gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Áramszünet június 17-én
2022. június 17-én 09:00 és 13:30 óra között áramszünet lesz a Bor utcában és környékén, mert az ELMŰ karbantartást végez.
Schmidt Mátyásról nevezték el a Városháza dísztermét
Budaörs díszpolgáráról, Schmidt Mátyásról nevezték el a Városháza dísztermét. Schmidt Mátyás munkásságával hidat képezett Bretzfeld és Budaörs között, hazaszeretetének köszönhető a Budaörs és Bretzfeld között létrejött testvérvárosi kapcsolat és a két város szoros együttműködése. A május 13-án tartott névadó ünnepséget a bretzfeldi Havasi Kürt zenekar nyitotta meg, majd Wittinghoff Tamás polgármester és Bretzfeld alpolgármestere, Jürgen Wiedel emlékezett meg Schmidt Mátyásról.
A cigicsikk is hulladék
A cigicsikk hulladéknak számít, eldobásával nemcsak szennyezzük a környezetünket – több, mint 15 év a lebomlási ideje –, de rengeteg tűz is keletkezik a felelőtlenül eldobott csikkek miatt. A probléma enyhíthető azzal, ha a dohányosok a városszerte kihelyezett szemetesekbe dobják a cigicsikket.
Módosuló MÁV-menetrendek május 20-a és 27-e között
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint 2022. május 20-tól 27-ig pályakarbantartási munkát végeznek, ami miatt több vonat menetrendje változik.
Megemlékezés a II. világháború befejezéséről
A 77. évforduló alkalmából a német-magyar katonatemetőben emlékeztek szombat délelőtt Budaörsön.
Korszerű, környezetbarát minibölcsőde épül a Dózsa György utcában
Budaörs Város Önkormányzata 142,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázaton. Az európai uniós projekt keretében, amely a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, egy 16 férőhelyes minibölcsőde épül a Dózsa György utcában.
Módosuló MÁV-menetrendek májusban és júniusban
A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint májusban és júniusban több Budaörsöt is érintő, illetve itt áthaladó vonat menetrendje változik.

Budaörs Fesztivál május 15-éig!

A 24. Budaörs Fesztivál minden korosztály és minden stílus kedvelői számára élvezetes, színes programokat kínál öt napon át, az elektronikus zenétől a komolyzenéig, a képzőművészeti kiállításoktól a street salsán át a gyerekprogramokig, kerekasztal-beszélgetésig. Hat helyszínen várják az érdeklődőket május 11-e és 15-e között.
Két fotópályázat három témában – Budaörsről budaörsieknek

Két fotópályázatra is várja május 31-éig az amatőr és profi fényképészek friss vagy régebben készült képeit budaörsről az önkormányzat. Az egyik pályázat egyik témája a helyi természeti értékek megőrzése és védelme. A másik téma a biodiverzitás, ökológiai sokszínűség. A másik pályázat címe, amellyel már korábban is lehetett találkozni: "Klímaváltozás a városomban. Mit teszek a klímavédelem érdekében?". A legjobb pályaművek értékes nyereményekben részesülnek.
Összehangolt segítségnyújtást szervez az önkormányzat az ukrajnai menekülteknek

Arra kéri Wittinghoff Tamás polgármester a budaörsieket, hogy az erre a célra fenntartott zöldszámon (80 180 001) vagy a segitseg@budaors.hu e-mail-címen keresztül jelentkezzenek, akik a menekültek elhelyezésében, ellátásában segítséget tudnak nyújtani, az önkormányzat által szervezett lehetőségeken túl.