.

 

Kisújfalu polgármestere Geri Valéria nyitotta meg az ünnepséget. Wittinghoff Tamás polgármester ünnepi beszédében megköszönte a nagyszerű vendéglátást és a 25 éves együttműködést. A polgármester egy tiszafát ajándékozott a falunak, ami a két település kapcsolatát szimbolizálja: a tiszafa díszítőelemként évszázados múltra tekint vissza Európában, az öröklét jelképe.

 

A megnyitó után Kisújfalu polgármestere végig kísérte a budaörsi delegációt a pincesoron. Mindenki kapott egy szép ajándékpoharat a kóstoláshoz. A vendéglátás vacsorával zárult.

 

Két hét múlva, szeptember 24-én Budaörsön látjuk vendégül Kisújfalu küldöttségét a Csiki Pihenőkertben a Szüreti Mulatságon.
2022-09-13 12:43

Vissza