gyorslinkek
Helyi hírek
Ügyintézés
Legyen a vendégünk
Kössön üzletet nálunk
  
Német nyelv Angol nyelv Magyar nyelv
Korszerű, környezetbarát minibölcsőde épül a Dózsa György utcában
Nyomtatható verzió Cikk ajánlása
Budaörs Város Önkormányzata 142,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázaton. Az európai uniós projekt keretében, amely a Széchenyi 2020 program részeként valósul meg, egy 16 férőhelyes minibölcsőde épül a Dózsa György utcában.

 

Budaörsön a 3 év alatti gyermekek száma jelentőségen meghaladja a településen elérhető bölcsődei férőhelyek számát. Ezért pályázott az önkormányzat a bölcsődefejlesztési támogatásra, amelyet sikeresen el is nyert.

 

A támogatásból minibölcsőde épül a Dózsa György utcában, az ott található bölcsődeépület bővítésével. A korszerű, környezetbarát minibölcsődében két nyolcférőhelyes csoportot alakítanak ki. Emellett a meglévő épületet is energiatakarékos módon átalakítják. A százszázalékos pályázati támogatásból jut pénz a berendezéshez szükséges eszközök beszerzésére is. 

 

A projekt révén férőhelyszámban és minőségben egyaránt javul Budaörsön a bölcsődei ellátás. A projekt hatására könnyebbé válik a nők munkába állása Budaörsön, ezáltal bővülhet a városban a foglalkoztatás. Az önkormányzat ezzel szeretné segíteni a kisgyermeket nevelő családok helyzetét. Emellett azt is vállalja, hogy a projekt keretében négy új munkahelyet hoz létre az intézményben.

 

A beruházás kiviteli tervei elkészültek, a megvalósításra vonatkozó közbeszerzési eljárás várhatóan 2022. első félévében indul. 

 

A beruházás tervezett befejezése 2023.05.30.

 

A projekt azonosítószáma: VEKOP-6.1.1-212021-00027

 

 

 

További információ kérhető:

 

Szabó Sándor – pályázati koordinátorERFA

szabo.sandor@budaors.hu

 

                     

  


FEJLESZTÉS ALAPADATAI

Kedvezményezett neve

Budaörs Város Önkormányzata

Pályázati felhívás neve és kódszáma

Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése VEKOP-6.1.1-21

Projekt címe

 

Minibölcsőde kialakítása Budaörsön kapacitásbővítés céljából

Projekt azonosító száma

VEKOP-6.1.1-21-2021-00027

Szerződött támogatás összege

142 501 460Ft

Támogatás mértéke

100%

Projekt tervezett befejezési dátuma

2023. 05. 30.

Projekt tartalmának bemutatása

 

Projektünk célja bölcsődei férőhelyeink bővítése, mivel a településen élő 3 év alatti gyermekek száma jelentőségen meghaladja a településen elérhető bölcsődei férőhelyek számát. Ezért önkormányzatunk fontos feladatának tartja új minibölcsőde létrehozását.

 

Projektünk keretében megvalósítási helyünkön a Dózsa György utcában található épület átalakításával/bővítésével kerül kialakításra 2 új bölcsődei csoport, amelynek férőhelyszáma 16 fő. Az épület tervezési fázisában együttműködés történt bölcsődei szakértővel, környezeti rehabilitációs szakemberrel, ezáltal biztosítva az épület korszerű, környezetbarát és költségtakarékos átalakítását. A projekt keretében az intézmény felszereltségéhez szükséges eszközök is beszerzésre kerülnek.

 

A projekt eredményként a bölcsődei ellátási formához való hozzáférés javítása és a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztésének elősegítése valósul meg, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez.

 

A projekt hatására bővül a foglalkoztatás, a nők munkába állása és szülés utáni munkafelvétele könnyebbé válik. A projekt keretében Budaörs Város Önkormányzata vállalja, hogy intézményi szinten a projekt keretében 4 db új munkahelyet hoz létre.

 

 

 
Kapcsolódó dokumentumok:

2023-09-11 12:22

Vissza