gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Ingyenes étkezés a rászoruló budaörsi gyermekek számára
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása

Budaörs Város Képviselő-testülete bővítette a gyermekétkeztetési díjhoz igénybe vehető kedvezményeket, így egyes esetekben a korábbi 50%-os támogatás helyett ingyenes étkeztetést biztosít a rászoruló gyermekek számára. Az új szabályok 2014. augusztus 1-étől érvényesek.Tájékoztatás a gyermekétkeztetési térítési díj kedvezmény feltételeinek
2014. augusztus 1. napját követő változásáról

 

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének döntése értelmében a gyermekétkeztetési térítési díj kedvezmény igénybevétele esetén Önkormányzat további kedvezményt, egyes esetekben a korábbi 50%-os támogatás helyett ingyenes étkeztetést biztosít a rászoruló gyermekek számára.
Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 53/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendeletének változása 2014. augusztus 1. napján lépett hatályba, az alábbiak szerint:

- a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, a három vagy többgyermekes, illetve tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelő családok 50%-os normatív állami támogatásra jogosultak, melyet az Önkormányzat további 50%-os támogatással egészít ki abban az esetben, ha a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az 57.000.-Ft-ot, és a családnak vagyona nincs.

- amennyiben a családnál a fentiekben felsorolt feltételek közül egyik sem áll fenn - tehát a család nem részesül normatív állami támogatásban -, az Önkormányzat a korábbi 50%-helyett a gyermek étkezésének teljes költségét átvállalja, ha a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem a 48.450.-Ft-ot, gyermeküket egyedül nevelők esetén az 57.000.-Ft-ot nem haladja meg, és a családnak vagyona nincs.

A változás 2014. augusztus 1. napját követően benyújtott kérelmeknél érvényesül.
Az önkormányzati támogatás iránti kérelmeket minden esetben a Polgármesteri Hivatalhoz kell benyújtani. 

A kérelemnyomtatvány a www.budaors.hu honlap Gyorslinkek/Letölthető dokumentumok menüpont alatt „Gyermekétkeztetési térítési díj kedvezmény” néven, és a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán is elérhető.


A normatív kedvezményre való jogosultságot (rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, három vagy több gyermek, tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek a családban) továbbra is az intézményvezetőnél kell igazolni.


A gyermekétkeztetési térítési díj kedvezmény igénybevételével kapcsolatban Kiss-Molnár Enikő szociális ügyintézőhöz fordulhatnak további információért ügyfélfogadási időben személyesen, a kiss-molnar.eniko@budaors.hu e-mail címen, illetve a (23) 880 412-es telefonszámon.


Budaörs, 2014. augusztus 12.


2014-09-01 12:56

Vissza