gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Hírek

Túl vagyunk a Budaörsi Latinovits Színház első évadjának utolsó, hatodik bemutatóján. Szép Ernő Fiú és leány című darabját a rendező és a dramaturg a mai környezetbe helyezte át, de a mondandója: tudunk-e nők és férfiak egymás nélkül élni vagy sem, örök. Vannak benne nagyon jó párbeszédek, nagyon jó jelenetek, a díszlet pedig kitűnő - összegzi a Budaörsi Napló kritikusa.

Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa Budaörs Városának ígélte idén a Befogadó magyar település díjat, amelyet 2014. március 13-án vett át a Parlamentben a város nevében Török István alpolgármester.

Budaörs lett a Holnap Városáért Díj Fenntartható Város kategóriájának győztese, amelyet Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke adott át Molnár Gábor alpolgármesternek 2014. március 13-án.

A megkérdezettek kétharmada nagyon szeret Budaörsön élni, további közel egyharmada pedig szeret – derül ki abból a reprezentatív közvélemény-kutatásból, amelyet 2013. decemberében az önkormányzat megbízásából végeztek Budaörsön. A kutatás szerint a lakosság folyamatosan növekvő mértékben elégedett a budaörsi ügyintézés minőségével is.

Egy kisméretű sportcsarnokkal és egy játszóudvarral bővülhet a 2010-ben átadott 1. Számú Általános Iskola. Az ehhez szükséges településrendezési tervek módosításának lakossági véleményeztetése a napokban zárult le. A beruházás költsége mintegy 150 millió forint, amely biztosításáról, ütemezéséről 2014. február 27-ei ülésén dönt a város képviselő-testülete.